IJsmeesters: een koud kunstje (seizoen 2) met deze deelnemers

Viktor Brand is vanaf vanavond (zondag 12 februari) om 20.00 uur bij SBS6 met IJsmeester: een koud kunstje seizoen 2. Ontdek alles over deze show waarin zes ervaren ijskunstenaars hun opwachting maken en een ijsblok omtoveren in een prachtig ijssculptuur. In dit artikel lees je alles over IJsmeesters seizoen 2 en de deelnemers.

IJsmeesters: een koud kunstje seizoen 2

Geef ze een kettingzaag en een blok ijs van 1.000 kilo, zet ze in Siberische omstandigheden, geef ze een opdracht mee en je weet niet wat je ziet als de tijdslimiet verstreken is! De zes ervaren ijskunstenaars die hun opwachting maken in het tweede seizoen van IJsmeesters: een koud kunstje draaien hun hand er niet voor om: van een blok ijs binnen een mum van tijd een prachtig ijssculptuur maken. Onder toeziend oog van presentator Viktor Brand (die je recent nog zag in Je huis op orde), een vakjury én een gastjurylid die voor het publiek bekend is binnen het thema van de uitzending, gaan zij deze ijskoude strijd met elkaar aan. Met oogverblindend resultaat!

Deelnemers IJsmeesters seizoen 2

Op de foto zie je de zes deelnemers aan IJsmeesters seizoen 2. Wie de IJsmeesters seizoen 2 deelnemers zijn? We ontdekken dat Eva van Wijlick bijvoorbeeld meedoet. Zij schrijft op haar Instagram: “Dit was denk ik een van de coolste, meest stressvolle, maar ook zeker een van de mooiste ervaringen tot nu toe!” Eva van Wijlick is chocolatier in Venlo en ze is kunstenares. En ook Wilfred Stijger spotten we op Instagram als één van de deelnemers aan IJsmeesters seizoen 2. Hij heeft internationale ervaring met ijssculpturen én zandsculpturen. Wie de andere vier deelnemers aan IJsmeesters seizoen 2 zijn, zoeken we natuurlijk ook verder uit.

IJsmeester 2023 (winnaar)

In IJsmeesters: een koud kunstje krijgen de ijskunstenaars iedere aflevering twee opdrachten voorgeschoteld. Een kleine opdracht in de buitenlucht en een grote opdracht in het ijsatelier. In de finale staan drie overgebleven kandidaten tegenover elkaar die strijden om de titel IJsmeester 2023.

Jury IJsmeesters

Aan de deelnemers de schone taak om de jury te laten smelten voor hun ijssculpturen. De tweekoppige professionele jury bestaat wederom uit Alec Messchaert, organisator van grootschalige ijssculpturenfestivals in Nederland en daarbuiten, en Anique Kuizenga, artistiek leider van het jaarlijkse IJsbeeldenfestival.

Gastjury IJsmeesters 2023

Zij worden iedere aflevering bijgestaan door een gastjurylid in de persoon van een BN’er die past bij het thema waarbinnen de sculpturen worden gemaakt. Irene Moors is te gast in de eerste aflevering, die het thema Hollands Glorie heeft. Aflevering twee staat in het teken van Sport. Leontien van Moorsel is dan te gast. In de finale-aflevering neemt Karin Bloemen plaats in de jury. Het thema? Circus! 

Deelnemers IJsmeesters met bekende Nederlanders

We zien dit seizoen meer bekende gezichten. In de tweede aflevering doen de ijskunstenaars namelijk een duo-opdracht. Zij worden gekoppeld aan een BN’er die aan hun zijde aan de slag gaat met het bewerken van sneeuw. Carolina Dijkhuizen, Emma Wortelboer, John de Bever, Iris Rulkens en Jordi Huirne gaan deze uitdaging aan.

  • Carolina Dijkhuizen was eerder te zien als deelnemer aan Amazing Grace.
  • Emma Wortelboer kennen we als presentatrice en deelneemster van/aan tal van programma’s.
  • John de Bever heeft zijn eigen succesvolle realityshow De Bevers.
  • Iris Rulkens ken je van haar typetjes en (stem)imitaties.
  • Jordi Huirne is weerman.

IJsmeesters, een koud kunstje kijken

IJsmeesters: een koud kunstje is vanaf zondag 12 februari drie weken op rij om 20.00 uur op SBS6. De afleveringen zijn – een uurtje later – ook te kijken via Kijk.nl. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding (die je op Nederland zet), kun je de video’s op Kijk.nl ook vanuit het buitenland kijken. IJsmeesters seizoen 1 kun je hier ook nog kijken.

Foto: SBS6 – William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 februari 2023 /