Special Forces VIPS: deelnemers en ‘staff’ seizoen 2

Wist je dat je op dit moment op Videoland kunt kijken naar Special Forces VIPS seizoen 2? Iedere woensdag komt er een nieuwe aflevering online. Tijd voor een artikel waarin je kennismaakt met de Special Forces VIPS deelnemers en ‘staff’. En daarnaast lees je meer nieuws over soortgelijke programma’s, zoals Kamp Van Koningsbrugge en Kamp Waes – de liefhebbers van dit soort programma’s worden namelijk op dit moment op hun wenken bediend.

Leestip voor de liefhebber van Special Forces VIPS: de boeken van staff-lid Sander Aarts.

Special Forces VIPS seizoen 2

In Special Forces VIPS seizoen 2 geven elf BN’ers de controle volledig uit handen en gaan zij de uitdaging aan in de zwaarste training van hun leven. De BN’ers doorstaan onder leiding van voormalig Special Forces Operators de loodzware fysieke en mentale training. Ze leveren letterlijk alles in; hun luxe, bezittingen, persoonlijkheid, ego en status. Aan den lijven ondervinden ze waartoe een mens in staat is, verleggen ze hun grenzen en komen ze oog in oog te staan met hun grootste angsten.

Staff Special Forces VIPS

De staff van Special Forces VIPS wordt gevormd door Sander Aarts, Erik Wegewijs, Bas Kremer en Mitchell Ossenbaar. Stuk voor stuk hebben de instructeurs van Special Forces VIPS ontzettend veel ervaring. Tientallen jaren hebben de instructeurs gediend bij de special forces, ze gingen op missie en hebben anderen opgeleid. Sterker nog: Sander Aarts schreef er zelfs verschillende boeken over. Kortom: mannen met ervaring, zoals we die ook zien bij soortgelijke programma’s, zoals Kamp Waes (seizoen 2).

Special Forces VIPS deelnemers (seizoen 2)

De Special Forces VIPS deelnemers seizoen 2 zijn Ferry Doedens, Sylvia Geersen, Kaj Gorgels, Henk Grol, Mariska van Kolck, Donny Roelvink, Mark Schaaf, Denzel Slager, Ouassima Tajmout, Marianne Timmer en Thijs Zeeman. Misschien zeggen de namen je niets; daarom zetten we de bekende Nederlanders en waar je ze van kunt kennen ook nog even op een rijtje.

Deelnemers Special Forces VIPS

Hier ken je de Special Forces VIPS deelnemers uit seizoen 2 van:

 • Ferry Doedens is acteur, zanger en presentator. Er ontstond veel opschudding rondom hem toen hij op OnlyFans verscheen. Hij maakte daarna de documentaire Socials, Seks & Centen.
 • Sylvia Geersen is De Bachelorette bij Videoland. We leerden de influencer en model kennen dankzij haar deelname aan Holland’s Nex Top Model in 2006, waarbij ze tweede werd.
 • Kaj Gorgels ken je als presentator van bijvoorbeeld Temptation Island: Lover or Leave en Expeditie Robinson.
 • Henk Grol is op dit moment – net als Marianne Timmer – ook te zien in het programma Meer dan goud. De voormalig topsporter behaalde in het judo twee keer een bronzen medaille op de Olympische Spelen. Drie keer was er zilver op het WK en hij werd ook drie keer Europees Kampioen. Vorig jaar is hij gestopt met judo en inmiddels is Henk Grol net vader geworden.
 • Marianne Timmer behaalde tal van successen als schaatster. Zo won ze op de Olympische Winterspelen maar liefst drie keer goud; twee keer in Nagano in 1998 en eentje in Turijn in 2006. Na haar carrière zagen we haar als Chef de Mission bij NOC*NSF.
 • Mariska van Kolck kennen we als musicalactrice.
 • Donny Roelvink is de zoon van Dries Roelvink. We zagen hem eerder in programma’s als Temptation Island VIPS en Expeditie Robinson. Zijn broer Dave was te zien in het eerste seizoen van Special Forces VIPS.
 • Mark Schaaf is tv-presentator. Je kunt hem bijvoorbeeld kennen van 112 vandaag. Wist je dat hij in eerder al programma’s won als Fear Factor (waar ze in België nu een nieuwe versie van hebben gemaakt) en WipeOut.
 • Denzel Slager leerden we kennen in het eerste seizoen van Love Island en had een aantal maanden een relatie met mede-kandidate Aleksandra, met wie hij daar een match vormde. Hij is voormalig profvoetballer. Hij is inmiddels samen met zangeres Famke Louise; met wie hij een kindje heeft. De twee zag je samen in de realityserie Famke & Denzel: Een Nieuw Begin.
 • Ouassima Tajmout is presentatrice, radio-dj en programmamaker. Je kent haar van FunX en Spike TV.
 • Thijs Zeeman is journalist en presentator; je kent hem bijvoorbeeld van programma’s als Zeeman Confronteert.

Ook BN’ers bij Kamp van Koningsbrugge

Op dit moment kun je op donderdagavond daarnaast kijken naar een nieuw seizoen van Kamp van Koningsbrugge. Het gaat om een special edition. Deze keer doen er namelijk ook BN’ers mee. Nieuwsgierig naar wie er meedoen? Via de volgende link lees je alles over de bekende deelnemers Kamp van Koningsbrugge Special Edition. Ik volg zelf in ieder geval beide programma’s.

Special Forces VIPS kijken

Special Forces VIPS seizoen 2 is iedere woensdag op Videoland te kijken. Seizoen 1 van Special Forces VIPS is op VTM uitgezonden deze zomer. Daarnaast is-ie op dit moment weer in de herhaling te kijken op VTM4. De eerste drie afleveringen staan nu op VTM GO, waar je ze met een VPN Verbinding vanuit Nederland ook kunt kijken. Dat er staat ‘niet beschikbaar buiten België of via VPN’ maakt niet uit. Het lukt mij zelf op deze manier manier om vanuit Nederland naar VTM Go kijken. Nu is het voor de Vlaamse kijkers (en de niet Videoland gebruikers) te hopen dat ook het tweede seizoen van Special Forces VIPS in België uitgezonden zal worden.

Kamp Waes seizoen 2

Je kunt Special Forces VIPS natuurlijk vergelijken met programma’s als Kamp Waes en Kamp van Koningsbrugge. Al moet ik zeggen dat ik vind dat ze met Special Forces VIPS nog meer op het mentale ingaan en soms zelfs nog harder zijn voor de deelnemers dan dat we in die andere programma’s zien. Van Kamp Waes konden we nog maar één seizoen op tv zien, maar er is goed nieuws. Recent is namelijk aangekondigd dat er wordt gewerkt aan Kamp Waes seizoen 2. Wil je daar nu niets over missen, volg ons dan via onderstaande social media-kanalen.

Foto: Shotbysud

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 november 2022 /