Monic Hendrickx in Vlaamse film Café Derby

Monic Hendrickx speelt één van de hoofdrollen in de Vlaamse film Café Derby. Dit is het debuut van Lenny Van Wesemael, die deze film heeft gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een bijzondere familie.

Café Derby

1985. Georges (gespeeld door Wim Opbrouck) is marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij de kans krijgt om Café Derby te huren en hoort dat de paus op het terrein naast het café een openluchtmis zal opdragen, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, vijf kinderen én collega’s geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen…

Cast met Monic Hendrixkx

Naast Monic Hendrickx en Wim Opbrouck worden de rollen in deze film vertolkt door Robbe Langeraert, Andres Doise, Ezra Fieremans, Geert Van Rampelberg, Chloë Daxhelet, Günther Lesage, Ben Segers, Marc Van Eeghem, Dirk van Dijck, Zinya Van Reeth en Charlotte De Wulf.

Awards

Deze tragikomedie heeft op het Aubagne International Film Festival twee prijzen in de wacht gesleept. Namelijk de beste acteur voor Wim Opbrouck. En de beste actrice voor Chloë Daxhelet. Daarnaast heeft de film op het Vancouver International Women in Film Festival ook nog eens vier prijzen in de wacht gesleept. Lenny van Wesemael won twee keer voor zowel Best Feature als Best Director, Best Cinematography ging naar Ruben Impens en Best Editing naar Thomas Pooters.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 juli 2015 /