Serie De Buurtpolitie: De Klok Tikt met nieuwe acteurs in cast

De nieuwe serie De Buurtpolitie: De Klok Tikt is vanaf maandag 23 oktober elke werkdag om 18.20 uur te kijken bij VTM en VTM GO. In de cast van De Buurtpolitie: De Klok Tikt verschillende nieuwe gezichten. Maak kennis met nieuwkomers Simon Eeraerts, Kristof Verhassel, Jits Van Belle, Bram Tahamata en De Buurtpolitie cast (met onder andere Ianthe Tavernier en Dempsey Hendrickx).

De Buurtpolitie op tv

Het meest iconische politiekorps van België keert terug met gloednieuwe afleveringen waarin de klok sneller tikt dan ooit. Konden we de afgelopen jaren al genieten van De Buurtpolitie VIPS; nu is er een nieuwe reeks met daarin ook veel nieuwe gezichten. Simon Eeraerts, Jits Van Belle, Kristof Verhassel en Bram Tahamata behoren nu ook tot De Buurtpolitie cast en ook Ianthe Tavernier is er weer terug bij. Zij zullen het team ondersteunen in nieuwe, bloedstollende cases. Meer over de veranderingen in De Buurtpolitie cast lees je hieronder.

De Buurtpolitie kijken in Nederland

Maar eerst natuurlijk even meer over hoe je De Buurtpolitie kunt kijken in België en Nederland. De afleveringen zijn iedere werkdag om 18.20 uur te kijken bij VTM en VTM Go. Wil je vanuit Nederland (of een ander land kijken), dan kan dit via VTM Go. Als je eerder de app hebt gedownload of een account hebt aangemaakt dan kan dit gewoon. Je vindt hier tevens alle oude seizoenen. Lukt het niet: lees dan de uitgebreide handleiding Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Maar nu terug naar het nieuwe seizoen van De Buurtpolitie in 2023:

De Buurtpolitie: De klok tikt

Hoe cruciaal zijn de eerste 24 uur na een misdaad? Wat als een ontvoerde niet tijdig wordt teruggevonden of een dader dreigt te ontsnappen? Voor het politiekorps begint de actie op het moment dat de noodoproep binnenkomt. Van een spannende carjacking en mysterieus overlijden tot een gewelddadige overval en ontvoering. Commissaris Berckmans (Willy Herremans) en zijn team zetten zich schrap om te racen tegen de klok en in de eerste uren na een misdaad cruciaal speurwerk te verrichten. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer bewijs er verloren kan gaan. Slagen ze erin om elke straffe, bloedstollende case op te lossen en elke tikkende tijdbom te ontmantelen voor het te laat is?

Team De Buurtpolitie

Commissaris Berckmans (Willy Herremans) kan dit seizoen opnieuw rekenen op de hulp van rechercheurs Brigitte (Ilse La Monaca) en Eric (Manoe Frateur), inspecteurs Vince (Dempsey Hendrickx) en Emma (Lisa Gerlo) en Hugo De Bolle (Mathias Daneels) van de computer crime unit. Daarbij krijgen ze de hulp van De Kokki (Simon Eeraerts), Becky Bosmans (Jits Van Belle), Marco Costa (Kristof Verhassel), Vic Truye (Bram Tahamata) en natuurlijk Floor Lommelen (Ianthe Tavernier).

Cast De Buurtpolitie: De klok tikt

In de cast van De Buurtpolitie: De klok tikt zien we verschillende veranderingen. Zo zijn er nieuwkomers Simon Eeraerts, Jits Van Belle, Kristof Verhassen en Bram Tahamata. Ianthe Tavernier is weer terug. En ook Willy Herremans, Ilse La Monaca, Mano Frateur, Dempsey Hendrickx, Lisa Gerlo en Mathias Daneels zijn van de partij. Helaas heeft de cast van De Buurtpolitie afscheid genomen van Tineke Schilebeeckx (Nicoline Hummel), Patrick Tilkens (Eric Peeters), Louise Mertens (Liandra Sadzo) en Indy Nzeza (Jean-Romy Manzila). 

Laten we de cast en personages van De Buurtpolitie anno 2023 ook even uitgebreid aan je voorstellen. We beginnen daarbij met de nieuwkomers.

Simon Eeraerts

Simon Eeraerts speelt Stan Koklowoski aka De Kokki, de jonge hunk van het politiekorps met de grote ambitie om motorrijder te worden. Hij is een eersteklas crime fighter en gaat letterlijk door het vuur voor zijn collega’s, zelfs als dat bijna zijn eigen leven kost… Samen met zijn vriendin Stien Edlund* gaf Simon Eeraerts in de VTM GO SHORTIE Stien en Simon Pop-Up een blik achter de schermen van hun winkel Avo & Cado. Daarnaast zette hij zopas zijn eerste stappen als solomuzikanten is hij content creator op YouTube en TikTok.

Jits Van Belle

Jits Van Belle speelt Becky Bosmans, een babbelzieke, doch uiterst bekwame dispatcher. Ze heeft het hart op de tong, maar van zodra de telefoon rinkelt, is Becky één blok concentratie. Het is dan ook haar belangrijke taak om de noodoproepen te managen. Jits Van Belle* speelde al mee in verschillende tv-series. Ze was eerder onder andere te zien in Familie als Robyn, het lief van Benny.

Kristof Verhassel

Kristof Verhassel vertolkt de rol van Marco Costa, een mysterieuze maar empathische teamspeler. Als sociaal assistent staat hij slachtoffers, betrokkenen en nabestaanden bij in de nasleep van een misdaad. Strikte geheimhouding is voor hem dus key! En ook op privévlak houdt hij de lippen stijf op elkaar. Marco kan iedereen lezen, maar zelf is hij een gesloten boek… Kristof Verhassel* verdiende zijn sporen in tal van series, waaronder Thuis en Familie.

Bram Tahamata

Bram Tahamata vertolkt de rol van Vic Truye, een jonge laborant die stage loopt bij het korps. Het flamboyante supertalent staat te popelen om ervaring op te doen in het veld. In het dagelijkse leven is hij een echte fashionista. De enthousiaste Vic brengt wat meer schwung in de politieboîte! Bram Tahamata is zanger en maakt in De Buurtpolitie zijn debuut als televisieacteur. Hij speelde eerder mee in de musical Wicked in Hamburg en bracht onlangs zijn eerste album uit.

Ianthe Tavernier

Ook Ianthe Tavernier, bij de Buurtpolitie-fans beter bekend als hoofdinstructeur Floor Lommelen, is terug. De stoere en plichtsbewuste agente worstelt met zichzelf en dat heeft haar team geweten. Floor wil one of the guys zijn, maar haar verantwoordelijke functie laat dat niet toe. Recent zagen we haar al in de nieuwe Buurtpolitie film, maar ze is ook te zien in de musical Les Misérables.

Cast De Buurtpolitie 2023

Verder in de cast van De Buurtpolitie 2023: Willy Herremans, Ilse La Monaca, Mano Frateur, Dempsey Hendrickx, Lisa Gerlo en Mathias Daneels. Natuurlijk zetten we ook even op een rijtje waar je deze acteurs en actrices van kent.

  • Willy Herremans* speelt al jarenlang de rol van commissaris Roger Berckmans.
  • Ilse La Monaca leerden we kennen als rechercheur Brigitte Broeckx. Deze actrice zagen we verder ook in een aflevering van Beau Séjour? Wist je dat ze in De Smurfen de stem van Smulsmurf doet?
  • Manoe Frateur* kruipt al jaren in de huid van rechercheur Eric Buelens. Hij was tevens te zien in het tweede seizoen van Connie & Clyde als uitzendconsulent. En afgelopen jaar zagen hem – eveneens als rechercheur – in Familie.
  • Dempsey Hendrickx is Vince. Hij werd voornamelijk bekend door zijn rol in de Ketnet-reeks Helden* en de twee films: Helden Boven Alles* en Helden van de Zee*. Ook in de comedysector is hij geen onbekende meer. In 2015 stond hij in de finale van de Lunatics Comedy Award (die Jens Dendoncker won) en in 2016 won hij de Vlaamse Improvisatie Cup. Je zag hem ook in Instafamous en Vloglab #Stories. Hij schreef daarnaast de dichtbundel Woordwoeler*.
  • Lisa Gerlo speelt de rol van Emma. Haar zag je voor het eerst op het witte doet in 2015 met het filmproject Love Life tijdens het Filmfestival van Gent. Ondertussen is ze vooral bekend van haar rol als Bo in Campus 12.
  • Mathias Daneels speelt Hugo De Bolle; we zagen hem voor het eerst in de Buurtpolitie cast in VIPS seizoen 1. Eerder was deze acteur in het theater te zien en had hij een klein rolletje in Thuis.

We zien verder nog meer bekende gezichten in De Buurtpolitie De Klok Tikt. Steven De Lelie, bij het grote publiek bekend als slechterik Bertje in de VTM-serie Familie, maakt zijn opwachting. Op zijn manege wordt een levenloos lichaam aangetroffen. Wie is verantwoordelijk voor deze lugubere daad? Speelt Steven De Lelie opnieuw de rol van de schurk, of is er iets anders aan de hand? Maar denk ook aan Veerle Malschaert, Anneke Van Hoof, Gunter Reniers en Jeremy Vandoorne.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 november 2023 /