Alles over remake Loft: van Nederland via Hollywood tot Bollywood

Heb jij de Nederlandse remake van Loft altijd als eens willen kijken? Goed nieuws: hij wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag om 0.37 uur uitgezonden op NPO 3. Schrijfster Saskia Noort heeft het scenario herschreven, zodat het beter past bij de Nederlandse kijkers. Antoinette Beumer heeft de Nederlandse Loft geregisseerd.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 10 juli 2021; het heeft een update gekregen op vrijdag 9 juni 2023.

Remake Loft

De film Loft verscheen voor het eerst in 2008. Deze thriller van Erik Van Looy* met hoofdrollen voor Koen De Bouw, Flip Peeters, Matthias Schoenaerts en Bruno Vanden Broecke. In 2010 verscheen de Nederlandse remake. Inmiddels is er zelfs een Amerikaanse remake van Loft, die door Erik van Looy werd geregisseerd. Daarnaast komt er zelfs een Bollywood remake van Loft gemaakt door het Indische regisseursduo Abbas-Mustan (die zou in 2023 toch eens te zien moeten zijn; hij heet in ieder geval Penthouse). Dat die remakes werden gemaakt, is niet zo vreemd. Loft is namelijk de meest succesvolle Vlaamse film qua bezoekersaantallen in de bioscoop.

Verhaal Loft

Loft vertelt het verhaal van vijf vrienden die in het diepste geheim een loft delen voor hun buitenechtelijke activiteiten. Dat verloopt zonder problemen tot ze er op een ochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van de vrienden kent de vrouw, weet waar ze vandaan komt of hoe ze terecht is gekomen in hun loft. Noodgedwongen proberen ze uit te zoeken wat er is gebeurd, maar al snel beginnen de vijf elkaar te wantrouwen en blijken ze veel minder van elkaar te weten dan ze dachten…

Cast Nederlandse Loft

Nieuwsgierig naar welke Nederlandse acteurs en actrices je ziet in de Nederlandse remake van Loft? De cast wordt gevormd door Barry Atsma, Fedja van Huet, Jeroen Van Koningsbrugge, Gijs Naber, Marwan Chico Kenzari, Anna Drijver, Sallie Harmsen, Katja Herbers, Kim van Kooten, Hadewych Minis, Lies Visschedijk, Carolien Spoor (nu Carolien Karthaus), Charlie Chan Dagelet, Raymond Thiry, Renée Fokker, Tom Jansen, Rik Launspach en Esmée van Kampen.

Hier ken je acteurs en actrices uit Loft van:

Verschillende van de acteurs en actrices uit de cast van de Nederlandse Loft zijn in Vlaanderen ook bekend. Sterker nog: hun naam is op VlaamsKijken in veel gevallen eerder al eens voorbij gekomen. Ik zet het voor je op een rijtje.

Zijn Nederlandse remakes van Vlaamse films nodig?

Zelf ben ik geen voorstander van Nederlandse remakes van Vlaamse producties. Al scoort Dertigers hier in Nederland ook ontzettend goed. En gebeurt het andersom natuurlijk ook. Zo kon je deze week nog kijken naar Team Spirit, de remake van All Stars. Waarom ik deze remakes onzin vindt? Steeds meer mensen kijken tenslotte over de grens. Dat bewijst VlaamsKijken wel. Deze site wordt gemaakt door een Nederlandse, waarbij de focus dus ligt op het geven van Vlaamse kijktips voor niet alleen de Vlaamse, maar juist ook de Nederlandse kijker. Daar begon het tenslotte allemaal mee.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juni 2023 /