Wie is Stefano Keizers? Ontdek het in documentaire

Stefano Keizers is zo’n bekende Nederlander waar je niet omheen kunt. De cabaretier lijkt wel aan ieder programma mee te doen. En iedere keer krijg je weer een andere indruk van hem. Alsof hij steeds een rol speelt en zichzelf nooit laat zien. Benieuwd of de documentaire Mijn naam is Stefano Keizers daar verandering in kan brengen. Hij was eerder al in 2020 te kijken, maar nu kun je de 3Doc om 20.58 uur nogmaals bewonderen bij BNNVARA op NPO3.

Stefano Keizers

Stefano Keizers is het alter ego en pseudoniem van de Nederlandse cabaretier en kleinkunstenaar Gover Julius Samuel Meit (1987). In het persbericht naar aanleiding van de documentaire over Stefano Keizers schreef BNNVARA het volgende: “Keizers is naar eigen zeggen geboren in 1984 in Yaoundé in Kameroen, woonde in zijn jeugd in verschillende landen, was getrouwd met ‘zeilmeisje’ Laura Dekker en was directeur van een keramiekfabriek in China. Hij won in 2016 de Wim Sonneveldprijs en stond een jaar later in het theater met zijn programma Erg heel.” De opnames van deze documentaire werden gemaakt toen de cabaretier aan Sorry baby werkte. Wist je dat hij ook het boek Twee luitenanten schreef?

Documentaire Mijn naam is Stefano Keizers

De documentaire Mijn naam is Stefano Keizers is gemaakt door Lavinia Aronson en Julian Kock. Zij namen deel aan de BNNVARA Academy, waarin jonge mediamakers worden opgeleid tot professionals. Ze kregen een jaar lang onbeperkt toegang tot het leven van de cabaretier. Destijds (in 2019) kreeg het duo in Pauw de sleutels van Keizers overhandigd. Zo konden ze op ieder willekeurig moment binnenvallen bij de cabaretier.

Programma’s met Stefano Keizers

Ben je nieuwsgierig wat we de aankomende tijd van Stefano Keizers kunnen verwachten? Nou, hij is één van de deelnemers aan de Nederlandse versie van LOL (Last One Laughing) op PrimeVideo. Daarnaast zien we hem aan het eind van de zomer in et nieuwe BNNVARA-programma Ik Ga Stuk. Tien talenten krijgen in dit programma – onder leiding van Stefano Keizers – workshops van de grootste cabaretiers en comedians van ons land om de verschillende disciplines van het vak onder de knie te krijgen. En we zagen hem recent natuurlijk ook nog in de All Stars editie van De Slimste Mens. Kortom: twee jaar na zijn documentaire is het nog steeds een man die overal verschijnt. Eerder zag je ‘m ook in programma’s als Expeditie Robinson 2021 en Het Perfecte Plaatje.

Documentaire Stefano Keizers kijken

Wil je deze documentaire (terug) kijken, dat kan via NPO Start en NPO Plus. Sterker nog: je hoeft niet tot vanavond te wachten; hij staat er nu al op. Vanuit Nederland kun je eenvoudig kijken via app of site. Vanuit het buitenland (zoals België) kun je ook gebruikmaken van de site. Zorg dan wel dat je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland kunt zetten. Zelf gebruik ik VPN Nederland (die van de link), die ook een app hebben, waarmee ik ook mijn smartphone eenvoudig kan switchen wat land betreft. Waarbij ik ‘m natuurlijk gebruik om Vlaamse series, films en programma’s in Nederland te kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 augustus 2022 /