Matthias Schoenaerts in The Old Guard (10 juli Netflix)

Matthias Schoenaerts is vanaf 10 juli op Netflix te zien in de film The Old Guard. Hij speelt hierin de hoofdrol samen met onder andere Charlize Theron en Marwan Kenzari. Ontdek hier de foto’s en trailer!

Verhaal The Old Guard

De vrouwelijke strijder Andy (Charlize Theron) staat aan de leiding van een geheim gezelschap onsterfelijke huurlingen. Zij beschikken over de mysterieuze gave om zichzelf te genezen. Al eeuwenlang beschermen zij de sterfelijke wereld terwijl ze proberen onder de radar te blijven. 

Wanneer het team wordt ingehuurd om in Zuid-Soedan een groep ontvoerde schoolkinderen te redden, worden hun bijzondere gaven plotseling onthuld. Het is aan Andy en de jongste rekruut Nile (Kiki Layne) om de rest van het team te redden en zo te voorkomen dat hun onsterfelijkheid wordt gekopieerd en misbruikt voor commercieel gewin. 

Trailer The Old Guard

Cast The Old Guard

De cast van The Old Guard bevat voor mij drie opvallende namen. Allereerst is dat natuurlijk Charlize Theron, die al tal van Hollywood-producties op haar naam heeft staan en verschillende prijzen met haar werk heeft gewonnen.

Matthias Schoenaerts

Als je een blog hebt, die zich richt op Vlaamse films, tv-series, acteurs en actrices, dan maak je natuurlijk een extra vreugdesprongetje als je ziet dat Matthias Schoenaerts meespeelt in deze productie. Wat timmert deze Vlaamse acteur al jarenlang aan de weg. Gelukkig zijn er op Netflix al heel wat films te zien, waarin je hem kunt bewonderen.

Marwan Kenzari

Daarnaast de Nederlander Marwan Kenzari, die in Nederland vooral bekend is geworden van zijn rol als Luca de Keyzer in de tv-serie Flikken Maastricht en als Daan in de film Hartenstraat. Zijn grote internationale doorbraak heeft hij te danken aan zijn rol in de live action film Aladdin van Disney. Hier nam hij de rol van Jafar voor zijn rekening. En laten we ook de film Instinct van Halina Reijn niet vergeten; waarin hij samen met Carice van Houten de hoofdrol speelt.

Verder bestaat de cast uit de Amerikaanse Kiki Layne, die doorbrak met haar optreden in de film If Beal Street Could Talk. Een film die haar verschillende nominaties opleverde. De getalenteerde Italiaanse acteur Luca Marinelli. maar ook Harry Melling, die je kunt kennen als Dudley Dursley uit de Harry Potter-films. Van Van Veronica Ngo uit Vietnam ken je dan weer uit Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi. En als laatste de veelgevraagde Britse acteur van Nigeriaanse afkomst Chiwetel Ejiofor, die je bijvoorbeeld kent uit The Lion King.

Boeken van Greg Rucka

The Old Guard is een spannende film vol actie die laat zien dat het eeuwige leven moeilijker is dan het lijkt. Het verhaal is gebaseerd op de comic boeken van Greg Rucka en illustrator Leandro Fernandez. Het script voor deze film is geschreven door Greg Rucka. Gina-Prince-Bythewood tekende voor de regie. The Old Guard is geprodcueerd door David Ellison, Dana Goldberg, Don Granger, Charlize Theron, AJ Dix, Beth Kono en Marc Evans.

Foto’s The Old Guard met Matthias Schoenaerts

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 mei 2020 /