Van de koele meren des doods op tv

De film Van de koele meren des doods met Renée Soutendijk in de hoofdrol wordt vanavond om 23.44 uur uitgezonden op RTL 8. Dat deze film uit 1982 op tv te zien is, is niet gek: het Nederlands Film Festival is tenslotte gisteren van start gegaan. In deze periode worden dan ook meer Nederlandse films op tv uitgezonden, zoals ook de nieuwe film De Liefhebbers (vanavond om 22.45 uur op NPO 3).

Verhaal Van de koele meren des doods

Het leven van Hedwig de Fontayne neemt diverse dramatische wendingen. Ze mag dan uit een gefortuneerde familie komen uiteindelijk komt ze zelfs in de prostitutie en een inrichting terecht. Ze trouwt en heeft de nodige minnaars. Maar uiteindelijk vindt ze toch haar rust.

Cast Van de koele meren des doods

De cast van deze film kent tal van bekende Nederlandse actrices en acteurs. Renée Soutendijk speelt in ieder geval een mooie, intense hoofdrol. Verder zijn er rollen weggelegd voor Derek de Lint, Erik van ’t Wout, Peter Faber, Adriaan Olree, de Waalse Claire Wauthion, Siem Vroom, Kristine de Both, Lettie Oosthoek en Krijn ter Braak.

Waar je de cast van deze film anno nu van kunt kennen? Ik zet het voor je op een rijtje.

Makers

Het verhaal Van de koele meren des doods is gebaseerd op de roman van Frederik van Eeden; die na de verschijning in eerste instantie echt werd bekritiseerd. Nouchka van Brakel heeft het verfilmd. Zij was zowel verantwoordelijk voor het scenario als de regie. Matthijs van Heijningen is de producent.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 september 2020 /