Kathleen Aerts is Zeemeermin in The Masked Singer

Kathleen Aerts is vanavond (16 oktober) ontmaskerd als de Zeemeermin in The Masked Singer in België. Het gerucht ging natuurlijk al langer én ook haar ex-K3 collegaatje en jurylid Karen Damen was er van overtuigd. Nu konden ze elkaar dan eindelijk in de armen sluiten na de emotionele ontmaskering.

Kathleen Aerts

De kijkers van The Masked Singer zaten er al enkele weken op te wachten en vanavond was het moment eindelijk daar. Zeemeermin werd ontmaskerd en zorgde voor een bijzonder emotioneel moment in de show. Voor velen was de vraag namelijk niet langer óf Kathleen Aerts zich achter het masker verschool. Al gokte Jens Dendoncker toch nog op Belle Perez. Maar veel kijkers waren vooral benieuwd wanneer Kathleen Aerts eindelijk haar ex-K3-collega en vriendin Karen Damen in de armen zou kunnen sluiten. Dat gebeurde vanavond met een innige knuffel en de nodige traantjes.

Emotioneel weerzien Karen Damen en Kathleen Aerts in The Masked Singer, na ontmaskering zeemeermin

Huilende Karen Damen: ‘Dit. Is. Kathleen!’

“Dit. Is. Kathleen.” Karen Damen schreeuwde het de voorbije weken van de daken en liet er geen twijfel over bestaan. “Als zij haar masker afdoet, ga ik wenen. Sinds ze in Zuid-Afrika woont hebben wij nauwelijks nog contact en hebben we elkaar niet meer gezien.” Speciaal voor The Masked Singer reisde Kathleen samen met haar gezin uitzonderlijk nog eens naar België af om op een podium te staan. Een moment dat net zo uniek was als haar hereniging met Karen.

Kathleen Aerts is de zeemeermin uit The Masked Singer in België

Repatriëringsvlucht uit Zuid-Afrika

“Die terugkeer had wel wat voeten in de aarde”, vertelt Kathleen Aerts in Behind The Mask op VTM GO. “Vlak voor de opnames was ik zelfs niet zeker of ik wel in België zou geraken. Er waren geen vluchten, dus we hebben een repatriëringsvlucht moeten nemen die 20 uur heeft geduurd.” Die lange vlucht bleek wel de moeite waard toen ze voor het eerst oog in oog stond met het Zeemeermin-pak. “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Kathleen Aerts zenuwachtig

Zelfs na al die jaren voelde Kathleen nog zenuwen in de buik voor haar allereerste optreden in The Masked Singer. “Omdat ik met Karen 10 jaar lang samen in de studio heb gezongen, kozen we liedjes die in de refreinen wat lager zijn. Die donkere kant kent Karen niet echt. Dat ze me zou herkennen had ik ergens wel gedacht. Maar fijn is het niet als je al die moeite doet om onherkenbaar te zijn. Anderzijds was het een compliment dat ze mij nog niet vergeten is (knipoog).” Kathleen Aerts woont al zo’n vijf jaar in Zuid-Afrika met haar gezin én haar demente moeder, waar ze voor zorgt.

Genoten op het podium

“Voor mij was het een hele tijd geleden dat ik nog eens op een podium stond, dus ik heb er dubbel en dik van genoten”, besluit Kathleen. “Ik ben heel dankbaar dat ik aan deze fantastische show heb mogen meewerken. Zeker in deze gedaante. Onze lieve Zeemeermin ga ik missen. Ik zou haar zo mee naar huis willen meenemen. Een Zeemeermin in Zuid-Afrika, dat zou nog passen.”

Bekijk hier de video van de ontmaskering:

Ontdek het hele verhaal van Kathleen Aerts nu in The Masked Singer: Behind The Mask op VTM GO. Daar vind je ook de verhalen van het monster, de otter, de duivel, de libelle, de aap, suikerspin, wolf, duiker en winnares koningin.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 oktober 2020 /