Wolfpack: documentaire team Remco Evenepoel op Prime Video

Wolfpack: de documentaire over het team van Patrick Lefevere met onder andere Remco Evenepoel staat nu op Prime Video. Ontdek hier alles over de zesdelige reeks waarvoor de renners van Quick-Step Alpha Vinyl (in 2023 in de koers als: Soudal-Quick Step) zijn gevolgd, net als de ploegleiding en diverse insiders uit  het peloton. 

Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video en kijk wielerdocumentaires over Wolfpack, SD Worx en Team Jumbo-Visma.

Wolfpack

Al bijna een decennium lang is Quick-Step Alpha Vinyl de meest succesvolle wielerploeg ter wereld, vooral in de eendagsklassiekers. Wolfpack op Prime Video biedt een unieke blik achter de schermen bij het gevierde en gevreesde team van ploegbaas Patrick Lefevere en kopmannen Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe. Voor het eerst in hun bestaan heeft de Wolfpack ook hun zinnen gezet op een grote ronde. Woestijnvis heeft deze documentaire gemaakt. 

Lees ook het boek: The Wolfpack Years (bestel direct bij: Amazon Nederland, Amazon België of Bol.com)

Documentaire Wolfpack

De documentaire Wolfpack op Prime Video gaat over het team van Patrick Lefevere met onder andere Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe. Deze docureeks telt zes afleveringen. Als je verder leest, lees je meer over de inhoud van de verschillende uitzendingen. Qua opbouw kun je deze documentaire het meeste vergelijken met All-In: Team Jumbo-Visma in (die ook op Prime Video staat). Waar daar de focus op de Tour ligt; ligt-ie hier op de Vuelta. La Course over het vrouwenteam van SD Worx gaat alleen over de Tour de France Femmes. Ook dit zie je bij Prime Video. 

Review

Als je je 30 dagen gratis nu start, kun je van al deze documentaires genieten. Dat heb ik in ieder geval al gedaan. Als wielerliefhebber kan ik ze alle drie absoluut aanraden. Zo mooi om de verhalen van de sporters te horen en de ritten zo opnieuw weer te beleven. Je ziet de teleurstellingen, maar ook de euforie als het allemaal goed gaat of zelfs nog beter dan je eigenlijk had verwacht. Wat ik persoonlijk heel indrukwekkend vond, is het moment dat Julian Alaphilippe ernstig ziet vallen, maar dat er ook een camera is bij zijn vriendin Marion Rousse, die co-commentator is bij France TV Sports. Wat denk ik vaak aan de partners en familie als ik op tv weer een valpartij zie in de koers. In het team zie je bij zo’n valpartij de schrik en paniek, maar ook dat ze meteen het aanvalsplan moeten wijzigen.

 Jumbo-Visma heeft – sinds de lancering van de documentaire – een speciale brandstore op amazon.nl. Was voor het team van Soudal-Quick Step misschien ook een leuke aanvulling geweest voor de fans.

Wolfpack vs. Patrick Lefevere – Godfather van de Koers

Natuurlijk is op Canvas (en bij VRT MAX) op dit moment ook de documentaire te kijken over Patrick Lefevere, de ploegleider van Soudal-Quick Step. Dan denk je misschien: is het niet wat veel Wolfpack… Nee hoor: beide documentaires zijn heel verschillend. In Patrick Levere – Godfather van de Koers kijken we inderdaad achter de schermen bij zijn team, maar leren we vooral hem veel beter kennen en zien we echt bepalende momenten uit de geschiedensi van het team. In de documentaire Wolfpack ligt de focus meer over de renners en de wedstrijden uit 2022 (en dus het succes van Remco Evenepoel in 2022). 

Wolfpack documentaire op Prime Video:

  • Koning Van De Lente (aflevering 1)
  • Tour De Force (aflevering 2)
  • Spaanse Invasie (aflevering 3)
  • De Weg Naar Rood (aflevering 4)
  • Bloed, Zweet & Tranen (aflevering 5)
  • Geboren Kampioenen (aflevering 6)

Teleurstellingen

De eerste maanden van het seizoen zijn een aaneenschakeling van teleurstellingen voor de Wolfpack. Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik zijn de laatste twee monumenten waarin de geplaagde renners hun voorjaar kunnen redden. Net onder deze immense druk slaat het noodlot toe bij twee van hun kopmannen.

Fabio Jakoksen of Mark Cavendisch

Na zijn tragische val in Luik-Bastenaken-Luik heerst er twijfel of kopman Julian Alaphilippe wel kan deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. De ploeg moet daarom terugvallen op een sprinter om kans te maken op ritwinst en dat brengt lastige keuzes met zich mee. Wie zal de torenhoge verwachtingen dragen in Frankrijk? Ervaren rot Mark Cavendish of de herrezen Fabio Jakobsen?

Kan Remco Evenepoel het wel aan?

De Ronde van Spanje staat voor de boeg. Na de gefaalde Giro van Remco Evenepoel vorig jaar, is dit de ultieme test of hij de ploeg ooit naar winst kan leiden in een grote ronde. Maar niet iedereen is overtuigd: is hij wel een echte klimmer? Hoe presteert hij bij heet weer? En hoe reageert zijn lichaam op 3 weken aan een stuk koersen?

Strijd in Vuelta

De Wolfpack begint met een achterstand aan de eerste bergetappes van de Ronde van Spanje. De tegenstand bestaat uit meervoudige rondewinnaars en Olympische kampioenen. Zijn de welpen van de Wolfpack klaar om de strijd aan te gaan met de groterondeploegen?

Rode leiderstrui Vuelta

De Wolfpack jaagt altijd in roedel. Maar met Alaphilippe en Serry is de ploeg twee van zijn meest doorwinterde wolven kwijt in deze Ronde Van Spanje. Kan Remco Evenepoel zijn rode leiderstrui behouden terwijl de concurrentie de druk steeds verder opdrijft?

Rode trui voor Remco Evenepoel

De eindmeet van de Ronde Van Spanje is in zicht. De Wolfpack kan zijn eerste grote ronde ooit winnen, maar de tegenstand bundelt de krachten om de Remco Evenepoel uit de rode leidertrui te fietsen. En tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe moet de favorietenrol op het WK delen met een gevreesde en bekende tegenstander.

Meer sportdocumentaires op Prime Video: VeeKay en Rico: Dream Big.Daarnaast kun je dit voorjaar genieten van veel wielrennen op tv bij Sporza. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 maart 2023 /