Het Leven is Vurrukkulluk: cast met Romy Louise Lauwers

De Vlaamse actrice Romy Louise Lauwers speelt de hoofdrol in de Nederlandse film Het Leven is Vurrukkulluk uit 2018. Je kunt deze film vanavond – vrijdag 10 maart – om 22.40 uur op NPO3 kijken. Ontdek hier meer over de film en de Het Leven is Vurrukkulluk cast.

Het Leven is Vurrukkulluk

Deze film is de boekverfilming van het gelijknamige werk van Remco Campert. Het verhaal gaat over liefde en verlangen. Beste vrienden Mees (Reinout Scholten van Aschat*) en Boelie (Géza Weisz*) zitten op een heerlijke lentedag samen in het Vondelpark. Hun normale dag verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda (Romy Louise Lauwers) ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta (Anniek Pheifer*) en Ernst-Jan (Teun Kuilboer*). Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa (Willeke van Ammelrooy*) en Kees (Stefan de Walle*), oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Cast Het Leven is Vurrukkulluk

De cast van Het Leven is Vurrukkulluk wordt gevormd door tal van bekende namen, waarbij de hoofdrollen worden gespeeld door Reinout Scholten van Aschat, Géza Weisz, Anniek Pheifer, Teun Kuilboer, Willeke van Ammelrooy en Stefan de Walle. En we mogen natuurlijk ook de jonge, Vlaamse actrice Romy Louise Lauwers niet vergeten. Ook zij behoort tot de Het Leven is Vurrukkulluk cast.

Romy Louise Lauwers

Romy Louise Lauwers speelt de rol van Panda in Het Leven is Vurrukkulluk. Waar je deze Vlaamse actrice nog meer van kent? Recent zag je haar in de succesreeks Roomies. Ze was zelfs genomineerd voor De Ensor in de categorie Beste acteerprestatie in een ondersteunende rol (fictieserie). De bekendste is waarschijnlijk die van Eva Munter in Chaussée d’Amour. Maar ze had ook al een gastrolletje in Vermist in 2015. Romy Louise Lauwers uit Het Leven is Vurrukkulluk is de dochter van Needcompany-boegbeelden Jan Lauwers en Grace Ellen Barkey.

Hier ken je de acteurs en actrices van:

Maar naast Romy Louise Lauwers zien we natuurlijk nog meer bekenden in Het Leven is Vurrukkulluk. We zetten op een rijtje waar je de acteurs en actrices uit Het Leven is Vurrukkulluk cast kent.

  • Reinout Scholten van Aschat is de zoon van Gijs Scholten van Aschat; samen zag je ze recent in Zee van tijd. De jonge acteur werd bekend dankzij zijn rol in de film De Heinekend Ontvoering, waarvoor hij een Gouden Kalf won. De laatste tijd was hij vooral veel in internationale producties te zien. Maar je zag hem ook in De Oost.
  • Géza Weisz ken je uit recente films als F*ck de Liefde 2 en The Takeover. Maar hij deed ook mee aan het programma De Invasie van België.
  • Anniek Pheifer kwam voorbij in de Vlaamse must see Dealer. Maar we zagen haar ook in (R)Evolutie, Pink Moon en bijvoorbeeld series als Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden en Vliegende Hollanders. Ze zal daarnaast te zien zijn in Rocco & Sjuul en de tv-serie Anoniem.
  • Teun Kuilboer zag je recent in de Videoland-hit Sleepers (waar gelukkig ook een tweede seizoen van komt; blijf ons volgen via onderstaande social media om dat niet te missen). Maar hij speelde bijvoorbeeld ook in series als Doodstil en Commando’s en in de film Redbad. We leerden hem in 2001 kennen toen hij debuteerde in Goede tijden, slechte tijden als Job Zonneveld.
  • Willeke van Ammelrooy is als sinds 1966 in films en series te zien. Zo kun je haar kennen uit Antonia, maar ook als Beatrix uit Beatrix, Oranje onder vuur. Recenter zag je haar in Verliefd op Ibiza en De Magneet Man.
  • Stefan de Walle is te zien in Ome Cor, maar je kent hem natuurlijk ook uit Tweede Hans. Maar hij speelde bijvoorbeeld ook in de Nederlandse versie van Niks te melden.

Het Leven is Vurrukkulluk kijken

Je kunt deze film vanavond – vrijdag 10 maart – om 22.40 uur op NPO3 kijken. Vervolgens kun je ‘m kijken via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat je NPO Start ook vanuit België kunt kijken, gebruik daarbij een VPN Verbinding*, die je op Nederland zet. De film is ook op dvd verkrijgbaar*.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2023 /