De Familie Claus 3: cast met o.a Mo Bakker en Jan Decleir

De Familie Claus 3 is vanaf 7 december op Netflix te kijken. Met in de Familie Claus 3 cast natuurlijk Jan Decleir, Mo Bakker, Bracha van Doesburgh, Amber Metdepenningen, Pommelien Thijs, Josje Huisman, Eva Van der Gucht, Stefaan Degand en Sien Eggers. Maar er zijn ook nieuwe namen, zoals Jandino Asporaat en Kürt Rogiers. Ontdek in dit artikel alles over de film en De Familie Claus 3 cast.

Dit bericht schreef ik op 28 juni 2022 en heeft een grondige update gekregen op 25 november 2022.

De Familie Claus 3

Tot grote ontzetting van opa en Jules organiseert mama tijdens de kerstperiode een skivakantie in de bergen, om de familie net zoals vroeger weer wat dichter bij elkaar te brengen. Er zit voor opa en Jules niets anders op dan stiekem vanuit het hotel te opereren, wat de bedoeling om “samen te zijn” niet echt bevordert. Mama begrijpt er niets van en ook Noor mist haar grote broer. Dus doet ze wat ieder klein zusje of broertje in dat geval doet: haar broer overal volgen, openlijk én stiekem. Tot het onvermijdelijke gebeurt en Noor de kerstwereld ontdekt. Dan gaan de poppen pas goed aan het dansen. Want waarom zou zij geen kerstvrouw mogen zijn, net zoals haar grote broer?

Cast De Familie Claus 3

De cast van De Familie Claus 3 bestaat uit de vaste acteurs en actrices: Jan Decleir, Mo Bakker, Bracha van Doesburgh, Amber Metdepenningen, Pommelien Thijs, Josje Huisman, Eva Van der Gucht, Stefaan Degand en Sien Eggers. Maar er zijn ook een hoop nieuwe gezichten, zoals Kürt Rogiers en Jandino Asporaat. Verder zien we Celest Cornelis, Yassine Ouaich, Begir Memeti, Alain Van Goethem, R. Kan Albay, Ivan Gordillo en C.C. De Neira.

Toen de film in de zomer van 2022 werd aangekondigd zei hoofdrolspeler Mo Bakker: “Ik kijk ernaar uit om samen met de geweldige cast en crew ook van deze derde film een mooi eindresultaat te maken!” En Bracha van Doesburgh zegt: “Ontzettend leuk dat De Familie Claus zo’n succes is. Ik kijk enorm uit naar de opnames van dit derde deel.”

Familie Claus films: acteurs en actrices

Ben je nu benieuwd waar de acteurs en actrices uit De Familie Claus films verder nog mee bezig zijn? We zetten de cast van De Familie Claus 3 voor je op een rijtje. Zo doe je meteen weer kijkinspiratie op en duurt het wachten tot 7 december 2022 niet zolang meer.

  • Jan Decleir wat mij betreft één van de beste Vlaamse acteurs allertijden. Hij heeft een rol gehad in de nodige Vlaamse (en Nederlandse) films en series. Als je op mijn blog naar Jan Decleir zoekt, komt je dan ook verschillende berichten tegen.
  • Mo Bakker en Jan Decleir waren al samen te zien in de film Niet Schieten. De jonge acteur speelde de 9-jarige David. Maar Mo is bij het brede publiek toch wel het bekendste van zijn rol in Zie Mij Graag, waarin hij zoon Vic speelt.
  • Bracha Van Doesburgh ken je bijvoorbeeld uit Adem in Adem uit en Oogappels. Ze is getrouwd met acteur Daan Schuurmans; samen waren zij ook te zien in de indrukwekkende Nieuwe Buren-reeks. Ze hebben eveneens een productiebedrijf, waarmee ze bijvoorbeeld de nieuwe film Piece of My Heart van Dana Nechushtan maken. Momenteel is het ook wachten op Faithfully Yours waarin ze de hoofdrol speelt.
  • Amber Metdepenningen leerden we kennen als Joëlle in de Vlaamse Luizenmoeder. Daarnaast kun je haar kennen als Yasmine Oostvoghels uit Thuis. Ze zal te zien zijn als de jonge Tess in Het Smelt.
  • Pommelien Thijs is vooral bekend bij het jonge publiek. Zij brak door dankzij haar rol van Caro in #LikeMe. Al was ze eerder al te zien in Labyrinthus (als Miranda) en in een aflevering van Vriendinnen. Pommelien Thijs speelde verder mee als Babette in telenovelle Lisa. Daarnaast timmert ze hard aan de weg als zangeres. In Nederland is ze vooral bekend van haar duet met Jaap Reesema. Ze zal te zien zijn op het podium van Tien om te Zien. Pommelien Thijs is deze zomer sowieso veel aan de kust te vinden; ze speelt namelijk één van de hoofdrollen in Knokke Off.
  • Josje Huisman was de opvolgster van Kathleen Aerts in K3. Sinds mei 2016 heeft K3 een compleet nieuwe samenstelling en werkt Josje aan haar solo-carrière. In Nederland deed ze mee als de Eenhoorn in The Masked Singer. Josje Huisman is sowieso een veelzijdige, creatieve tante. Ze was als actrice al te zien in Fashion Planet en in de verschillende K3-films en series. Daarnaast heeft ze twee boeken geschreven: Dresscodejosje en Goed bevallen?
  • Eva van der Gucht werkt momenteel aan het derde seizoen van Mijn Slechste Beste Vriendin de rol van Sally. Zowel in Nederland als België heeft Eva van der Gucht al tal van mooie rollen gespeeld. Mijn favoriet blijft Connie & Clyde, maar vergeet ook OogappelsDen Elfde van den Elfde en natuurlijk De Dokter Bea Show niet.
  • Stefaan Degand is niet alleen acteur; hij debuteerde ook als schrijver met het boek Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder. Dit boek schreef hij na het overlijden van zijn vrouw (de moeder van dochtertje Mila) en hun ongeboren kindje. Recent vertelde hij ook in Een Echte Job over dit verlies. Eerder deed hij dit ook in Die Huis.
  • Sien Eggers ken je natuurlijk uit Eigen Kweek en tal van andere Vlaamse films en series. Vorig jaar gaf ze nog een indrukwekkend interview aan Cath Luyten in de reeks Buurman, wat doet u nu.

Nieuwe acteurs in Familie Claus cast

Hierboven kon je alles lezen over de acteurs en actrices die je al kent uit de Familie Claus cast (van de eerste en tweede film). Nieuwe acteurs in de Familie Claus 3 cast zijn: Kürt Rogiers, Jandino Asporaat, Celest Cornelis, Yassine Ouaich, Begir Memeti, Alain Van Goethem, R. Kan Albay, Ivan Gordillo en C.C. De Neira. Ook deze acteurs zetten we natuurlijk in het zonnetje.

Makers

De Familie Claus 3 is een productie van Dingie in samenwerking met  Dutch FilmWorks. “Het voelt fantastisch om terug op stap te mogen gaan met de familie Claus! We filmden reeds leuke scènes in de Alpen en gaan binnenkort terug naar de noordpool. Laat Kerstmis maar komen!” aldus Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre van productiehuis Dingie. De Familie Claus was hun eerste film en werd meteen een wereldwijd succes op Netflix. In 2022 wonnen ze met hun serie Hacked de award voor Best International Short Form Serie op CanneSeries. Op dit moment maakt Dingie voor Netflix en Eén de serie Knokke Off.

Releasedatum De Familie Claus 3

De Familie Claus 3 wordt eind 2022 – of beter gezegd op 7 december – op Netflix verwacht in Nederland, België en Frankrijk. En inderdaad, dat is al zoals ik had voorspeld toen ik dit bericht op 28 juni 2022 schreef. Ik noteerde toen: “Mij is iets opgevallen als je kijkt naar wanneer zowel de eerste als tweede film op Netflix zijn gezet. De releasedatum van deze Familie Claus films was iedere keer 7 december, zowel in 2020 als in 2021. Als ik een gokje mag doen, zou ik dus dus zeggen dat De Familie Claus 3 vanaf 7 december 2022 op Netflix te kijken is.”

Trailer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 november 2022 /