Frank Lammers en Guus Meeuwis: Glory Days van Bruce Springsteen

Acteur Frank Lammers beleeft samen met zanger Guus Meeuwis de Glory Days van Bruce Springsteen. Tijdens een muzikale roadtrip door Amerika dompelen de Brabantse vrienden zich onder in het leven, de muziek én de inspiratiebronnen van The Boss. Je ziet hun avontuur in het tv-programma Glory Days; dat is te kijken vanaf vanavond (woensdag 11 mei) om 20.25 uur bij NPO3.

Wist je dat Frank Lammers op dit moment werkt aan Ferry De Serie?

Glory Days

Guus Meeuwis is groot fan van Bruce Springsteen en neemt zijn hartsvriend Frank Lammers mee om het verhaal van één van de meest bijzondere artiesten die de VS heeft voortgebracht door hun ogen te vertellen. Glory Days is een reis die met prachtige beelden van voorbijtrekkende landschappen en bijzondere ontmoetingen een origineel beeld geeft van de Verenigde Staten van Bruce Springsteen (van toen en nu). Daarnaast laat dit tv-programma zien hoe het Brabantse duo elkaar nog beter leert kennen, zich laat inspireren, samen lol maakt, interessante ontmoetingen heeft en naar bijzondere plekken gaat.

Frank Lammers en Guus Meeuwis op roadtrip

Frank Lammers en Guus Meeuwis bezoeken tijdens hun roadtrip steden als Freehold, Asbury Park, Philadelphia en New York. De twee vrienden gaan op zoek naar de mensen, gemeenschappen en plaatsen die de inspiratiebron vormen voor Springsteens oeuvre. De mannen gaan op zoek naar de ziel van zijn nummers, zoals My Hometown, Born To Run, Land Of Hope And Dreams en Born In The USA. Waar gaat het echt over? En hoe is het ontstaan? Met wie? En hoe zag de samenleving eruit toen het werd geschreven?

Frank Lammers

Frank Lammers vertelt: “Het was een bijzondere ervaring, waarbij we verschillende mensen hebben ontmoet en veel muziek hebben gemaakt. Ook hebben we de andere kant van Amerika leren kennen. Daarnaast weet ik nu dingen van Guus die ik niet wist, hijzelf niet eens van zichzelf wist en die het publiek al helemaal niet weet, maar zeker wel te weten gaat komen als ze straks naar Glory Days kijken.” De lezers van VlaamsKijken kennen Frank Lammers natuurlijk vooral van Undercover, maar de acteur heeft nog veel meer op de planning staan. Denk aan de Vlaamse film H4Z4RD, Netflix-film The Takeover en All Inclusive. Recent zag je hem nog in Het jaar van Fortuyn. Daarnaast zijn Undercover-fans natuurlijk blij dat Ferry De Serie nu wordt opgenomen. In de Undercover Facebook Groep ontdek je er meer over.

Guus Meeuwis

”In oktober 2022 geef ik twee shows in een van de meest iconische zalen van New York: The Webster Hall. Om alvast in de sfeer te komen heb ik met vriend Frank een roadtrip gedaan met de legendarische nummers van Bruce Springsteen als onze kompas. Dat zorgde voor mooie inzichten en een bak aan inspiratie. Verwacht veel muziek, goeie gesprekken en flauwe grappen.”, aldus Guus Meeuwis.

Glory Days kijken

Wil je Glory Days van Frank Lammers en Guus Meeuwis kijken? Dat kan vanaf woensdag 11 mei om 20.25 uur op NPO3. Gemist, dan kun je de aflevering terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit België – of een ander land buiten Nederland – Glory Days terug kijken, dan is dat op NPO Start alleen mogelijk via een VPN Verbinding.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 mei 2022 /