Vlogmania cast maakt satire voor hele familie over influencers

Heb jij Vlogmania al gezien? Je kunt iedere zondag om 18.40 uur op NPO3 kijken naar nieuwe afleveringen. Vlogmania seizoen 2 telt acht nieuwe afleveringen, waarin vloggende Nederlanders en influencers op de hak worden genomen. Deze show over vloggend Nederland doet mij eerlijk gezegd wel denken aan Influencers; de show die we eerder al op VIER zagen. De cast van Vlogmania (seizoen 2) liegt er in ieder geval niet om!

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 2 september 2021; begin september 2022 heeft het een uitgebreide update gekregen in het kader van Vlogmania seizoen 2.

Vlogmania seizoen 2

Wie wil er nou niet miljonair worden, puur en alleen door het filmen van je eigen leven? Steeds meer Nederlanders hopen een bekende vlogger of influencer te worden. In Vlogmania, de nieuwe satirische sketch show voor de hele familie, volgen we vloggers op zoek naar de gouden succesformule. Vlogmania seizoen 2 telt 8 afleveringen, die geschikt zijn voor jong en oud. We krijgen niet alleen de vlogs, maar ook het dagelijkse leven van de influencers te zien.

Vlogmania sketches

Zo kennen we uit Vlogmania seizoen 1 natuurlijk Michael en Jessica Kick (Ilse Warringa en Ruben van der Meer) die ten koste van hun kinderen alles doen om de populairste vlogfamilie van Nederland te worden. Inbreken in het gorillaverblijf van de dierentuin hoort daar natuurlijk bij. Ook zien we reviewer Martin (Arjan Ederveen) een eierdoos unboxen, terwijl zanger Tony (Alex Klaasen) een operaversie opneemt van het liedje Pokerface. Peuter Jason (Jandino Asporaat) vlogt over zijn dag op de crèche. Jaylinn (Sarah Bannier) probeert make-up tips te geven, maar haar broertje verpest de opnames. In Vlogmania seizoen 2 ontmoeten we daarnaast enkele nieuwe personages.

Cast Vlogmania

In de cast van Vlogmania onder andere Ilse Warringa, Ruben van der Meer, Alex Klaasen, Jandino Asporaat, Kees Hulst, Ellen Pieters, Arjan Ederveen, Tina de Bruin, Rop Verheijen, Sarah Bannier en Simon Groen. Dit zijn natuurlijk allemaal Nederlandse acteurs en actrices, maar over een aantal hebben we hier op VlaamsKijken al eerder geschreven. Een kort overzicht.

 • llse Warringa ken je bijvoorbeeld als Juf Ank in De Luizenmoeder. Wist je dat er niet alleen een serie is, maar ook een Luizenmoeder-film? Verder zag je haar in Nieuw Zeer, Niks vreemds aan en De Piraten van Hiernaast.
 • Ruben van der Meer ken je natuurlijk van De Lama’s (die nu optreden als TAFKAL), maar hij heeft ook verschillende (hoofd)rollen in series en films gespeeld. Recent bijvoorbeeld nog in Ten minste houdbaar tot, maar denk ook aan Ronnie in Papadag, DJ Evert in Amazon-serie Trecx of Van Kemmenade in Baantjer het Begin. En kinderen kennen hem bijvoorbeeld uit Rudy’s Grote Kerstshow. Recent was hij eveneens te zien in H3L en Downtown. Hij werkt voor Amazon momenteel aan Last One Laughing (met Philippe Geubels en Jeroom).
 • Alex Klaasen is de laatste tijd vooral in het theater te vinden, maar je kent hem bijvoorbeeld uit Lang & Gelukkig.
 • Jandino Asporaat ken je natuurlijk van zijn programma’s én de BonBini-films. Wist je dat hij te zien zal zijn in De Familie Claus 3?
 • Kees Hulst ken je bijvoorbeeld als Hendrik Groen uit Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Hij had eveneens een rol in Rundfunk. Hij heeft al heel veel rollen op zijn naam staan. Wist je dat hij ook meespeelde in Hector met Urbanus? Op Videoland zie je hem in de film Vaders & Zonen.
 • Ellen Pieters zag je – net als Ilse Warringa – recent nog in Nieuw Zeer.
 • Arjan Ederveen was net als Ruben van der Meer in Trecx te zien, maar bij het grote publiek is hij natuurlijk bekend als Theo (van Theo & Thea) en Peter uit Kreatief met Kurk.
 • Tina de Bruin zag je bijvoorbeeld in de nieuwe Costa. Verder zie je haar naast Katelijne Damen in Piece of My Heart. En je zag haar recent op tv bijvoorbeeld in Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden.
 • Rop Verheijen ken je natuurlijk ook van De Luizenmoeder, waarin hij Walter speelt. Je kent hem verder als Kirk uit de Family Kruys. Bij het grote publiek werd hij bekend als Robin Visser in Goede tijden slechte tijden.
 • Sarah Bannier zag je recent in het tweede seizoen van Nieuw Zeer en je kent haar van AAP.
 • Simon Groen is vooral achter de schermen actief en is de maker van deze reeks (met zijn broer David). Hij was eerder al te zien in 12 steden, 13 ongelukken en in Groes Bros.

Makers

De serie is gemaakt door de Groen Brothers (David en Simon Groen), die ook verantwoordelijk zijn voor de Klokko commercial parodieën in Het Klokhuis. In België werd Influencers gemaakt door Koeken Troef.

Vlogmania kijken

Wil je Vlogmania kijken, dan kan dit elke zondag van 4 september t/m 23 oktober om 18.40 uur, NPO 3. Daarnaast kun je Vlogmania terug kijken op NPO Start en NPO Plus. Hier vind je zowel het eerste als tweede seizoen van deze satirische sketchshow voor de hele familie. Vanuit Nederland gaat dat eenvoudig. Wil je dit programma vanuit België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Foto: NTR – Groen Brothers  

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 september 2022 /