De Familie Claus 2: cast, verhaal én meer – kijk op VTM en Netflix

De Familie Claus 2 is vanavond – zaterdag 23 december 2023 – op VTM te kijken. In De Familie Claus 2 cast zien we Jan Decleir, Mo Bakker, Josje Huisman, Eva Van der Gucht, Stefaan Degand, Bracha van Doesburgh, Renée Soutendijk, Pommelien Thijs en Sien Eggers. Ontdek hier alles over cast en verhaal.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 30 april 2021 op VlaamsKijken. Auteur Patricia de Ryck heeft het bijgewerkt op zaterdag 23 december 2023, omdat de film vanavond op tv te kijken is.

Verhaal De Familie Claus 2

Jules Claus (Mo Bakker) heeft kerst weer helemaal omarmd en zijn rol als toekomstige Kerstman is daarmee verzekerd. Vol goede moed gaan opa Noël (Jan Decleir * ) en Jules met z’n tweetjes aan de slag. De drukste periode van het jaar staat namelijk weer voor de deur! In het begin loopt alles op rolletjes, totdat Jules een brief in handen krijgt met daarin een bijzondere vraag…

Familie Claus films kijken

De Familie Claus films zijn op Netflix te kijken. Daarnaast heeft VTM de rechten. Dat betekent dat de eerste film nu op VTM GO staat en ook de tweede zal daar verschijnen. Die is namelijk op zaterdag 23 december 2023 om 20.33 uur bij VTM te kijken. Deze film is niet beschikbaar buiten België via VTM GO. Met een omweggetje lukt het wel: lees daarvoor Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Cast De Familie Claus 2

De Familie Claus 2 cast bevat weer alle favoriete acteurs en actrices bevat, zoals in de eerste Familie Claus film. Jan Decleir, Mo Bakker, Josje Huisman, Eva Van der Gucht, Stefaan Degand, Bracha van Doesburgh, Renée Soutendijk,  Pommelien Thijs en Sien Eggers – zien we allemaal terug in cast De Familie Claus 2. Daarnaast zien we bijvoorbeeld ook Everon Jackson Hooi, Emma Moortgat, Kürt Rogiers, Siegfried De Doncker, Pieter Verelst en Elise Bundervoet.

De Familie Claus 2 Cast

We zien in cast van De Familie Claus dus stuk voor stuk geweldige acteurs en actrices. Het gaat hierbij om een aantal prominente Nederlandse acteurs, maar met name Vlamingen. Waar je de acteurs en actrices uit deze Vlaams – Nederlandse kerstfilm van kunt kennen? We zetten het hieronder voor je op een rijtje. 

Jan Decleir

Jan Decleir wat mij betreft één van de beste Vlaamse acteurs allertijden. Hij heeft een rol gehad in de nodige Vlaamse (en Nederlandse) films en series *. Als je op mijn blog naar Jan Decleir zoekt, komt je dan ook verschillende berichten tegen. Klik hier voor het overzicht. Zo zag je ‘m dit jaar in de fantastische film Wil

Mo Bakker

Mo Bakker en Jan Decleir waren al samen te zien in de film Niet Schieten. De jonge acteur speelde de 9-jarige David. Maar Mo is bij het brede publiek toch wel het bekendste van zijn rol in Zie Mij Graag, waarin hij zoon Vic speelt. Hij speelde verder in Binti en Sisyphus at Work (ook wel bekend als Poor Boy). En je kent ‘m als Finn uit wtFOCK.

Bracha van Doesburgh

Bracha van Doesburgh is een Nederlandse actrice *, die de lezers van deze site bijvoorbeeld kennen uit Oogappels (met Eva Van der Gucht, die we ook terugzien in De Familie Claus). Bracha van Doesburgh ken je ook uit Faithfully Yours. Hierin speelt ze de hoofdrol. Verder zag je haar recent nog in een andere kerstfilm, namelijk Kerstappels. Ze is getrouwd met acteur Daan Schuurmans; samen waren zij ook te zien in de indrukwekkende Nieuwe Buren-reeks *. Ze hebben een productiebedrijf, waarmee Piece of My Heart produceerden.  Op dit moment is het wachten op De Z van Zus.

Pommelien Thijs

Pommelien Thijs is vooral bekend bij het jonge publiek. Zij brak door dankzij haar rol van Caro in #LikeMe. Al was ze eerder al te zien in Labyrinthus (als Miranda) en in een aflevering van Vriendinnen. Naast actrice is ze ook zangeres. Ze heeft een duet opgenomen met de Nederlandse zanger Jaap Reesema (Jake Reese). En via IMDB ontdek ik dat Pommelien Thijs voor de soundtrack van De Familie Claus het nummer Still Here zingt. In 2023 zagen we haar in het laatste seizoen van #LikeMe, maar ook in de nieuwe serie Knokke Off (waar een tweede seizoen van komt) en je zag haar als coach van de winnaar van The Voice Kids.

Amber Medepenningen

Amber Metdepenningen is het jongere zusje van Alycia-Emma Metdepenningen, die te zien is in Zie Mij Graag en Meisjes. Amber mag dan ontzettend jong zijn; ook zij heeft al de nodige ervaring. Zo was ze het jongste castlid van musical Annie. En ook op tv is ze geen onbekend gezicht. Ze was te zien in De Luizenmoeder, De Buurtpolitie * en Black out. Je kunt haar verder kennen als Yasmine Oostvoghels uit Thuis en ze speelt de jonge Tess in de indrukwekkende film Het Smelt.

Josje Huisman

Josje Huisman leerden we kennen als ‘de nieuwe’ van K3. Zij won K2 zoekt K3, nadat Kathleen Aerts de groep had verlaten. Sinds mei 2016 heeft K3 een compleet nieuwe samenstelling en werkt Josje aan haar solo-carrière. In Nederland deed ze mee als de Eenhoorn in The Masked Singer. Josje Huisman is sowieso een veelzijdige, creatieve tante. Ze was als actrice al te zien in Fashion Planet en in de verschillende K3-films en series *. Daarnaast heeft ze twee boeken geschreven: Dresscodejosje en Goed bevallen? *

Eva Van der Gucht

Eva Van der Gucht is zowel in Vlaanderen als Nederland ontzettend bekend. De jonge Vlaamse kijker kent haar als Dokter Bea, maar mijn favoriet met deze actrice blijft Connie & Clyde *. Al is ze als Sally in Mijn Slechtste Beste Vriendin ook meesterlijk. Voor de liefhebbers van Kerst (die Videoland hebben). Eva speelt ook een mooie rol in Kerst met de Kuipers en in Eerste Hulp bij Kerst. Net als Bracha Van Doesburgh speelt Eva Van der Gucht in Oogappels en Kerstappels. 

Janne Desmet

Janne Desmet heeft al de nodige rollen op haar cv staan, maar de afgelopen jaren heeft ze een paar prachtige hoofdrollen te pakken. Zo speelt ze Christine De Wolf in Studio Tarara * (kijktip voor wie ‘m nog niet gezien heeft). En ook in Albatros maakt ze met haar personage Sybille Wyns indruk. Of wat dacht je van haar rol in het tweede seizoen van Beau Séjour. En ze had ook een kleine, maar gave rol in Chantal. In 2023 genoten we van Janne Desmet in ExenDe Club en op dit moment in de bioscoop in de film J’aime la vie. Verder zal ze te zien zijn in Holy Rosita en Skunk.

Stefaan Degand

Stefaan Degand is niet alleen een geweldige acteur *, maar inmiddels ook schrijver. Al had hij dit boek liever nooit geschreven. Hij is namelijk een aantal jaar geleden zijn jonge vrouw – en daarmee de moeder van zijn dochtertje Mila – verloren. Hij heeft daarover het boek Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder * geschreven. Je zag hem al in Een Echte Job seizoen 2 en begin 2024 in Maestro Degand.

Renée Soutendijk

Renée Soutendijk is een Nederlandse actrice, die tal van rollen * op haar naam heeft. Op VlaamsKijken schreven we eerder nog over Van de koele meren des doods. Liefhebbers van spannende, politieseries kunnen haar ook kennen als Carla Vreeswijk uit Moordvrouw *. Ze zal te zien zijn in Neem me mee.

Bert Haelvoet

Bert Haelvoet ken je bijvoorbeeld uit series als De Dag, 13 Geboden en #hetisingewikkeld. Maar ook Amigo’s en Nieuw Texas zijn leuke series met deze acteur. Bij mij viel hij op met zijn optreden in Spitsbroers. Maar je zag hem ook in Zijn Daar Geen Beelden Van? En niet te vergeten als deelnemer aan De Verraders seizoen 2 en in Frakke & Jempie. Het is verder wachten op Waarom Wettelen.

Sien Eggers

Sien Eggers heeft al heel wat rollen op haar naam staan. Je kunt haar bijvoorbeeld kennen als Ria uit de Eigen Kweek-reeks * . Maar zelf vond ik haar ook geweldig als Odette Willekens in Red Sonja * Recent was ze nog op tv te zien in herhalingen van In de gloria

Carly Wijs

Carly Wijs zag je net als Eva van der Gucht ook in Kerst met de Kuipers. Maar bij het grote publiek is deze actrice natuurlijk bekend als Tamar uit Divorce. Je zag haar verder onder andere in deze series en films *. Wist je trouwens dat ze ook schrijfster is? Ze heeft het boek Het twijfelexperiment *geschreven. Je zag haar Gerdi Verbeet in de serie Het jaar van Fortuyn. En afgelopen jaar als joke in All Stars & Zonen

Rashif El Kaoui

Je kent Rashif El Kaoui bijvoorbeeld uit De twaalf seizoen 2Babyproof en Hidden Assets.

  • Everon Jackson Hooi * is acteur; je kent hem bijvoorbeeld als Bing uit Goede tijden, slechte tijden. Maar je zag hem ook in Bulado.
  • Emma Moortgat speelt Maria in de aangekondigde film The Last Front. Maar bij het grote publiek is ze de laatste tijd pas echt bekend geworden als actrice uit de nieuwe Dertigers. Ze was – net als Pommelien Thijs – te zien in Knokke Off.
  • Kürt Rogiers * kennen we natuurlijk uit Familie, waarin hij Lars speelt. Daarnaast is hij ook presentator.
  • Sieg De Doncker gaan we – net als Elise Bundervoet – zien in de cast van de nieuwe Vlaamse telenovelle Milo (als je dat artikel leest, ontdek je meteen meer over deze acteurs uit de cast).
  • Pieter Verelst zag je bijvoorbeeld in Glad IJs. Je zag hem recent nog op tv als Lexander in Paradise Trips van Glad Ijs-regisseur Raf Reyntjes. Je kunt de cabaretier ook kennen uit Familie en het tweede seizoen van De Bunker.

Makers

De Familie Claus 2 wordt geregisseerd door Ruben Vandenborre. De Vlaams-Nederlandse Netflix-kerstfilm is een co-productie van Dingie en Dutch FilmWorks (de makers ken je inmiddels ook van Knokke Off). Het wordt een warme familiefilm voor jong en oud, waarin cadeautjes belangrijk zijn, maar niet in de vorm die we gewend zijn. Anthony Van Biervliet vertelt: “Het is fantastisch dat we opnieuw met zo’n getalenteerde cast en crew mogen samenwerken voor De Familie Claus 2. We kijken vol enthousiasme uit naar de opnames en kunnen niet wachten tot deze warme kerstfilm dit najaar op Netflix verschijnt.”

Netflix

We schreven dit bericht oorspronkelijk toen de opnames net waren gestart. Toen zei Janey van Ierland, Manager Acquisitions & Co-Productions Benelux, het volgende over de film. “We kunnen niet blijer zijn om aan te kondigen dat De Familie Claus * terugkomt naar Netflix voor een vervolg. We zijn verheugd om weer samen te werken met onze partners bij Dutch FilmWorks. En kunnen niet wachten tot onze leden kunnen genieten van deze hartverwarmende familiefilm.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 december 2023 /