Maestro seizoen 6 met Frits Sissing en deze zeven deelnemers

Maestro seizoen zes gaat vanavond – zondag 5 december – om 20.20 uur weer van start bij AVROTROS op NPO1. Frits Sissing presenteert de show. De deelnemers van Maestro seizoen 6 zijn Simone Kleinsma, Bram Krikke, Henk Spaan, Plien van Bennekom, Eva Cleven, Pieter Jan Hagens en Sor.

Maestro seizoen 6

De strijd om de gouden baton in Maestro barst weer los. In het zesde seizoen blijft de succesformule gehandhaafd, evenals de presentatie van Frits Sissing. Maar er is ook veel is nieuw. Zo heeft de jury een nieuwe voorzitter. Er is een gloednieuw orkest. En de kandidaten dirigeren stukken die nog niet eerder voorbij kwamen in het programma. 

Deelnemers Maestro seizoen 6

Wie de kandidaten van Maestro in 2021 zijn? We zetten ze voor je op rijtje:

  • Actrice en musicalster Simone Kleinsma
  • Radio-dj en presentator Bram Krikke
  • Journalist en presentator Henk Spaan
  • Actrice en cabaretière Plien van Bennekom
  • Klokhuis-presentatrice en radio-dj Eva Cleven
  • Journalist en presentator Pieter Jan Hagens die o.a. Hoge bomen maakte
  • Rapper en producer Sor (die in 2018 plotseling doof werd)

Jury Maestro seizoen 6

Juryleden Dominic Seldis en Isabelle van Keulen voorzien de zeven deelnemers op de bok weer van commentaar en cijfers. Dit jaar worden zij daarbij geflankeerd door de nieuwe juryvoorzitter, de Duitse topdirigent Henrik Schaefer.

Henrik Schaefer

Hij trad op 22-jarige leeftijd als jongste lid toe tot het Berlin Philharmonic en klom daar op tot assistent-dirigent waarna hij zijn eigen orkest regelmatig begeleidde bij uitvoeringen. Henrik Schaefer is nu onder andere muziekdirecteur van de Volksopera in Stockholm, veelgevraagd gastdirigent van gezelschappen in Europa, Amerika en Azië en artistiek directeur van de masteropleiding Orchestra Performance aan de Universiteit van Göteborg. Maestro is geen onbekend terrein voor hem. Hij was de afgelopen seizoenen te zien als coach van de kandidaten.

Maestro-orkest met freelance musici

Naast de bekende klassiekers komen er aankomend seizoen veel nieuwe stukken voorbij in het repertoire van de kandidaten. Die stukken worden ook nog eens gespeeld – althans, daar waar de dirigeerkunsten van de kandidaten dat toelaten – door een volledig nieuw orkest. Het Maestro-orkest bestaat dit seizoen uit freelance musici die een podium en een inkomen worden geboden in deze moeilijke tijden voor de sector. 

Frits Sissing

Frits Sissing vertelt enthousiast over het nieuwe seizoen van Maestro. “Dit seizoen hebben we zeven zeer gedreven deelnemers die altijd al eens het Maestro-orkest wilden leiden. De zin is groot, maar de uitdaging ook. De wereld van tweekwartsmaten, orkesten en de drieslag is voor de meeste kandidaten helemaal nieuw en daar is het podium van Maestro ook voor: voelen, proberen en tobben totdat uiteindelijk alles samenkomt en orkestleden, deelnemers, juryleden en publiek zich mee laten voeren door die prachtige muziek.” 

Maestro AfterTalk 

Op NPO 2 Extra blikt Frits Sissing direct na de uitzending (om 21.20 uur) samen met presentatrice én klassieke muziekkenner Jet Berkhout terug op de show. Frits borrelt na met de Maestro’s in spé en spreekt hen over de hoogte- en dieptepunten. Jet omringt zich met juryleden, coaches en musici en deelt de leukste klassieke weetjes en achtergronden.

Foto: Michel Schnater

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 december 2021 /