Kamp Waes wordt Kamp van Koningsbrugge

Kamp Waes wordt in Nederland Kamp van Koningsbrugge. In dit programma worden vijftien mannen en vrouwen een week lang ondergedompeld in de loodzware proeven van de special forces. Wie van hen haalt het einde? In Vlaanderen werd dit programma gepresenteerd door Tom Waes; in Nederland neemt Jeroen van Koningsbrugge deze rol op zich. Naar verwachting is Kamp van Koningsbrugge vanaf eind oktober op tv te zien.

Kamp Waes in Nederland

In Vlaanderen was Kamp Waes een ware hit. Wekelijks keken er gemiddeld zo’n 1,5 miljoen Vlamingen naar dit programma. Er was begin dit jaar zelfs nog sprake van dat AVROTROS de serie vanaf 22 januari 2020 op de buis zou brengen, omdat ze Proefkonijnen hadden gecanceld. Last minute ging dat plan toch niet door en bleef het heel stil rondom Kamp Waes in Nederland. Zelfs de pr-medewerkster die ik sprak naar aanleiding van mijn interview met Tom Waes kon me niet vertellen of de reeks nog hier wordt uitgezonden.

Kamp van Koningsbrugge

Nu AVROTROS vandaag Kamp van Koningsbrugge heeft aangekondigd is het ook maar de vraag of ze Kamp Waes zelf nog gaan uitzenden. De remake volgt in ieder geval het Vlaamse ‘spoorboekje’ Ook in Nederland worden vijftien ‘gewone’ burgers gezocht die denken dat ze mentaal en fysiek sterk genoeg zijn, om een van de zwaarste opleiding van Nederland aan te kunnen: de opleiding van de Special Forces.

Jeroen van Koningsbrugge

In Nederland neemt Jeroen van Koningsbrugge dus de taak van Tom Waes voor zijn rekening? Een voor de hand liggende keuze? Wat mij betreft niet. Waar je Tom Waes natuurlijk kent van zijn reisprogramma’s (recent was Reizen Waes Japan in Nederland op tv) en zijn rol in Undercover, daar is Jeroen van Koningsbrugge een man met veel meer gezichten. Hij is niet alleen komiek, zanger, presentator, kinderboekenschrijver, maar ook acteur. Zijn rol in Smeris lijkt dan het meest op wat Tom Waes in Undercover heeft gedaan. Toch denk ik dat hij deze nieuwe rol ook geweldig zal vervullen. Jeroen van Koningsbrugge doet alles wat hij doet wat mij betreft altijd met verve.

Inschrijven voor Kamp van Koningsbrugge

Je kunt je nu inschrijven voor Kamp Van Koningsbrugge. Presentator Jeroen van Koningsbrugge omschrijft het in het filmpje waarin kandidaten wordt opgeroepen om zich aan te melden op de volgende wijze: “De Special Forces vormen de best getrainde militaire eenheid van ons land. In het diepste geheim voeren ze de meest gevaarlijke missies uit. En geloof me: dat vereist een ijzeren discipline en wilskracht. Ik ben op zoek naar vijftien ‘gewone’ burgers. Ben jij mentaal en fysiek sterk genoeg om één van de zwaarste opleidingen aan te kunnen, meld je dan nu aan.” Inschrijven voor Kamp van Koningsbrugge.

Remake vs. origineel Kamp Waes

Zelf ben ik ontzettend nieuwsgierig naar het verschil tussen Kamp Waes en Kamp van Koningsbrugge. Zit er bijvoorbeeld verschil in hoe het Nederlandse leger zijn Special Forces traint, dan dat ze in België doen. Krijgen de zeer ervaren specialisten net zo’n prominente rol als in Kamp Waes. En vooral: wat voor deelnemers gaan er in Nederland meedoen aan Kamp van Koningsbrugge.

In Kamp Waes maakten we kennis met Aaron Vanneste, Bruce Van den Haute, David Verreth, Davide Barile, Debbie Verstraeten, Feike Welter, Joni Ceusters, Lotte Claes, Maarten Joris, Matthieu Bonne, Ousmane Diop, Riet Vanfleteren, Thomas Ver Eecke, Xander Denys en Zeger van Noten. Stuk voor stuk zeer sportieve kandidaten. Al konden we in de afleveringen ook zien dat dat niet hoeft te betekenen dat je ook ver gaat komen. Wil je meer over de deelnemers van Kamp Waes lezen en zo een beeld krijgen van wat we in Nederland van het programma kunnen verwachten? Klik dan hier voor een uitgebreid artikel over Kamp Waes en de deelnemers.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

19 juni 2020 /