Welkom in de Middeleeuwen | historische comedy met bekende cast

Ken jij de historische comedy-serie Welkom in… al? Deze reeks van Niek Barendsen heeft de afgelopen jaren al tal van tv-prijzen gewonnen. Na series over de 80-jarige oorlog, jaren zestig, IJzeren Eeuw, Romeinse tijd en de Gouden Eeuw is het nu tijd voor Welkom in de Middeleeuwen. De cast liegt er ook dit keer niet om met bijvoorbeeld Frank Lammers als Columbus, Loes Luca als Hildegard van Bingen en Stefan de Walle als Godfried van Bouillon. Welkom in de Middeleeuwen is te kijken vanaf vandaag – zondag 2 januari – om 18.20 uur op NPO Zapp.

Welkom in de Middeleeuwen

De Middeleeuwen: ze spreken nog altijd zeer tot de verbeelding. In acht afleveringen komt deze periode – die grofweg viel tussen 500 en 1500 – tot leven. Bonifatius, Columbus, Jacoba van Beieren, Erasmus, ze zijn allemaal al jaren dood, maar voor Welkom in de Middeleeuwen maken ze graag een uitzondering. Stuk voor stuk nemen ze plaats op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit. Deze rol wordt gespeeld door Plien van Bennekom. Aan haar vertellen de bekende namen uit de geschiedenis alles over hun tijd.

Welkom in de Gouden Eeuw; één van de voorgaande series is nog op dvd verkrijgbaar.

Bloopers in making off

Ridders, heksen, vikingen, kwakzalvers, paarden, koningen, monniken en de zwarte dood: duizend jaar middeleeuwen in zeven afleveringen. Plus voor het eerst een making of: bloopers, baarden en de slappe lach – te zien in de achtste aflevering. Kortom weer een nieuwe historische comedy van de NTR op Zapp.

Cast Welkom in de Middeleeuwen

De cast van Welkom in de Middeleeuwen liegt er niet om. Je kunt jezelf beter de vraag stellen welke bekende Nederlandse acteurs en actrices er niet meedoen. In de cast van Welkom in de Middeleeuwen zien we Pierre Bokma, Ilse Warringa, Frank Lammers , Loes Luca, Gijs Scholten van Aschat, Alex Klaasen, Ellen Pieters, Thomas Acda, Peter Blok, Lies Visschedijk, Rop Verheijen, Gijs de Lange, Marcel Hensema, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade, Stefan de Walle, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Tygo Gernandt, Hajo Bruins, Gijs Naber, Kees Boot , Rogier in ‘t Hout, Paul Groot, Roos van Erkel, Remko Vrijdag, Claire Bender, Michiel Nooter, Hans Kesting, Tjebbo Gerritsma, Cees Geel, Sidar Toksöz, Tina de Bruin, Maaike Martens, Laus Steenbeeke, Mustafa Duygulu, Annemarie Jung, Dick van den Toorn, Matteo van der Grijn, Annick Boer, Valentijn Benard, Aiko Beemsterboer en anderen.

Ilse Warringa en Tina de Bruin zag je recent samen in de film Niks vreemds aan.

Niek Barendsen

De serie is bedacht, geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. Loes Wormmeester doet de eindredactie en Herman Pleij is wetenschappelijk adviseur. Voorgaande seizoenen zijn verschillende keren in de prijzen gevallen.De serie Welkom bij de Romeinen, ook van Niek Barendsen, won in 2015 de Cinekid Kinderkast Publieksprijs. Welkom in de Gouden Eeuw (2012) kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Zilveren Nipkowschijf en Welkom in de jaren 60 (2016) won het Gouden TV-beeld.

Foto: Martijn van Gelder

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2022 /