KLEM kijken op Eén; alles over verhaal, cast en laatste seizoen

De Nederlandse tv-serie KLEM is vanaf vanavond – donderdag 24 juni om 22.06 uur – ook in België te zien. In Nederland is het derde, en laatste seizoen, in september 2020 gestart. Op 24 juni start op Eén seizoen 1 van KLEM. Vanaf 2 september kun je vervolgens kijken naar het tweede seizoen van deze reeks.

Waar gaat de tv-serie KLEM over?

Is dit voor jou nog een onbekende serie, dan neem ik je even mee in de eerdere seizoenen van KLEM. KLEM vertelt het verhaal over de keurige weduwnaar Hugo (Barry Atsma). Hij heeft een hoge baan bij de Belastingdienst en leeft een rustig leven met zijn twee dochters. Dit alles verandert wanneer zijn jongste dochter hartsvriendinnen blijkt te zijn met de dochter van de beruchte crimineel Marius (Jacob Derwig). Doordat de levens van de twee meisjes zo hecht met elkaar verbonden zijn, raken ook de levens van hun vaders steeds meer met elkaar verweven, met alle noodlottige gevolgen van dien. Georgina Verbaan is te zien in de rol van Kitty, de vrouw van crimineel Marius. Voor de Vlaamse kijkers; Bart Slegers (waar we al vaker over schreven) zal ook te zien zijn in dit seizoen.

Seizoen 2 KLEM

In het tweede seizoen van KLEM kleeft er bloed aan de handen van Hugo. Hij is meer verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Beiden proberen het verleden te begraven. Maar al snel krijgen ze te maken met de FIOD, malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en last but not least, de wraakzuchtige lange arm van de Amsterdamse onderwereld. In het tweede seizoen hebben onder andere Gijs Scholten van Aschat, Maarten Heijmans, Ellen Parren en Edwin Jonker hun opwachting gemaakt. Vlamingen spotten in het tweede seizoen een bekend gezicht: Manou Kersting is namelijk te zien in een aantal afleveringen.

Verhaal KLEM derde seizoen

Voor wie niet kan wachten en nieuwsgierig is naar het verhaal van seizoen 3: Nadat Hugo Warmond ontslagen is bij de Belastingdienst, biedt de FIOD hem een deal aan die niet zonder risico’s is. Toch besluit hij deze laatste strohalm te grijpen. Hierdoor raakt zijn leven onbedoeld opnieuw gevaarlijk verstrengeld met dat van Marius Milner en zijn vrouw Kitty van Mook, die een nieuw leven willen beginnen en door moedwil en misverstand weer in de criminaliteit belanden.

Laatste seizoen KLEM

Het derde seizoen eindigt waarschijnlijk met een knaller, want dit is tevens het laatste seizoen. Voor wie het zich dus afvraagt: Nee, er komt geen vierde seizoen van KLEM.

Cast KLEM

Ben je nieuwsgierig naar de cast van KLEM? We hebben voor de start van het derde seizoen al uitgebreid geschreven over de acteurs en actrices die in dat seizoen te zien zullen zijn. Net als in de eerste twee seizoenen spelen onder meer Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig de hoofdrollen, naast Ellen Parren, Marie-Mae van Zuilen, Yenthe Bos en Zoë Cusell. Nieuw in het derde seizoen zijn onder meer Thom Hoffman, Thomas Acda en Meral Polat.

Nhung Dam

De oplettende kijkers én lezers van dit blog spotten in de cast van KLEM nog een bekende actrice bevat. Je ziet namelijk ook Nhung Dam, die juf Judith Speelt. Haar kun je kennen uit Dertigers. In het eerste seizoen was er nog een acteur uit die reeks te zien in KLEM, namelijk Lykele Muus.

Meer over de acteurs en actrices uit KLEM

Ben je benieuwd waar je de acteurs en actrices uit de cast van KLEM verder van kunt kennen? Ik zet het voor je op een rijtje.

  • Barry Atsma speelt in KLEM de rol van Hugo Warmond. Je kent hem kennen uit tal van Nederlandse en internationale films en tv-series. Ik ben vooral erg nieuwsgierig naar de Videoland-serie Lieve Mama (vanaf 14 oktober onine), waarin hij Lex van der Ven speelt.  
  • Georgina Verbaan kruipt in de rol van Kitty van Mook. Zij heeft inmiddels tal van rollen op haar naam, bijvoorbeeld in ’t Schaep met de 5 pooten en ze speelt één van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse film Buiten is het Feest.
  • Jacob Derwig speelt Marius Milner. Hij is ook te zien zijn in de nieuwe Nederlands-Vlaamse reeks Red Light, die op Streamz te kijken is en binnenkort ook door VTM wordt uitgezonden. Je kunt hem verder kennen van Bankier van het Verzet en Penoza.
  • Ellen Parren speelt Sophie Winter. Over deze actrice heb ik laatst nog geschreven, omdat ze de gekke vriendin van Tijn speelde in het tweede seizoen van Papadag.
  • Marie-Mae van Zuilen is in KLEM te zien als de oudste dochter van Hugo Warmond: Laura. Je kunt haar verder kennen uit de Nederlands-Vlaamse tv-serie Als de dijken breken, waarin ze Britt speelde. En recent was ze te zien in Instinct.
  • Yenthe Bos kruipt in de huid van de jongste dochter van Hugo: Suzan of te wel Suus Warmond. Ze mag dan nog een jonge actrice zijn, inmiddels heef ze al verschillende rollen voor haar rekening genomen. Zo is ze momenteel in de bioscoop te zien als Britt in de film Engel Je zag haar ook in Meester Kikker en Jack bestelt een broertje.
  • Zoë Cusell speelt Christine ‘Chrissie’ van Mook, de dochter van de personages die gespeeld worden door Jacob Derwig en Georgina Verbaan. Daarnaast was ze eerder ook te zien in Familieweekend en in een aflevering van Flikken Maastricht. Ze is nog een jonge actrice, dus wie weet wat we allemaal nog van haar kunnen verwachten.
  • Thom Hoffman is een nieuwe acteur, die toegevoegd is aan de cast. Deze ervaren rot in het vak kun je kennen als bijvoorbeeld Dokter Tinus en uit de nieuwe Baantjer (in België later te zien op VTM, en nu al op Streamz).
  • Thomas Acda zie je ook in het derde seizoen van KLEM. Recent zag je hem nog in de nieuwe tv-serie All Stars & Zonen en hij heeft weer een nieuw boek geschreven. Ik vond ‘m zelf ook een gave rol hebben in Flikken Maastricht.
  • Meral Polat is een nieuwe actrice waarmee je in seizoen 3 van KLEM kennismaakt. Je kunt haar kennen uit Alles is zoals het zou moeten zijn (Dokter Kurtoglu), als Maud uit De 12 van Schouwendam, als Mel uit De Luizenmoeder, maar ook bijvoorbeeld uit Mees Kees en Keyzer & de Boer advocaten.

Makers KLEM

Internationaal

Wist je dat Klem ook verkocht is aan Walter Presents, het on demand platform van Channel 4 in Engeland. Via dit platform werd eerder Overspel al succesvol vertoond. Het won zelfs The Audience Award voor de meest gestreamde serie

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 september 2020 /