Kevin Janssens in Catacombe met Willem de Bruin

Kevin Janssens is vanavond – zaterdag 10 december 2022 – op tv in de Nederlandse film Catacombe, die om 22.30 uur te kijken is op NPO3. De hoofdrol wordt gespeeld door Willem de Bruin. Naast Kevin Janssens en Willem de Bruin zie je ook Liliana de Vries, Mark Rietman, Björn van der Doelen en Glenn Helder. Ontdek hier alles over de film van Victor D. Ponten mét een uitgebreide update over waar de Catacombe cast anno 2022 mee in de weer is.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 4 september 2018. Het heeft een uitgebreide update gekregen op zaterdag 10 december 2022.

Catacombe

Kevin Janssens is te zien in Catacombe. Dit is het speelfilmdebuut van Willem de Bruin, die je kent van The Opposites. Hij speelt de hoofdpersoon: profvoetballer Jermaine Slagter. In deze thriller vecht hij in de kleder van het betaalde voetbal om uit de handen te blijven van Chinese matchfixers. Wanneer zijn hardnekkige gokverslaving hem verder in het nauw drijft, dreigt zijn leven hem door de vingers te glippen.

Catacombe cast

De Catacombe cast bevat een aantal bekende, maar ook opvallende namen. Zo debuteert Willem de Bruin in deze film. Maar we zien ook Kevin Janssens, Liliana de Vries, Mark Rietman, Björn van der Doelen en Glenn Helder. Als ik op IMDB kijk, vallen ook de namen van Jade Olieberg, Charlotte Vandermeersch, Werner Kolf, Mustafa Duygulu en Loes Schnepper op. Hieronder ontdek je wat ze anno 2022 doen.

We starten daarbij met de Vlaamse acteurs Kevin Janssens en Charlotte Vandermeersch.

Kevin Janssens

Kevin Janssens heeft voor de Vlaamse lezers volgens mij geen enkele introductie meer nodig. Je kent hem bijvoorbeeld uit D’Ardennen, De Patrick, Revenge, Over Water seizoen 1 en Patrouille Linkeroever. Recent zag je Kevin Janssens nog in Netflix-hit Twee Zomers, Renaissances en Close. Maar er komt meer werk aan, zoals The Chapel, Black Lotus (van/met Rico Verhoeven) en de Vlaamse film Wil. Ik ben vooral nieuwsgierig naar Diamonds en de tv-serie over Ferry Bouman. Wel spijtig dat we hem niet meer gaan zien in Fair Trade seizoen 2.

Charlotte Vandermeersch

Charlotte Vandermeersch zag je recent in De Anderhalve Meter ShowBaantjer het begin, maar ook in #hetisingewikkeld. Verder ken je haar van haar hoofdrol in Deadline 25/5, Deadline 14/10 en zo zijn er nog heel wat films en tv-series met Charlotte Vandermeersch. Je zag haar ook als deelnemer aan het eerste seizoen van Over De Oceaan. Op dit moment is ze vooral druk met het maken van films. Zo draait haar film De Acht Bergen, die ze maakte met haar partner Felix van Groeningen, aanstaande week in de bioscoop.

Meer over cast Catacombe

  • Willem de Bruin ken je van de The Opposites. Volgens IMDB heeft hij na Catacombe niet meer geacteerd. Hij was eerder te zien in de kortfilm Passage en in een gastrolletje in de tv-serie Van God Los.
  • Liliana de Vries was te zien in Bon Bini Holland, maar je kent haar ook uit Weemoedt, De Maatschap en Het Huis Anubis (ze speelde Mara Sabri).
  • Mark Rietman was de afgelopen tijd in verschillende films op tv te zien, zoals April, May en June, maar ook in Penoza: The Final Chapter. Je zag hem in series als Oogappels en Diepe Gronden. Hij behoort tot de cast van Judas 2 en het is op dit moment wachten op De droom van de jeugd.
  • Björn van der Doelen werd bekend als voetballer van PSV, Standard Luik, FC Twente en NEC. Maar op dit moment is hij actief als muzikant.
  • Glenn Helder was ook voetballer en speelde voor onder andere Sparta, Vitesse, maar ook in het buitenland voor Arsenal en Benfica.
  • Jade Olieberg is op dit moment op Prime Video te zien in de serie Geldwolven (aanrader!). Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de nieuwe Vlaams-Nederlandse serie De Club. Jade Olieberg debuteerde in Hoe overleef ik… in 2008. Daarna heeft ze tal van rollen gespeeld; zoals Feline in Dokter Deen, Sara in Penoza, Lola in Ik Weet Wie Je Bent en meer recent bijvoorbeeld Sara in Ares, de moeder van Summer in AAP en bijvoorbeeld in Anne+. Jade Olieberg speelde tevens de hoofdrol in Good Bad Girl.
  • Werner Kolf zag je vrij recent nog in BuZa en Swanenburg. Hij speelde eerder in Commando’sWeemoedtVechtershart en Patser. Werner Kolf speelt daarnaast in Modern Love Amsterdam, die wereldwijd te zien is op Prime Video.
  • Mustafa Duygulu is niet alleen acteur; je kent ‘m ook als regisseur. Hij nam de regie van Meltem (de Mocro Maffia kortfilm) voor zijn rekening. Hij werkte ook mee aan De Oost en Catacombe. Als Mike is hij in Dertigers te zien.
  • Loes Schnepper ken je uit bijvoorbeeld Papadag, de Edelfigurant en recent in Rampvlucht. Daarnaast is het wachten op Ome Cor.

Victor D. Ponten

Catacombe is het solo-regiedebuut van Victor D. Ponten. Samen met Jim Taihuttu maakte hij zijn regiedebuut met de veelgeprezen en prijswinnende film Rabat. Op dit moment ken je hem van Mocro Maffia. Het scenario is geschreven door Victor D. Ponten in samenwerking met Mustafa Duygulu. De film is geproduceerd door New Amsterdam Film Company. In coproductie met de NTR en Wrong Men met steun van het Nederlands Filmfonds, het NPO Fonds en het CoBO-Fonds.

Catacombe kijken

Wil je Catacombe kijken, dan kan dat op zaterdag 10 december om 22.30 uur op NPO3. De film zal ook te zien zijn via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit België de film terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet en surf naar npostart.nl. De film staat ook op Videoland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 december 2022 /