Storm Lara cast met Ella Leyers, Wouter Hendrickx en Aïcha Cissé

Storm Lara is op donderdag 14 en 21 december in twee delen te kijken op Play4. De afleveringen zijn terug te kijken op GoPlay. Ella Leyers speelt de hoofdrol in deze serie die sinds 23 augustus 2021 bij Streamz te kijken was. In de Storm Lara cast zien we verder Wouter Hendrickx, Aïcha Cissé en Anemone Valcke. We horen tevens tal van bekende stemmen. De regie wordt verzorgd door Kadir Ferati Balci, die je kent van Cold Courage, Amigo’s en Een Goed Jaar. Ontdek in dit artikel alles over Storm Lara, cast, verhaal en waar je de serie kunt kijken.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op 21 maart 2021 voor het eerst op VlaamsKijken en werd bijgewerkt in augustus 2021. Het heeft een uitgebreide update gekregen medio december 2023 door auteur Patricia de Ryck, omdat Storm Lara bij Play4 op tv kwam en nu ook via GoPlay (in Nederland) te kijken is.

Storm Lara

Storm Lara is een vierdelige dramareeks over alle facetten van de liefde: de opwinding van pril geluk, de sleetsheid van een al wat langere relatie maar het gaat ook over jaloezie, overspel, schaamte en schuld. Ella Leyers * speelt Lara, een energieke 32-jarige vrouw, die altijd haar grenzen opzoekt, zowel in de liefde als in haar werk. Door haar charisma en energie komt ze vaak weg met haar onbezonnenheid, maar het lijkt erop dat deze formule niet meer lang zal werken…

Synopsis Storm Lara

Tot haar groot ongenoegen is radio DJ Lara door haar omroep verbannen naar de nacht, waar ze plaatjes draait voor eenzame taxichauffeurs, emotionele dronkaards en andere vreemde vogels. Door een mysterieuze beller (Anemone Valcke) in haar uitzending verandert een saaie doordeweekse nacht in een slopend psychologisch kat- en muisspel.

Storm Lara is in België eenvoudig terug te kijken via GoPlay. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Cast Storm Lara

De cast van Storm Lara wordt gevormd door Ella Leyers, Wouter Hendrickx, Aïcha Cissé en Anemonen Valcke. Daarnaast horen we veel bekende Vlaamse stemmen, zoals van Wouter Bruneel, Gilles De Schrijver, Jennifer Heylen, Manou Kersting, Peter Gorissen, Steve Geerts en Dempsey Hendrickx. Deze reeks komt uit 2021, maar de acteurs en actrices hebben ondertussen niet stil gezeten. Hieronder ontdek je alles over de Storm Lara cast en doe je meteen kijkinspiratie op.

Ella Leyers

“Kadir is een zeer fijngevoelige regisseur en ik ben heel blij dat ik voor deze reeks met hem heb mogen samenwerken om van dit zotte project samen met mijn tegenspeler Wouter Hendrickx iets moois te maken”, aldus Ella Leyers. Ella Leyers kan natuurlijk ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Spitsbroers, Professor T. en Pippa. Wist je dat ze ook achttien afleveringen te zien was in FC De Kampioenen * als Saartje Dubois? Anno 2023 ken je Ella Leyers natuurlijk ook als presentatrice van De Ideale Wereld. Als actrice zag je haar recent in Fair Trade, Mijn Slechtste Beste Vriendin en de film Zillion.

Wouter Hendrickx

Ook Wouter Hendrickx * behoort tot de Storm Lara cast. Hij speelt de rol van technicus Rafik. We hebben in 2023 genoten van zijn rollen in Alter Ego en De Twaalf 2. Zelf ben ik ook erg benieuwd naar het tweede seizoen van Hidden Assets; het eerste is al een tijdje via Streamz te kijken. Andere rollen waar ik van genoten heb zijn Black-Out, maar ik vond hem ook geweldig in Cordon * en Amigo’s. Een andere aanrader met Wouter Hendrickx zijn wat mij betreft Zuidflank. En wist je dat hij bijna dertig afleveringen te zien was in Witse als assistent-commissaris Dimitri Tersago. Hij behoorde eveneens tot de cast van Undercover 3.

Aïcha Cissé

Actrice Aïcha Cissé heeft ontzettend veel ervaring in het theater. Niet alleen als actrice, maar ook als regisseuse, maakster en docente. Kijkers kennen haar van films als Le fidèle * en Engel. We zagen haar daarnaast als de moeder van Malick in Hacked.

Anemone Valcke

Actrice Anemone Valcke speelt de mysterieuze beller Suzy. We zagen haar bijvoorbeeld als De Schoen in De Bende van Jan de Lichte; een serie die echt al jaren geleden is opgenomen, dus we zien daar nog een jonge Anemone Valcke. Meer recent zag je haar in Cool Abdoul, Aller/Retour en in De Twaalf: De Assepoestermoord speelde ze een zeer indrukwekkende rol als Esther. Ik ben daarnaast erg benieuwd naar de Vlaamse tv-serie Styx die in 2024 te zien zal zijn.

Stemmen Vlaamse acteurs en actrice

Andere bekende stemmen zijn van Wouter Bruneel, Gilles De Schrijver, Jennifer Heylen, Manou Kersting, Peter Gorissen, Steve Geerts * en Dempsey Hendrickx. Wat dat betreft is deze serie echt heel interessant; kun jij achterhalen wie wie is? Over al deze acteurs schreven wij eerder. Ontdek waar ze anno 2021 nog meer mee bezig zijn.

  • Wouter Bruneel zag je recent in de Vlaamse serie Onder Vuur, waar in 2024 het derde seizoen van komt. Verder zag je hem bijvoorbeeld als agent in het tweede seizoen van Beau Séjour en als Bambi in De zonen van Van As. En vergeet Eigen Kweek en Zie Mij Graag niet.
  • Gilles De Schryver * is tegenwoordig vooral achter de schermen actief. Toch konden we recent nog van hem genieten in RoomiesHidden Assets en Torpedo. Je zag hem nog kort voorbij komen in Albatros. Maar mijn favorieten met Gilles De Schryver blijven Tom & Harry, Hasta la Vista en Code 37
  • Jennifer Heylen is een actrice waar je de afgelopen jaar echt niet meer om heen kunt. Zo zagen we haar in Mijn Slechtste Beste Vriendin, Onder Vuur, maar ook in Noise, Hazard, Twee zomers en Glad Ijs.
  • Manou Kersting * was te zien in ontzettend veel Vlaamse series en films. Van Matroesjka’s tot aan Crimi Clowns en ga zo maar door. Ook hij behoort tot de cast van Undercover. Recent zag je hem in die andere Streamz-serie Fair Trade (in Nederland te kijken via Prime Video). Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Zomervacht.
  • Peter Gorissen speelde een indrukwekkende rol in De Twaalf. Daarnaast zag je hem in Red Light en in de Lockdown-film 2055. Recent speelde hij ook mee in Rough Diamonds.
  • Steve Geerts was eveneens te zien in Mijn Slechtste Beste Vriendin, maar hij maakte ook zijn opwachting in Geldwolven en Hidden Assets. Ik vond ‘m ook fantastisch in Altijd prijs.
  • Dempsey Hendrickx zie je op dit moment als Vince in De Buurtpolitie: De Klok Tikt. Hij werd voornamelijk bekend door zijn rol in de Ketnet-reeks Helden* en de twee films: Helden Boven Alles * en Helden van de Zee *. Ook in de comedysector is hij geen onbekende meer. In 2015 stond hij in de finale van de Lunatics Comedy Award (die Jens Dendoncker won) en in 2016 won hij de Vlaamse Improvisatie Cup. Je zag hem ook in Instafamous en Vloglab #Stories. Hij schreef daarnaast de dichtbundel Woordwoeler *.

Kadir Ferati Balci

Regisseur Kadir Ferati Balci * (die je kent van Cold Courage – die ook op Streamz staat – Amigo’s, Een Goed Jaar en recent ook Dag & Nacht en Hidden Assets) over het verhaal: “In Storm Lara trekken we de thema’s van overspel en leugens open in een drama rond het charismatische maar complexe hoofdpersonage Lara. Bij het lezen van het verhaal voelde ik me meteen aangetrokken tot de unieke sfeer en de kwetsbare personages. Storm Lara zal een spannende thriller worden maar ook een pakkend portret van een jonge vrouw met een prachtrol voor Ella.”

Menselijkheid en authenticiteit

“De serie is een eerste samenwerking tussen Daan Gielis (La Holandesa) en A Private View. Het was boeiend om de spontane ontwikkeling van het verhaal op afstand te volgen tijdens de Corona-crisis. We kozen voor Kadir als regisseur omdat hij altijd op zoek gaat naar menselijkheid en authenticiteit bij de personages die hij in beeld brengt”, zegt producent Dries Phlypo over de auteur van het project.

Scenario: Daan Gielis

“Een spannende, beklemmende maar vooral ook zintuiglijke serie, dat had ik bij het schrijven van Storm Lara voor ogen. Wat kan je je dan nog meer wensen dan zo’n geweldige cast – met Ella Leyers als de rebelse Lara – en topcrew onder leiding van Kadir Ferati Balci om dit neer te zetten? Ik ben supertrots dat we dit voor Streamz mogen maken”,  liet scenariste Daan Gielis weten.

Daydream

In de trailer horen we Daydream, een cover van een van de grootste Belgische hits van Wallace Collection * met een heel eigen insteek. De cover werd bedacht en uitgevoerd door Charlotte Caluwaerts en Reinhard Vanbergen, net als de andere muziek in de reeks. Er werd een selectie gemaakt van de originele muziek en delen van de score en die zal op 24 augustus uitgebracht worden onder de titel: Storm Lara Original soundtrack.

Storm Lara op Streamz

Storm Lara is een productie van Streamz en Dries Phlypo & Stephen Vandingenen voor A Private View in coproductie met Belga Productions en met steun van de Belgische Tax Shelter maatregel. De reeks was vanaf maandag 23 augustus op Streamz en Streamz+. Op 14 en 21 december werd hij uitgezonden op Play4.

Foto’s: Streamz / Nyklyn.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 december 2023 /