Los Flamencos kijken | alles over de cast

Heb jij de film Los Flamencos al gezien? Vanavond om 22.35 uur kun je ‘m kijken op VTM. Deze komische film van Daniel Lambo (die mede het scenario schreef van Glad IJs) ging in première in 2013. De Vlaamse film kent een indrukwekkende cast, waarbij we anno 2023 nog steeds van tal van acteurs en actrices kunnen genieten. We vertellen je alles over het verhaal en de cast van Los Flamencos.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 3 juli 2021; het heeft op vrijdag 27 januari 2023 een uitgebreide update gekregen.

Los Flamencos

De drie stokoude gebroeders Fleminckx zitten op het einde van hun leven financieel aan de grond. In hun jonge jaren waren Pedro, Carlos en Raoul Fleminckx de schrik van Turnhout Raoul (Peter van den Eede), de man met het plan, overtuigt zijn twee broers nog één grote slag te slaan: de kluis van een bank openbreken via de aanpalende woning… een begrafenisonderneming. Maar de dementerende César (Herwig Ilegems) die vroeger altijd de vluchtauto’s bestuurde, krijgt nu amper nog een schommelstoel in gang. En de stomme Pedro (Mark Verstraete) draagt nu pampers. Zonder zijn tanden lijkt hij weer klaar voor borstvoeding. Zijn deze krasse knarren op krukken en steunzolen nog wel in staat een bank te kraken? En vinden ze elk wat ze echt zoeken – de verloren liefde, een eigen stem of simpelweg een waardig leven – wel in de bankkluis?

Wist je dat je VTM in Nederland ook via VTM GO kunt kijken?

Los Flamencos cast

In de cast van Los Flamencos tal van bekende namen. De cast bestaat van Los Flamencos bestaat uit Peter Van den Eede, Herwig Ilegems, Mark Verstraete, Koen De Bouw, Jonas Van Geel, Sien Eggers, Ben Segers, Philippe Geubels, Kim Hertogs, Steve Geerts, Eline Kuppens, Iwein Segers. Verder zijn er gastrollen voor Jos Geysels, Vital Baeken en Wim Helsen.

Rolverdeling en meer…

Veel van de acteurs en actrices uit Los Flamencos zijn anno 2023 nog steeds op tv of het witte doek te zien. We delen waar ze momenteel mee bezig zijn, waar ze recent in speelden én natuurlijk ook de series en films die je absoluut niet mag missen.

Peter Van den Eede

Peter Van den Eede speelt Raoul Fleminckx. Wat is dit toch een geweldige acteur. Op dit moment is hij in de bioscoop te zien als Jempie in De Zonen van Van As – De Cross. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Grond, De gebroeders Schimm en in Glad IJs als Paul Bertels. Ook zijn optreden in het tweede seizoen van Callboys is velen denk ik wel bijgebleven. En zo zijn er nog tal van rollen, waarvan je Peter Van den Eede kunt kennen.

Herwig Ilegems

Herwig Ilegems kruipt in de huid van César Fleminckx. Je zag hem recent in Twee Zomers. Je kent deze acteur bijvoorbeeld uit Professor T. en Grenslanders. Daarnaast zag je hem recent in Red Light als Arts Hagar.

Mark Verstraete

Mark Verstraete is Pedro Fleminckx. Hij was meer dan 350 afleveringen te zien in De Kotmadam als Jef Liefooghe. Er is zelfs weer een nieuw seizoen op VTM te zien. Hij speelde bijvoorbeeld in De bende van Jan de Lichte IJzeren Simon. Maar je zag hem ook in Code 37 en Linkeroever.

Koen De Bouw

Koen De Bouw zien we als Swiggers. Hij was eveneens te zien in Twee Zomers, maar ook in Nowhere, Zeppos Het Mercatorspoor en als Leon Dewaele in Glad IJs. Weer zo’n geweldige hoofdrol van Koen De Bouw; dé acteur die zich werkelijk in ieder personage lijkt te kunnen verplaatsen. We gaan ‘m verder in de serie Alter Ego zien. Deze serie zal najaar 2023 te zien zijn bij Streamz.

Jonas Van Geel

Jonas Van Geel speelt Herbert. Hij is één van de veelzijdige bekende Vlamingen van dit moment. Hij acteert niet alleen, maar presenteert ook diverse shows bij VTM en met Jelle Cleymans treedt hij op als Cleymans & Van Geel. Net als Peter Van den Eede is hij te zien in de film van De zonen van Van As. Recent speelde hij ook in Niets Te Melden? Zijn leukste rol? Wat mij betreft die van Johannes Geubbels in Patrouille Linkeroever. Al vond ik De Biker Boys ook heerlijk om naar te kijken. Op dit moment is hij ook erg druk als musical-acteur. Zo is hij te zien in Vergeet Barbara en speelt hij één van de hoofdrollen in Les Misérables in 2023.

Sien Eggers

Sien Eggers is Linda Van Dam. Recent zag je haar nog in de De Familie Claus-reeks. Je hoorde haar ook in Paniek in het dorp, maar kon recent ook nog de herhalingen kijken van In de gloria. Twee jaar geleden kon je nog een indrukwekkend interview met haar zien in Buurman, wat doet u nu met Cath Luyten.

Ben Segers

Ben Segers personage heet Voster. Hij speelde recent een zeer indrukwekkende hoofdrol in de film Dealer. Daarnaast is hij natuurlijk als Dick Raymaekers ook in De zonen van Van As film te zien. Maar je kent hem ook van #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. En wat dacht je van films als Safety First, Bad Trip en Café Derby? In Nederland was hij te zien in Grensoverschrijdend.

Philippe Geubels

Philippe Geubels speelt in Los Flamencos een priester. Hij is natuurlijk vooral bekend als cabaretier, maar wist je dat hij ook zijn eigen tv-serie heeft: Geub. Verder maakt hij het indrukwekkende programma Taboe. En je zag hem afgelopen najaar in Hotel Romantiek en Een Echte Job NL. Op dit moment is hij op Prime Video te zien als host van Last One Laughing Nederland.

Kim Hertogs

Kim Hertogs zien we als Moeder Fleminckx. Recent zag je haar in nieuwe series als Geldwolven en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Verder zag je haar in series als Professor T., 13 GebodenDe RidderCode 37, Zone Stad, Aspe en LouisLouise zagen.

Steve Geerts

Steve Geerts kruipt in de huid van een agent. Hij is net als Kim Hertogs te zien in Mijn Slechtste Beste Vriendin. Je kunt hem kennen van zijn rollen in CordonAltijd Prijs, Spitsbroers en Professor T. Recent zag je hem bijvoorbeeld in Hidden Assets en Chantal.

Eline Kuppens

Eline Kuppens is een verpleegster. Het grote publiek leerde haar kennen in de film Linkeroever. Daarna zien we haar in films als Zot van A. en Weekend aan Zee. Maar één van haar meest bekende rollen is toch wel die van Chloé De Meester in het eerste seizoen van De Bunker. Vorig jaar had ze nog een gastrol in Doe zo voort.

Iwein Segers

Iwein Segers speelt Sisse. Je zag hem in Glad IJs als Karel. In De bende van Jan de Lichte zet hij het personage Vagenende geweldig neer. Maar je kent hem misschien ook van het indrukwekkende Tot Altijd of als komiek. Hij won in 2008 de publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival. Hij is in 2023 één van de gasten waar Jeroen Meus mee spreekt in zijn documentaire Dagen zonder broer.

Gastrollen Los Flamencos

Gastrollen zijn er voor Jos Geysels als getuige,  Vital Baeken als de bankmanger en als je goed oplet spot je ook Wim Helsen. Die is natuurlijk vooral cabaretier, maar je kent hem ook als presentator en van series als Clinch en De Ronde.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 januari 2023 /