Meisjes nieuwe webreeks van Ketnet (remake van Noorse Jenter)

Alycia Metdepenningen, Jackie Gilles, Lore Heremans en Amira Elwaleed zijn de hoofdrolspeelsters in de webreeks Meisjes van Ketnet. Deze reeks is gebaseerd op de Noorse web only dramareeks Jenter van zender NRK. Na het succes van Meisjes Seizoen 1 en Seizoen 2 kun je vanaf dinsdag 31 augustus 2021 kijken naar het derde seizoen van Meisjes.

Meisjes: realtime en digital first

De kijker volgt in Meisjes de avonturen van vier vriendinnen: Luna, Amélie, Cleo en Fleur. Het unieke aan de reeks is dat alles in realtime en digital first verloopt. Je kunt het wat dat betreft vergelijken met werkwijze van wtFock.  De Ketnetters volgen het doen en laten van de meisjes en beleven hun avonturen zoals ze ook echt gebeuren in de reeks. Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is dat korte videofragment ook effectief op dat ogenblik online te bekijken.

Compilatie webreeks op Ketnet te zien

Op het einde van de week – op zondag – worden de videofragmenten gebundeld in een klassieke compilatie die zowel online als lineair op Ketnet te bekijken zal zijn. De reeks wordt daarnaast aangevuld met extra online content om de beleving maximaal door te trekken. De aflevering op zondag is te zien om 09.30 uur bij Ketnet.

Cast Meisjes

De cast van Meisjes bestaat uit Alycia Metdepenningen, Jackie Gilles, Lore Heremans en Amira Elwaleed. Vier talentvolle, jonge actrices, waarvan Alycia Metdepenningen bij het grote publiek het bekendste is. En ook Jackie Gilles heeft eerder al in een film gespeeld. Lore Heremans en Amira Elwaleed zijn nieuw op tv (althans in zoverre dat ik kon terugvinden).

Alycia Metdepenningen

Waar je Alycia Metdepenningen van kunt kennen? Herinner je de – soms wat irritante – dochter van Sas en Gunther uit Zie Mij Graag (Videoland en Eén)? Nou, dat is haar. In Zie Mij Graag steelt Alycia Metdepenningen de show als Lente. Verder was ze al eens in Familie te zien en in de kortfilm Genekt.

Jackie Gilles

Jackie Gilles was eerder te zien als Vera in de film Muidhond. De verfilming van Inge Schilperoords controversiële roman Muidhond draait om de 23-jarige Jonathan. Hij is een pedofiel, die bij gebrek aan bewijs vrijkomt uit de gevangenis. Samen met zijn moeder probeert hij zijn leven weer op de rails te krijgen. Tijmen Govaerts speelt Jonathan. We zien verder bijvoorbeeld Greet Verstraete en Dominique Van Malder in deze film.

Meisjes is een coproductie van Sputnik Media en Ketnet. Het derde seizoen van Meisjes start dinsdag 31 augustus. Op Ketnet kun je op zondagochtend kijken naar een compilatie van alle fragmenten van de voorgaande week.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juli 2020 /