Tom Waes bezoekt wereldsteden in nieuw seizoen van Reizen Waes

Tom Waes bezoekt wereldsteden in een nieuw seizoen van Reizen Waes. Vanaf zondag 3 juli kun je om 20.20 uur naar Reizen Waes Wereldsteden kijken bij de VPRO op NPO3. De afleveringen staan daarnaast allemaal op NPO Plus en VRT NU. Na uitstappen in eigen land en buurland Nederland is het nu tijd om weer wat verder van huis te gaan. In Reizen Waes: wereldsteden focust Tom Waes exclusief op enkele van de boeiendste en belangrijkste steden ter wereld.

Nieuw seizoen Reizen Waes

Update zomer 2022: wist je dat Tom Waes momenteel weer op reis is? Hij maakt een nieuw seizoen van Reizen Waes zo kunnen we op zijn Instagram zien… Qua bestemmingen staat Mumbai in ieder geval op het lijstje voor een nieuw seizoen Reizen Waes, want daar toont Tom Waes al de mooiste plaatjes van.

Update oktober 2022: Inmiddels weten we dat het om het tweede deel van Reizen Waes: wereldsteden gaat. De reeks start maandag 24 oktober om 20.40 uur op Eén. Hier lees je alles over Tom Waes maakt Reizen Waes: wereldsteden deel 2 (nu op tv).

Reizen Waes: wereldsteden

Met meer dan vier miljard mensen woont ondertussen meer dan de helft van de wereldbevolking in een stad. Metropolen zoals Caïro (Egypte), Londen (Verenigd Koninkrijk), Los Angeles (Verenigde Staten) of Mexico City (Mexico) blijven maar groeien. Bovendien blijken ze de ideale speeltuin voor Tom Waes. De presentator en acteur is namelijk altijd op zoek naar inspirerende verhalen en unieke avonturen.

Kun je geen genoeg van Reizen Waes krijgen? Speel dan het Reizen Waes Bordspel.

Tom Waes ontdekt wereldsteden

Zo ontdekt Tom hoe in Mexico City eeuwenoude Azteekse tradities nieuw leven ingeblazen worden. Met Caïro bezoekt Tom de belangrijkste metropool van het Midden-Oosten, die langzaam maar zeker uit haar voegen barst. En met Londen blijft Tom Waes dan wel dichtbij huis; in de grootste stad van West-Europa is er heel wat verandering op til. Hieronder lees je meer over de verschillende bestemmingen uit Reizen Waes Wereldsteden. Maar eerst vertel ik je hoe je dit programma kunt kijken, zowel uit België als Nederland.

Reizen Waes wereldsteden kijken

Reizen Waes wereldsteden telt vijf afleveringen en was van zondag 3 april tot en met zondag 1 mei om 20.00 uur te kijken op Eén. Via VRT NU kun je uit België de afleveringen terugkijken. Als je geen Belg bent, kun je VRT NU alleen gebruiken middels een VPN Verbinding. VRT NU is zelf gratis te gebruiken. Je vindt er daarnaast ook eerdere seizoenen terug. Nederlandse kijkers kunnen via NPO Start en NPO Plus dan weer verschillende seizoenen van Reizen Waes terugkijken.

Reizen Waes in Nederland kijken

Reizen Waes Wereldsteden is daarnaast vanaf vrijdag 10 juni op NPO Plus te kijken. Alle afleveringen staan dan direct online voor de abonnees. De VPRO zendt vervolgens op 3-17-24-31/7 en 7/8 de afleveringen uit. Op zondagavond is Reizen Waes Wereldsteden in Nederland te kijken om 20.20 uur op NPO3. Of er hierna nog een nieuw seizoen van Reizen Waes volgt, is nog niet bekendgemaakt. Als er meer nieuws is, deel ik dat natuurlijk meteen in mijn FB-groep, op Instagram en kondig ik het aan in onze nieuwsbrief.

Maar nu eerst meer over de inhoud van de vijf afleveringen Reizen Waes Wereldsteden:

Caïro

Al in de tijd van de oude Egyptenaren was Caïro een belangrijke aantrekkingspool en dat is de hoofdstad van Egypte vandaag nog altijd. Tom Waes zoekt uit hoe het is om te leven in een van de grootste steden van Afrika en veruit de grootste in het Midden-Oosten. Want de metropool Caïro dreigt de laatste jaren, met meer dan 20 miljoen inwoners, compleet uit haar voegen te barsten. Een ‘nieuw Caïro’, op 45 kilometer van de huidige stad, is dan ook in de maak.

Londen

Met meer dan 9 miljoen inwoners is de metropool Londen niet alleen de grootste stad van West-Europa, het is ook nog altijd een enorme aantrekkingspool voor mensen vanuit de hele wereld. Het maakt van Londen een van de meest kosmopolitische steden ter wereld. De ideale speeltuin dus voor Tom Waes, die op zoek gaat naar de verschillende gezichten van deze stad. Zo belandt hij onder meer op een cursus ‘English Manners’ en bij de grootste fan van de Britse royals. De presentator van Reizen Waes Wereldsteden beleeft ook een unieke avond in de Jamaicaanse wijk Brixton en bij ‘bare knuckle boxers’ in Oost-Londen.

Ulaanbaatar, Mongolië

Ulaanbaatar is met ongeveer 1,7 miljoen inwoners misschien het kleine broertje in Reizen Waes: wereldsteden, toch verdient de stad om verschillende redenen een plaats in het lijstje van Tom Waes. Niet alleen woont meer dan de helft van de Mongoolse bevolking in de hoofdstad Ulaanbaatar, ook het aantal nieuwe inwoners neemt alleen maar toe. Het maakt van Ulaanbaatar een echte grootstad in het dunbevolktste land ter wereld. Het traditionele, romantische beeld van Mongolië als een land van enkel maar uitgestrekte steppes lijkt aan herziening toe. Tijd voor de wereldreiziger om uit te zoeken wat hier aan de hand is.

Los Angeles

Los Angeles, kortweg L.A., is de tweede grootste stad van de Verenigde Staten en dé Amerikaanse trekpleister voor dromers van allerlei slag. Een stad waar alles kan en alles mogelijk moet zijn. In wijken als Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach of Downtown L.A. kan je de meest vreemde figuren ontmoeten en avonturen beleven. Maar de American Dream heeft ook zijn keerzijde. Dat ontdekt Tom Waes in armere wijken als Compton, waar je geen blanke toerist zal tegenkomen. En even buiten de stad, in de Californische woestijn, ontmoet de presentator ook nog eens heel wat mensen die het stadsleven net ontvlucht zijn en een heel ander leven leiden, ver weg van de drukte van L.A.

Mexico City

Met meer dan 22 miljoen inwoners is Mexico City een van de grootste en invloedrijkste steden ter wereld. In de jaren 90 voerde het allerlei lijstjes aan die de onleefbaarheid van de stad schetsten. Mexico City was een gevaarlijke stad waar criminaliteitscijfers de pan uit swingden en miljoenen auto’s zorgden voor vreselijke smog en luchtvervuiling. Tijdens zijn reis naar Mexico City ontdekt Tom Waes dat deze metropool de laatste jaren gigantische veranderingen onderging.  

Reizen Waes boeken

Wist je dat bij de Reizen Waes-serie ook al diverse boeken zijn verschenen? Zo verschenen in 2015 en 2017 boeken met onweerstaanbare reisverhalen van Tom Waes. In 2018 was er Reizen Waes Europa. Vorig jaar verscheen Reizen Waes Vlaanderen (wat echt een prachtig boek is). En je kunt ook Reizen Waes Nederland toevoegen aan de collectie. Het boek is nu verkrijgbaar.

Tom Waes op tv

Reizen Waes: wereldsteden was dus in het voorjaar (België) en de zomer (Nederland) op tv. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers, want na Reizen Waes Nederland hoeven ze niet lang te wachten op een nieuw avontuur. Helaas is Tom Waes op dit moment niet als acteur te zien; het derde seizoen van Undercover zit erop en wat een vierde seizoen Undercover betreft is het nog speculeren. Maar op tv hoeven we hem niet te missen. Want na Reizen Waes: wereldsteden, komt er nog een nieuw programma aan: Het verhaal van Vlaanderen. Natuurlijken houden we jullie op de hoogte van het precieze uitzendmoment van al deze programma’s en over eventueel nieuwe seizoenen van Undercover. En zoals je al las: er wordt gewerkt aan een nieuw seizoen van Reizen Waes.

Alle seizoenen Reizen Waes kijken

Nu hebben we op VlaamsKijken al veelvuldig over Reizen Waes geschreven. Nieuwsgierig waar je de afleveringen anno januari 2023 terug kunt kijken? We zetten het voor je op een rijtje. Als je op de titel klikt, ontdek je sowieso meer over de landen en steden die Tom Waes voor Reizen Waes allemaal heeft bezocht. Wil je vanuit Nederland VRT MAX gebruiken, zorg dan voor een VPN Verbinding.

  • 1. Reizen Waes seizoen 1 is in Nederland op dit moment niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 2. Reizen Waes seizoen 2 is in Nederland op dit moment niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 3. Reizen Waes seizoen 3 is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 4. Reizen Waes seizoen 4: Reizen Waes Europa is in Nederland op dit moment te kijken niet meer te kijken. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 5. Reizen Waes seizoen 5: Reizen Waes Japan is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus.Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 6. Reizen Waes seizoen 6: Reizen Waes Vlaanderen is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX.
  • 7. Reizen Waes seizoen 7: Reizen Waes Nederland is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Start. Vanuit België kun je dit seizoen nu terugkijken via VRT MAX, maar let wel op: hij staat niet in het gewone overzicht maar je vindt ‘m onder Reizen Waes Nederland. 
  • 8. Reizen Waes seizoen 8: Wereldsteden is in Nederland op dit moment te kijken via NPO Plus en in België op VRT MAX.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 januari 2022 /