2055 met Tom Vermeir en Peter Gorissen

2055 met Tom Vermeir en Peter Gorissen is de kortfilm van Wouter Bouvijn voor de Lockdown-reeks van Eén. We zien ‘m vanavond – maandag 18 januari) – vanaf 21.23 uur op tv naast Zuur en Nadja.

Verhaal 2055

‘2055’ (Peter Gorissen) leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur (Tom Vermeir) aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert ‘2055’ na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? De hoofdrollen in 2055 worden gespeeld door Tom Vermeir en Peter Gorissen.

Wouter Bouvijn

Wouter Bouvijn is wat mij betreft dé regisseur van dit moment. Heel de wereld heeft genoten van De Twaalf (waarin we Tom Vermeir en Peter Gorissen als samen zagen als jury-leden). En op dit moment smacht menig Streamz-gebruiker wekelijks naar een nieuwe aflevering van Red Light (naar het verhaal van én met Halina Reijn en Carice van Houten). Zelf ben ik ook erg nieuwsgierig naar de nieuwste reeks waar hij momenteel aanwerkt: 1985. Voor 2055 nam hij niet alleen de regie in handen; hij schreef ook het scenario.

Wie Albatros op Streamz of (binnenkort) op Canvas kijkt, let op: in de achtste aflevering komt Wouter Bouvijn deze keer zelfs als acteur voorbij…

Tom Vermeir

Sinds zijn rol in De Twaalf kan niemand meer om Tom Vermeir heen. Maar deze acteur heeft al zoveel meer geweldige rollen op zijn naam staan. Wat vond je bijvoorbeeld van hem als beul in De bende van Jan de Lichte? Of van zijn hoofdrol in Belgica. En wat dacht je van Porselein? Hij zal in 2021 ook te zien zijn in de nieuwe Vlaamse Netflix serie Grond. Wist je trouwens dat hij ook ‘de stem‘ is van een Nederlandse documentaire over cannabis?

Maar wij zijn natuurlijk het meest benieuwd naar de rol van Tom Vermeir in het tweede seizoen van Beau Séjour. Hier lees je alles over verhaal, personages en cast van Beau Séjour 2.

Peter Gorissen

Je kunt Peter Gorissen herkennen van zijn rol als de iet-wat wereldvreemde Arnold Briers uit De Twaalf. Maar hij is naast acteur ook theaterregisseur. In 1977 studeerde Peter Gorissen af aan de Studio Herman Teirlinck, waarna hij zich bijschoolde aan de University of California in Los Angeles. Hij speelde vele theatervoorstellingen, met rollen in onder meer Rocky Horror Show, Het Gezin van Paemel, Katarakt en aXes. Daarnaast speelde Gorissen ook rollen in de langspeelfilms De Hel van TangerDossier K en De Patrick. In de nieuwe reeks Red Light van Wouter Bouvijn is hij te zien als wetsdokter De Roost. En op Streamz (en in Nederland Netflix) zie je hem als pastoor Pycke in De bende van Jan de Lichte.

Foto: Eén – Thomas Nolf

Peter Gorissen in Lockdown-kortfilm 2055 van Wouter Bouvijn
Peter Gorissen in Lockdown-kortfilm 2055 van Wouter Bouvijn

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 januari 2021 /