Telenovelle Lisa stopt: opnames opvolger starten 2023 – 2024 op tv

Telenovelle Lisa stopt! Dat is voor de liefhebbers van het verhaal van Lisa, Jonas en al die anderen natuurlijk schrikken, maar er is ook goed nieuws. De opvolger is namelijk pas in de loop van 2024 op tv te kijken. En aangezien het sprookje van Lisa nog niet is uitverteld; kunnen we echt nog een hele tijd van nieuwe Lisa-afleveringen genieten tot de telenovelle dan definitief stopt en plaats maakt voor wat nieuws.

Telenovelle Lisa stopt

Dat telenovelle Lisa stopt over een tijdje is voor mij geen verrassing. Een telenovelle is namelijk – anders dan en serie zoals Familie – een reeks met een duidelijk einde. Er wordt in de loop van de seizoenen ergens naar toe gewerkt. Nu is telenovelle Lisa natuurlijk opgedeeld in meerdere seizoenen en is het niet meer puur het liefdesverhaal tussen Lisa en Jonas. Maar het is nog steeds een telenovelle. Een verhaal waar volgens VTM dagelijks zo’n 400.000 mensen naar kijken en met name erg populair is bij jonge kijkers.

Als we meer weten over wanneer telenovelle Lisa stopt, dan delen we dat natuurlijk via onze social media, zoals Instagram, nieuwsbrief en de Lisa Facebook-groep.

Nieuwe afleveringen telenovelle Lisa

Nu verwacht ik niet dat het stopt bij Lisa seizoen 4. VTM schrijft tenslotte: “En hoewel het sprookje van Lisa nog niet is uitverteld, heeft VTM al een opvolger in de steigers staan.” Deze nieuwe reeks wordt pas in 2023 opgenomen en komt dan – naar wat VTM schrijft – ‘in de loop van 2024’ op tv. Wat dat betreft, denk ik dus dat we nog wel ruim een jaar van Lisa kunnen genieten. We zien op Instagram bij de Lisa-cast tenslotte ook dat ze nog volop aan het draaien zijn. En recent zijn er tal van nieuwe vaste personages toegevoegd aan de Lisa-cast, zoals Naomi Stynen als Amal Goossens, Michiel De Meyer als fysiotherapeut Ben en Maarten Ketels als Gijs Goeminne (Gizmo).

Anna und die Liebe

Ze kunnen ook echt nog wel ruim een jaar maken met nieuwe afleveringen van telenovelle Lisa. De reeks is namelijk in eerste instantie gebaseerd op de Duitse telenovelle Anna und die Liebe. De Duitsers maakten daar uiteindelijk zelfs vier jaargangen en in totaal 926 afleveringen. Ieder seizoen had daar zo zijn eigen verhaal lijn en eigen hoofdrolspelers. Nu gaven de makers van Lisa eerder al aan dat de Vlaamse versie de verhaallijnen van de Duitse serie al eerder heeft losgelaten.

Eigen Vlaamse inbreng

In Het Laatste Nieuws zei Lisa-producer Johan Smetrijns toen. “Wij hebben de scenario’s van Anna und die Liebe trouwens nooit zomaar gewoon vertaald om Lisa te maken. Ook in het eerste seizoen lieten we ons inspireren door de hoofdlijnen in het originele verhaal, maar gaven we er ook een flinke Vlaase draai aan en zorgden we voor eigen inbreng.” In de loop van de seizoenen is die inbreng alleen maar groter geworden. Kortom: we kunnen aan het verhaal of het aantal afleveringen nog niet ontdekken wanneer telenovelle Lisa precies stopt.

Opvolger telenovelle Lisa met Camille Dhont

De opvolger die VTM in de steigers heeft staan, is niet het minste idee. De zender bereidt namelijk een gloednieuwe, muzikale telenovelle voor met Camille Dhondt in de hoofdrol. De tv-serie gaat over een bijzonder talentvol meisje met een gouden stem. Ze wordt verplicht haar talent voor de buitenwereld te verbergen; hoe hard ze ook droomt van een leven vol zang en muziek.

Opvolger telenovelle Lisa in 2024 kijken op tv

Deze splinternieuwe reeks verschijnt in de loop van 2024 op het scherm. De opnames starten in 2023; momenteel wordt er nog gezocht naar acteurs en actrices mét ervaring en zangtalent. Wil je het nieuws rondom deze serie op de voet volgen, dan hebben we alvast een Facebook-groep bij de serie aangemaakt. Sluit je ook aan?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 oktober 2022 /