Sikudhani winnares The Voice Kids 2023 (Team Pommelien Thijs)

Sikudhani Wangui Mbugua uit het team van Pommelien Thijs is de winnares van The Voice Kids 2023 in België. Deze 13-jarige dame uit Antwerpen lanceert om middernacht meteen haar allereerste single Who You Are (een cover van Jessie J.). Sikudhani nam het in de superfinale op tegen Miriam, Sofian en Ines.

Finale The Voice Kids 2023

Acht jonge finalisten knalden op het podium in de strijd om de felbegeerde titel van dé Voice Kids van België in 2023. Nadat ze één voor één een spetterende performance neerzetten, stuurden coaches Pommelien Thijs*, Metejoor, Coely en Laura Tesoro hun absolute toppers Sikudhani, Miriam, Sofian en Ines rechtstreeks naar de superfinale.

Winnaar The Voice Kids 2023: Sikudhani

De 13-jarige Sikudhani Wangui Mbugua uit Antwerpen, een onbetwiste favoriet uit team Pommelien, liet met haar stem en performance de digitale publieksjury alle hoeken van het scherm zien en sleepte de kroon binnen als winnares van The Voice Kids 2023. En daar stopt het niet, want om middernacht lanceert ze haar allereerste single ‘Who You Are’, een cover van Jessie J.*.

Sikudhani (Swahili voor aangename verrassing)

Sikudhani, een unieke naam die ‘aangename verrassing’ betekent in het Swahili, ontdekte al op jonge leeftijd haar passie voor zingen. Haar muzikale reis begon toen ze voor het eerst als vierjarige optrad op een verjaardagsfeestje. Met slechts acht lentes jong, stortte ze zich in zang- en pianolessen aan de muziekschool. Het is Sikudhani haar grote droom om de muziekwereld te veroveren en anderen zelfvertrouwen te schenken, allemaal dankzij muziek. 

Sikudhani: winnares The Voice Kids 2023

Sikudhani Wangui Mbugua legde een opmerkelijk parcours af in The Voice Kids. Vanaf de Blind Auditions wist ze de show te stelen en hield ze iedereen aan haar lippen gekluisterd. Ze bracht een verrassende interpretatie van Opportunity van Quvenzhané Wallis. Coach Pommelien Thijs zag meteen de ster in Sikudhani en aarzelde niet om haar aan haar team toe te voegen. “Jouw stem is een heerlijke mix van pop en musical. Het heeft me diep geraakt”, verklaarde Pommelien Thijs. The Voice Kids 2023 winnares Sikudhani wist het hele seizoen steeds opnieuw te ontroeren met haar unieke sound.

Gezongen nummers

In de Knockouts blies ze iedereen omver met een krachtige vertolking van The Winner Takes it All van ABBAen ook in de halve finale betoverde ze met Part Of Your World. In de finale liet ze vervolgens als ware artiest zien wat ze in huis had met het pittige Tattoo van Loreen, om vervolgens groots af te sluiten met de tijdloze klassieker I Will Always Love You van Whitney Houston.

Coach Pommelien Thijs

Coach Pommelien Thijs – die dit seizoen debuteerde als coach – is trots op de winnares van The Voice Kids: “Sikudhani doet me denken aan mezelf toen ik klein was en hoe ik naar muziek keek. Ze brengt een bepaalde fun naar het podium, ze is een heerlijke meid, altijd aan het lachen en het was heerlijk om met haar te werken. Kortom: ze is de verdiende winnares van dit seizoen!” Voor Pommelien Thijs is het daarmee een ontzettend succesvol jaar. We zagen haar schitteren in het laatste seizoen van #LikeMe, ze speelde een indrukwekkende hoofdrol in Knokke Off, scoorde bij de MIA’s en bracht haar debuutcd Per Ongeluk uit.

Eerste single Sikudhani

Sikudhani Wangui Mbugua zelf kan nog niet bevatten dat ze de winnares is van The Voice Kids 2023 in België. Ze brengt ook meteen haar eerste, eigen single uit. “Dit nummer gaat over het feit dat het oké is om je soms niet helemaal oké te voelen. Dat je jezelf moet kunnen zijn en je niet moet laten wegduwen in een wereld waar jaloezie, homofobie of racisme dat effect op je kunnen hebben. Ik probeer (zelf)zekerheid te geven aan wie het kan gebruiken, en daarnaast is het ook gewoon een heel leuk nummer om te zingen.”

The Voice Kids in België

Ontdek hier meer over de finalisten en de deelnemers aan The Voice Kids 2023. Op de hoogte blijven van een volgend seizoen, blijf ons dan volgen via onderstaande social media.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 november 2023 /