Philippe Geubels in Een Echte Job NL op VTM2 te kijken

Het tweede seizoen van BN’ers in het ziekenhuis: Leren van de helder – mét Philippe Geubels – is vanaf vanavond (dinsdag 23 augustus) om 21.35 uur in België te kijken bij VTM2. Ontdek in dit artikel alles over Een Echte Job NL, zoals VTM2 het programma noemt. In Een Echte Job NL gaat Philippe Geubels – samen met de andere deelnemers Natasja Froger, Rachel Hazes en Caroline van der Plas – aan de slag in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Dit artikel verscheen voor het eerst op 20 april 2022 op VlaamsKijken; ik heb het op 23 augustus bijgewerkt, omdat BN’ers in het ziekenhuis op VTM2 wordt uitgezonden als Een Echte Job NL.

BN’ers in Groene Hart Ziekenhuis Gouda

Natasja Froger, Rachel Hazes, Caroline van der Plas en Philippe Geubels gaan na een zeer intensieve spoedcursus aan de slag in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De verpleegkundigen in de dop ervaren hoe het werken in de zorg in deze turbulente tijd is. Zij leren hierbij van de echte helden: de toegewijde verpleegkundigen in het ziekenhuis. Voldoet het werken in de zorg aan hun verwachtingen? Blijven zij hun emoties de baas? En zijn zij uit het juiste hout gesneden om dit vak uit te oefenen? 

Dit is het tweede seizoen; vorig jaar kon je kijken naar seizoen 1 van BN’ers in het ziekenhuis. Toen gingen de bekende Nederlanders aan de slag in het Erasmus MC. Het is een remake van het Vlaamse programma Een Echte Job.

Bekende Nederlanders werken in ziekenhuis

De enthousiaste BN’ers (en Philippe Geubels) werken dit seizoen keihard mee op verschillende afdelingen. Variërend van oncologie tot de longgeneeskunde en van de kinderafdeling tot de spoedeisende hulp. Een ervaren verpleegkundige, hun mentor in de periode dat zij meedraaien in het ziekenhuis, neemt hen mee en laat hen kennismaken met diverse aspecten van de verpleegkunde. Zij verlenen zorg en bieden een luisterend oor, maar zijn er ook bij op het moment dat patiënten uit de operatiekamer komen of wanneer het met een patiënt minder goed gaat.

Verpleegkundigen

In Een Echte Job NL zien we de enorme toewijding van verpleegkundigen. En hoe de BN’ers op hun manier een onderdeel worden van het verpleegkundig team. De periode in het Groene Hart Ziekenhuis is confronterend. Het werk roept emoties en persoonlijke verhalen op. Maar tegelijkertijd is er ruimte voor luchtige momenten en een lach.

Deelnemers Een Echte Job NL (BN’ers in het ziekenhuis)

Natasja Froger, Rachel Hazes, Caroline van der Plas en Philippe Geubels zijn de deelnemers uit het tweede seizoen BN’ers in het ziekenhuis. Drie bekende Nederlanders dus en – met Philippe Geubels erbij – ook een bekende Vlaming. Wat dat betreft, is het natuurlijk extra leuk dat we nu Een Echte Job NL ook op VTM2 kunnen kijken. Misschien zeggen de namen van de deelnemers aan BN’ers in het ziekenhuis je helemaal niets, maar we zetten ze even op een rijtje.

  • Philippe Geubels ken je als cabaretier, acteur en presentator. Zo maakt hij het indrukwekkende programma Taboe en had hij ook zijn eigen tv-serie Geub. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook van Is er een dokter in de zaal en Geubels en de Hollanders / de Belgen. Kortom: een veelzijdige man, die niet alleen in België populair is, maar ook in Nederland. Dat blijkt ook uit het feit dat hij samen met Jeroom momenteel werkt aan een nieuw programma voor Prime Video NL: LOL (Last One Laughing).
  • Natasja Froger zag je vorig jaar als nieuwe presentatrice van Five Days Inside, maar je kent haar ook van Voor hetzelfde geld. Ze is de vrouw van René Froger.
  • Rachel Hazes zag je op tv met Hazes Is De Basis. Ze is de weduwe van André Hazes en had ook een rol in de documentaire Kleine Jongen. Momenteel is er weer veel over haar te doen, omdat haar dochter Roxeanne zich heeft uitgesproken over haar opvoeding in Beste Zangers 2022.
  • Caroline van der Plas is van oorsprong journalist, maar we kennen haar nu als politica. Zij is lijsttrekker en Tweede Kamer lid van de BoerBurgerBeweging (BBB). Ze is mede-oprichter van deze politieke partij.

BN’ers in het ziekenhuis kijken (vanuit België)

Toen BN’ers in het ziekenhuis in Nederland op tv te kijken, was heb ik natuurlijk met jullie gedeeld hoe je vanuit België kunt kijken. Toen was dat nog omslachtig via Kijk.nl en een VPN Verbinding (van bijvoorbeeld VPN Nederland) die je op Nederland kunt zetten. Maar nu hebben we natuurlijk geluk, omdat het programma als Een Echte Job NL in België op VTM2 te kijken is. Op die manier kun je de avonturen van Philippe Geubels in BN’ers in het ziekenhuis dus ook vanuit België kijken.

Wist je trouwens dat alle afleveringen van BN’ers in het ziekenhuis – zowel seizoen 1 als seizoen 2 – nog op Kijk.nl te vinden zijn. Kun je desgewenst wel meteen het hele seizoen bingewatchen.

Een Echte Job kijken vanuit Nederland

Ben je na BN’ers in het ziekenhuis ook benieuwd naar Een Echte Job en woon je in Nederland? Dan zijn zowel seizoen 1, als seizoen 2, via VTM GO terug te kijken. Hier heb ik uitgelegd hoe je VTM GO in Nederland kijken kunt.

Foto: © William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 augustus 2022 /