Dimitri Vegas & Like Mike op Streamz en Play5

Dimitri Vegas & Like Mike zijn gevolgd door Eric Goens voor de nieuwe Streamz Original. Vanaf vrijdag 27 augustus 22.35 uur wordt deze docureeks over het legendarische DJ-duo ook uitgezonden op Play5 (na het nieuwe Temptation Island-seizoen). In totaal telt de serie acht afleveringen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Dimitri Vegas & Like Mike

Dimitri en Michael Thivaios begonnen op hun veertiende samen te experimenteren met DJ-sets in hun hometown Willebroek. In 2007 brachten ze samen hun eerste nummer uit en in 2009 draaiden ze voor het eerst op Tomorrowland. Het duo legde samen een lange weg af, maar plukken nu (internationaal) de vruchten van hun succes.

Openhartige gesprekken met Eric Goens

Eric Goens begon zijn documentaire-reis op het Amsterdam Dance Event in 2019 – waar in oktober jaarlijks de prijzen voor de beste DJ’s worden uitgereikt en volgde het duo een jaar lang wereldwijd, van Azië, over Amerika tot het Midden-Oosten. Deze tv-maker staat bekend om zijn no-nonsense en open manier van documentaire maken – iets dat hij al eerder demonstreerde in Het Huis. In deze documentaire leidt diezelfde aanpak tot openhartige gesprekken met de broers Dimitri en Michael Thivaios.

Terugblik op unieke periode

“Het is een mooie terugblik op een periode die precies mijlenver ligt van de wereld vandaag. De reeks katapulteert je terug naar de laatste geweldige momenten in clubs op festivals voor de hele wereld stilgevallen is. We hebben naast familie en vrienden nog nooit iemand laten mee touren dus Eric en zijn team hebben nadien wat moeten bijslapen denken we”, aldus Dimitri en Michael Thivaios.

Doordeweekse dag van Dimitri Vegas & Like Mike

Nationale en internationale DJ-sets, intercontinentale tours en decadente muziekfestivals: Dimitri Vegas en Like Mike leven in een droom. Maar hoe ziet zo’n doordeweekse dag in het leven van Dimi en Mike eruit? Eric Goens toont niet alleen de gloriemomenten van het duo, maar ook de zware beproevingen, de impact die een carrière als DJ op lichaam en geest heeft en natuurlijk ook de impact van het uitgaansleven. 

Openvallende mond van bewondering voor deze dj’s

“Eigenlijk is ‘Dimitri Vegas & Like Mike’ één langgerekt feest. Bovendien kom je op plaatsen terecht waar je anders nooit komt. Dat gaat dan niet enkel over backstage: we zaten ook aan dezelfde tafel en in hetzelfde vliegtuig als Dimitri en Mike. Als fan wordt je heel erg part of the experience. Als niet-kenner leer je twee gasten kennen waar ik redelijk hard van overtuigd ben dat na aflevering twee je mond openvalt van bewondering”, aldus Eric Goens.

Streamz: ‘Trots op deze kerels van bij onz!’

“Als Vlaamse streamingdienst willen we graag lokale verhalen brengen over getalendeerde personen van bij ons. Aangezien Dimitri Vegas en Like Mike nagenoeg het grootste internationale exportproduct zijn van ons land en beroemd zijn over de hele wereld, passen ze perfect in dat plaatje. We zijn trots op deze kerels van bij onz!”, besluit Peter Vindevogel, CEO van Streamz.

Je kunt naar de 8 afleveringen tellende Streamz Original Dimitri Vegas & Like Mike kijken vanaf 2 november (oorspronkelijk stond-ie gepland voor 30 oktober, maar er waren wat problemen met afleveringen las ik via de Twitter van Streamz). Het was de bedoeling om de docu later op Play4 uit te zenden, maar dat is Play5 geworden.

Foto: Streamz

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 oktober 2020 /