Hotel Romantiek: deelnemers op reis met Philippe, Sven en Gloria

Hotel Romantiek heeft de deuren weer geopend. De 28 Hotel Romantiek deelnemers trekken samen met Philippe Geubels, Sven de Leijer en Gloria Monserez naar Turkije. De belangrijkste vraag is natuurlijk: vinden ze de liefde bij elkaar? Het nieuwe seizoen van Hotel Romantiek is iedere zondag (sinds 4 september) om 20.00 uur te kijken op Eén en VRT MAX. Ontdek hier alles over de Hotel Romantiek deelnemers (2022).

Wist je dat begin 2024 een nieuw seizoen van Hotel Romantiek op tv te kijken is?

Hotel Romantiek in Turkije

Gloria Monserez, Sven de Leijer en Philippe Geubels openen in het nieuwe seizoen de deuren van Hotel Romantiek. Ze trekken samen met veertien vrouwen en evenveel mannen op een achtdaagse reis naar het Turkse Cappadocië: streek van de wilde paarden, wonderlijke rotslandschappen en de enige plek ter wereld waar elke ochtend honderden luchtballonnen tegelijk de lucht ingaan.

Voor liefhebbers van de liefde hebben we daarnaast nog meer kijktips. Kijk ook eens op de streamingdienst With Love. Daar heb je bijvoorbeeld de romantische serie When Calls the Heart.

Hotel Romantiek

Twee dingen hebben de deelnemers gemeen: ze zijn ouder dan 65 en op zoek naar een nieuwe liefde. En als de feeërieke omgeving, Turkse zon en het uit rotsen gehouwen hotel nog niet genoeg zijn om harten sneller te doen slaan, dan zijn er nog altijd Hotel Romantiek-presentatoren Gloria Monserez, Sven de Leijer en Philippe Geubels. Hun enthousiasme en volharding brengt de gelukszoekers op leeftijd dichter bij elkaar en doet vergeten vlinders opnieuw ontwaken.

Senioren en de liefde

Hotel Romantiek is het bewijs dat ouder zijn niet betekent dat je minder kan, maar enkel dat je meer hebt meegemaakt. Alle deelnemers hebben hun grote liefde allang eens ontmoet en ze beginnen aan de reis met een rugzak vol levensverhalen. Maar onder de vleugels van de drie reisbegeleiders wordt het laagje stof op de puber in ieder van hen vanaf dag één weggeblazen.

Cappadocië (Turkije)

Tijdens het verblijf van de Hotel Romantiek deelnemers (2022) in Cappadocië staat alles in het teken van de romantiek. Met als dagelijks hoogtepunt: de romantische hut. Elke avond gaan één man en één vrouw samen de nacht in bij het kampvuur van hun exclusieve slaapplaats. De ideale gelegenheid om in alle rust beter kennis te maken. Hotel Romantiek laat acht afleveringen lang de liefde opbloeien in al haar facetten. Want romantiek heeft geen einddatum.

Hotel Romantiek kijken

Hotel Romantiek is sinds 4 september elke zondag om 20.00 uur te kijken op Eén. Je kunt de uitzendingen ook terug kijken via VRT MAX. Wie uit België komt, kan dit eenvoudig doen. Woon je in Nederland zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels

Hotel Romantiek wordt in 2022 gepresenteerd door Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels. Het drietal is verheugd met deze klus.

  • Sven de Leijer: “Blij dat we de deuren van Hotel Romantiek mogen openzwaaien om met een geweldige bende een uniek avontuur te beleven.” We kennen Sven de Leijer natuurlijk van zijn show Vrede op Aarde.
  • Gloria Monserez: “Als twintigjarige kan je niets beter doen dan op vakantie vertrekken met Sven, Philippe en al deze lieve mensen. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou leren en zoveel uit deze reis zou halen. Tot nu toe was dit het mooiste project dat ik ooit al heb mogen doen voor de VRT.” Gloria Monserez is één van de tv-gezichten van dit moment. Zo zag je haar in Ketnet Musical: De Finale, maar bijvoorbeeld ook in Ik u ook en binnenkort in The Voice van Vlaanderen en in de serie Liefdestips Aan Mezelf.
  • Philippe Geubels: “Prachtig om te zien hoe snel een romance zich tussen twee mensen kan ontwikkelen. En dan heb ik het niet alleen over Sven en mij, maar ook tussen de kandidaten waren er veel vonkjes.” Op dit moment is hij ook op tv te zien in Een Echte Job NL en we zijn erg nieuwsgierig naar LOL op Prime Video.

Hotel Romantiek deelnemers (2022)

Nieuwsgierig naar de Hotel Romantiek deelnemers uit seizoen 2022? Er zijn weer veertien leuke dames en veertien sympathieke mannen geselecteerd. Er zit zelfs één dame bij, die ik meteen herkende uit Dertigers. De oudste deelnemer aan Hotel Romantiek is 83! Maar overwegend zijn de deelnemers aan Hotel Romantiek 2022 zeventigers, waarbij de dames over het algemeen iets jonger zijn. Zestigers, zeventigers en tachtigers uit heel België zijn in ieder geval vertegenwoordigd. Hieronder lees je alles over de Hotel Romantiek deelnemers (2022).

Annie (71) – Kortrijk

Annie is gescheiden en heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ze was directiesecretaresse in de Wetstraat, maar had liever in de zorg gestaan. Ze is sociaal geëngageerd en creatief.

Brigitte (70) – Gentbrugge

Brigitte is gescheiden, heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze was vroeger winkelbediende in boetieks en werkte in de horeca. Haar grote passie is dansen. Daarnaast gaat ze graag wandelen, fietsen en volgt ze Italiaanse les. Ze houdt zowel van Bazart als van zware rock of metal.

Chris (68) – Tremelo

Chris is gescheiden, heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. Ze heeft altijd in de verkoop gestaan in een modezaak en heeft vroeger een bedrijf in kinderanimatie gehad. Ze is graag bezig met lezen, puzzelen, wandelen, kruiswoordraadsels invullen … Haar lijflied is ‘Leef’ van André Hazes Junior.

Claire (79) – Diest

Claire is weduwe, heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Deze dame is Frans opgevoed. Haar man was piloot dus ze is vaak verhuisd. Daarom is ze lang huismoeder geweest, daarna heeft ze in een klerenwinkel gewerkt. Ze heeft 45 jaar toneel gespeeld en houdt nu van yoga, pilates en reizen. Leuk weetje: ze is op haar 73ste uit een vliegtuig gesprongen.

Irène (69) – Maasmechelen

Irène is gescheiden, heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Ze was commercieel administratief bediende bij de krant Het Belang van Limburg. Haar hobby’s zijn onder andere reizen, theater, gastronomie … Haar grote droom is om een reis te maken naar Nieuw-Zeeland en Australië.

Frieda (74) – Keerbergen

Frieda is weduwe, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Ze was stikster van autostoelen bij Renault en later bij de bussen Van Hool. Frieda kijkt heel graag naar sport op televisie en is een fervent supporter van KV Mechelen. Ze is zo verzot op ijs en advocaat dat ze het niet in huis mag halen.

Joke (73) – Waarmaarde

Joke is gescheiden, heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ze was hoofdzakelijk naaister en uitbaatster van een cafetaria, maar heeft 101 jobs gedaan. Joke kan niet stil zitten en doet alles drie keer sneller dan andere mensen. Ze heeft vele creatieve hobby’s zoals kalligrafie, diamond painting en zelf juwelen maken.

Linda (70) – Bassevelde

Linda is weduwe, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Ze heeft verschillende jobs gedaan als verpleegster in een psychiatrisch centrum, gezinshulp, kledingwinkel, verantwoordelijke van een grootkeuken en ze heeft achttien jaar een taverne opengehouden. Linda heeft een grote passie voor koken, dieren en familie. Daarnaast is ze een sfeermaker en verkleedt ze zich graag.

Lizzy (70) – Mortsel

Lizzy is gescheiden en heeft één zoon. Ze heeft altijd in de kledingverkoop gestaan. Lizzy gaat elke dag wandelen met haar hond en reist graag. Ze is al naar Australië, Tanzania en Kenia geweest.

Loeke (66) – Sint-Gillis-Waas

Loeke is gescheiden en heeft een zoon en een kleinzoon. Ze heeft verschillende jobs gehad, waaronder soldeerster van dj-mengtafels. Ze heeft ook gewerkt in een jeansfabriek, waar ze is gestopt omdat ze blauw als een smurf thuiskwam. Loeke is een grote dierenvriend en heeft thuis een kleine dierentuin – iedereen brengt zijn dieren naar haar.

Maria (72) – Stabroek

Maria is weduwe, heeft een dochter en een kleindochter. Ze heeft in het restaurant van haar man geholpen en daarna heeft ze een kranten- en boekenwinkel uitgebaat. Ze doet aan bloemschikken, naaien, zit in de seniorenraad, loopt modeshows in woonzorgcentra en kan heel goed dansen.

Marianne (74) – Deinze

Marianne is weduwe, heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Haar dochter woont in Londen en haar zoon is militair. Marianne was vroeger secretaresse maar is dan jarenlang mannequin geweest. Ze wandelt en fietst graag, durft al eens een vettige mop te vertellen en is heel open.

Roosje (65) – Bornem

Roosje is gescheiden en heeft twee kinderen. Ze heeft 35 jaar voor Eurocontrol gewerkt. Roosje is ook massagetherapeute en speelde een grote bijrol in Dertigers. Ze treedt op als zangeres, onder andere in woonzorgcentra, en draagt graag gedichten voor. Roosje heeft vroeger in veel musicals en operettes gezongen en heeft altijd basketbal gespeeld.

Vera (76) – Hoboken

Vera is gescheiden, heeft twee kinderen en één kleindochter. Ze is schoonmaakster geweest en heeft nadien aan de kassa van een sportcentrum gewerkt. Ze sport nog veel: dansen, zumba, aquagym, zwemmen, krolfen … Daarnaast reist ze veel en brengt ze ieder jaar de winter door bij haar broer in Costa Rica.

André (73) – Leopoldsburg

André is weduwnaar, heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Hij was hoofdoperator in een chemisch bedrijf en is nu voorzitter van de milieuraad in Leopoldsburg. Zijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, tuinieren en vrijwilligerswerk doen. Hij voelt zich het gelukkigst wanneer hij anderen kan helpen.

Dirk VC (68) – Roeselare

Dirk is gescheiden, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Hij was bankbediende. Zijn hond Pepper is nu zijn grootste hobby, vroeger was dat voetballen. Deze man zorgt voor orde thuis: hij kookt, hij strijkt en kuist.

Dirk VN (76) – Gent

Dirk is gescheiden, heeft een dochter en een kleindochter. Hij is altijd zelfstandig garagist geweest en is nog chauffeur bij de brandweer geweest. Hij werkt nog elke weekdag in zijn garage en heeft zelf vijf oldtimers. Dirk maakt graag tijd vrij om op reis te gaan en gaat dan liefst met een boot varen.

Erik (74) – Hove

Erik is weduwnaar, heeft twee dochters en drie kleinkinderen. Hij is geldhandelaar geweest bij vijf verschillende banken. Zijn hobby’s zijn z’n Engelse tuin, klussen, wandelen. Erik houdt van mode, heeft Italiaans geleerd, speelde vroeger voetbal en is cultuurgezind.

Jos (78) – Putte

Jos is weduwnaar. Hij is heel zijn leven beenhouwer geweest. Hij zit in meerdere fietsclubs, gaat regelmatig op reis, is actief in het bestuur van de lokale CD&V en is een fervent KV Mechelen supporter. Jos is een entertainer en is net begonnen met danslessen.

Guy (74) – Kontich

Guy is weduwnaar, heeft drie dochters (waarvan twee plusdochters) en vijf kleinkinderen. Hij had vroeger een eigen schoenenwinkel, was vertegenwoordiger van kantoormeubelen, maar is van opleiding eigenlijk patissier. Hij danst heel graag en is veel met kledij bezig, houdt van auto’s, tuinieren en babysit vaak op de kleinkinderen.

Bert (71) – Bocholt-Kaulille

Bert is weduwnaar, heeft drie kinderen en twee kleinkinderen. Vroeger was hij bankbediende en nu is hij schepen in de gemeente Bocholt. Daarnaast is hij voorzitter van de lokale toneelgroep en speelt hij al vijftig jaar zelf toneel. Bert helpt in de kantine van de lokale voetbalploeg, zwemt graag, maakt zelf porto en werkt in zijn moestuin.

Jean-Marie (70) – Oudenaarde

Jean-Marie is gescheiden, heeft vier kinderen en drie kleinkinderen. Hij heeft als kok gewerkt in verschillende restaurants en ook op cruiseschepen. Hij verzamelt postkaarten vanop markten, beurzen en speciale sites. Een van zijn grootste hobby’s is vissen. Jean-Marie is in Congo geboren en zijn moedertaal is Frans.

Johan (76) – Denderhoutem

Johan is weduwnaar, heeft twee kinderen en zeven kleinkinderen. Hij is vijftig jaar kinesist geweest. Champagne is zijn passie en hij heeft zelfs flessen met zijn hoofd op de dop. Daarnaast tuiniert hij graag en kweekt hij elk jaar zo’n 400 kilogram kiwi’s. Johan heeft een grote liefde voor geschiedenis en in het bijzonder voor Egypte.

Marcel K (81) – Brasschaat

Marcel is weduwnaar en heeft twee plusdochters en vier pluskleinkinderen. Hij was zelfstandig aannemer van schilderwerken en heeft daarna tavernes en een restaurant uitgebaat. Marcel werkt nu nog vier dagen per week als schilder. Zijn favoriete sport is gaan eten.

Marcel M (83) – Wommelgem

Marcel is gescheiden, heeft vijf kinderen en vier kleinkinderen. Hij was camionchauffeur voor het leger en is lid van de oud-paracommandoclub. Door het leger heeft hij al heel wat van de wereld gezien. Marcel is nog heel actief: hij zit in een wielerclub, zwemt iedere week en wandelt dagelijks vijf kilometer om zijn krant te halen. Hij kan nog met gemak tien keer pompen.

Paul (69) – Schilde

Paul is weduwnaar, heeft drie kinderen en één kleinkind. Hij heeft altijd bij de brandweer in Antwerpen gewerkt als chauffeur. Paul is imker en gaat twee keer per week fietsen met zijn vrienden. Hij is lid van de Heemkundige kring in Schilde, imkervereniging St. Ambrosius en de Vlaamse wielrijdersbond.

René (67) – Vorselaar

René is weduwnaar, heeft twee zonen en één kleinkind. Hij werkte vroeger als elektricien. De koers is zijn grote passie. Hij was de jeugdtrainer van Wout Van Aert en staat met enkele pagina’s vermeld in diens biografie. René is zelf ook sportief, hij sport zeker vijf keer per week. Hij heeft ook 25 jaar toneel gespeeld. Hij is verzot op weekendjes weg en wordt dolenthousiast van hotels.

Ronny (69) – Stekene

Ronny werd iets minder dan een jaar geleden weduwnaar, heeft twee dochters en vier kleinkinderen. Hij was magazijnier in een logistiek bedrijf in de haven van Antwerpen. Zijn grote passie is wijn en hij is dan ook lid van een wijnclub. Daarnaast is Ronny lid van de vriendengroep ‘de verkenners’, ze maken een paar keer per jaar een leuke uitstap. Hij heeft al heel zijn leven een snor – zijn kleinkinderen noemen hem dan ook ‘opa snor’.

Hotel Romantiek: de kijk van de kroost

Zin in nog meer romantiek? Op VRT MAX kijken de deelnemers van Hotel Romantiek met hun familie en vrienden samen naar de afleveringen. Wat vinden zij van de romantische escapades van hun oma of opa, hun mama of papa, hun vriend of vriendin? Elke zondag na de lineaire uitzending van Hotel Romantiek is er een nieuwe aflevering te vinden op VRT MAX.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 september 2022 /