Symphonic Christmas: FOURCE & Friends Kerstconcert

De populaire Nederlandse boyband FOURCE schrijft geschiedenis: nooit eerder trad een boyband op met een symfonieorkest bestaande uit 90 muzikanten en een zangkoor met 50 vocalisten. Het resultaat ie je tijdens het FOURCE & Friends Kerstconcert, dat op woensdag 21 december om 16.50 uur op NPO Zapp wordt uitgezonden. Dit is tevens het laatste concert van de boyband; de jongens gaan nu ieder hun eigen weg.

FOURCE & Friends Kerstconcert

Het FOURCE & Friends Kerstconcert is een groots symfonisch popconcert met een mix van kerstklassiekers en hedendaagse kersthits. De boyband FOURCE, het Delfts Studenten Muziekgezelschap Krashna Musika (met een symfonieorkest en koor), zangeressen Stefania en Gioia Parijs en operazanger Lucas van Lierop zorgen samen voor een uniek kerstconcert in de Brabanthallen in Den Bosch. Sosha Duysker presenteerde het geheel.

Sosha Duysker zag je bijvoorbeeld ook bij The Passion en de docureeks Stereotypisch.

Krashna Musika

Voor dit concert is een samenwerking aangegaan met het Delfts Studenten Muziekgezelschap Krashna Musika onder leiding van dirigent Stijn Berkouwer. Moderne kersthits als Santa Tell Me van Ariana Grande en Mistletoe van Justin Bieber worden gecombineerd met klassiekers als It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas van Perry Como en Let It Snow van Frank Sinatra. Maar natuurlijk mogen ook de bekende meezingers zoals All I Want for Christmas, Do They Know It’s Christmas en Happy Xmas (War Is Over) niet ontbreken. Het orkest speelt daarnaast een bekend stuk uit Tsjaikovski’s De Notenkraker. Tot slot is er een grootse finale, waarin alle artiesten samenkomen voor het ultieme kerstgevoel.

Laatste concert FOURCE

Voor de fans van headliner FOURCE is het de allerlaatste kans om de boyband samen te zien: na dit concert gaan Max Mies, Jannes Heuvelmans, Niels Schlimback en Ian Kuyper ieder hun eigen weg. De populaire Nederlandse boyband sluit spectaculair af: nog nooit eerder traden ze op met een groot symfonieorkest. 

Ken je FOURCE nog niet? Zij wonnen in 2017 het Nationale Junior Songfestival en werden vierde tijdens de internationale show.

Symphonic Christmas kijken

Wil je Symphonic Christmas kijken? Dat kan op verschillende momenten. Het kerstconcert van FOURCE wordt als eerste uitgezonden op 21 december om 16.45 uur bij NPO Zapp. Later volgen nog uitzendingen op 24 december om 18.05 uur, zondag 25 december om 17.20 uur, maandag 26 december om 14.40 uur en tot slot zaterdag 31 december om 13.00 uur. Daarnaast is het FOURCE & Friends Kerstconcert ook volledig te zien op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Foto: Jesse Knobbe

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 december 2022 /