Tweede film F.C. De Kampioenen: Jubilee General | cast en verhaal

De tweede film van F.C. De Kampioenen: Jubilee General is op zondag 14 augustus 2022 om 21.00 uur te kijken op Eén. Ontdek alles over het verhaal en de cast van FC De Kampioenen 2.

Verhaal F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General

Het verhaal begint waar dat van DDT ooit eindigde: in de gevangenis, waar hij werd opgesloten voor belastingfraude. Op dat moment zijn de Kampioenen volop bezig met de voorbereiding van hun 25-jarig jubileum. Het belooft een groot feest te worden, maar daar zou met de terugkeer van DDT wel eens snel verandering in kunnen komen… Wanneer Xavier en Marc dan ook nog eens beslissen om oud-trainer Oscar Crucke, die als monnik in een tempel in Thailand verblijft, in het geheim terug te halen voor het feest, gaan de poppen pas echt aan het dansen!

Films van F.C. De Kampioenen

FC De Kampioenen 2 is een film van Jan Verheyen en het vervolg op de eerste Kampioenen-film: Kampioen zijn blijft plezant. Klik op de titel en ontdek meer over die film, die vorige week werd uitgezonden. Op 21 augustus volgt Forever en 28 augustus 2022 kun je kijken naar Viva Boma (de vierde en – voorlopig – laatste film van FC De Kampioenen).

Cast FC De Kampioenen 2: Jubilee General

De cast van FC De Kampioenen 2: Jubilee General telt tal van bekende namen. Met natuurlijk de acteurs en actrices die we uit FC De Kampioenen kennen: Ann Tuts, Ben Rottiers, Marijn De Valck, Machteld Timmermans, Loes van den Heuvel, Johny Voners, Danni Heylen, Tuur De Weert, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Niels Destadsbader, Jaak Van Assche, Carry Goossens en Jacques Vermeire. Verder zien we heel wat andere bekende gezichten in de cast van de tweede Kampioenen-film. Bijrollen worden gespeeld door Billie Verbruggen, Luk D’Heu, Sven De Ridder, Gert Hulleman, Vera Puts, Ludo Hellinx, Guga Bául, Xander De Rycke, Gunter Lamoot, Liesa Naert, Jits Van Belle, Guido De Craene, Mark Smith, Louis Talpe en zelfs Marc Coucke heeft een cameo.  

Acteurs en actrices tweede Kampioenen film

Nu hebben we over de acteurs en actrices uit deze tweede F.C. De Kampioenen-film al het één en ander geschreven. We zetten het op een rijtje.

 • Ann Tuts zag je recent in de spannende Eén-reeks Onder vuur die eind augustus 2022 ook op Netflix te zien zal zijn wereldwijd. Daarnaast speelt ze één van de hoofdrollen in de Ketnet-serie 3HZ met Stan van Samang.
 • Ben Rottiers is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie als Pol De Tremmerie.
 • Marijn Devalck is kasteelheer in Adam en Eva. Voor Assisen 3 ging hij weer terug het theater in. Maar je zag hem bijvoorbeeld eerder ook in de film Bingo.
 • Machteld Timmermans zag je in de – met haar dochter Gloria Monserez – in de Ketnet-serie Ik U Ook. Maar we kennen deze actrice natuurlijk ook allemaal als Ellen uit W817. Zo zagen we haar ook in de film 8eraf.
 • Loes Van den Heuvel was te zien in het indrukwekkende programma Kinderwens van Leen Dendievel. Ze speelde mee in de film Superette Anna én begin dit jaar zag je haar als Vivina Van Lathem in De Buurtpolitie VIPS op tv met deze bekende Vlamingen in cast
 • Johny Voners is ons helaas te vroeg ontvallen. We zagen hem recent nog in zijn laatste rol in Een Goed Jaar. Maar ook zijn personages in Amigo’s en #hetisingewikkeld vond ik de moeite waard.
 • Danni Heylen is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie. Al spotten we haar ook als grootmoeder in Bittersweet Sixteen.
 • Tuur De Weert zag je net als Danni Heylen in Bittersweet Sixtten. Verder speelde hij mee in De Collega’s 2, maar ik herkende ‘m ook in Voor wat hoort wat. Wil je hem echt lang geleden zien, kijk dan bijvoorbeeld naar Ad Fundum van Erik van Looy. Deze acteur heeft sowieso al tal van rollen op zijn naam staan. En daar komt volgend jaar nog de serie Geldwolven bij.
 • Herman Verbruggen zagen we tot een paar jaar geleden nog in De Kotmadam en hij deed mee aan de Ketnet-musical.
 • An Swartenbroekx schreef recent bijvoorbeeld de Kerstspecial. Ze schrijft namelijk sinds 2003 mee aan de serie en alle Kampioenen-films.
 • Niels Destadsbader is de afgelopen tijd vooral aan het presenteren, denk bijvoorbeeld aan Zomerhit 2022 en The Masked Singer België 2022. hij zingt natuurlijk nog steeds. Maar hij begon zijn carrière als acteur. Zo zagen we hem jarenlang als Olivier in Amika. En daarna speelde hij Dagmar in De Elfenheuvel.
 • Jaak Van Assche zage we helaas in het laatste seizoen van De Zonen van Van As; nu is het wachten op de film bij deze serie. Daarnaast speelt hij al een aantal jaar de rol van Alfons Coppens in Familie. Je zag hem ook in Clan. Een jonge Jaak Van Assche zien? Kijk dan bijvoorbeeld naar Windkracht 10 of Ad Fundum.
 • Billie Verbruggen die de rol van Paulien Vertongen speelt, was recent nog te zien in de kerstspecial van De Kampioenen. Verder is ze te zien in alle Kampioenen-films.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Oscar Crucke. Deze acteur zag je recent in Zeppos Het Mercatorspoor. Hierin speelt hij Kapitein Zeppos. We kennen hem natuurlijk ook als Frakke uit De zonen van Van As; de serie waar nu een film van komt.
 • Jacques Vermeire heeft natuurlijk geen introductie nodig; hij speelt de enige echte Dimitri De Tremmerie of te wel DDT. Je ziet ‘m daarnaast steeds vaker op tv met eigen programma’s en shows.

Bijrollen

 • Luk D’Heu is Freddy van Overloop in de tweede Kampioenen film. Hij speelt de rol van burgemeester al jaren. Zo was hij ook in de kerstspecial te zien. Verder speelde Luk D’heu diverse rollen.
 • Sven De Ridder speelt De Witte.  Deze acteur ken je bijvoorbeeld uit recente Vlaamse films als Red Sandra, Bittersweet Sixteen en De Gebroeders Schimm. De jonge kijkers kennen Sven De Ridder natuurlijk als Philippe uit #LikeMe. Maar je zag hem recent ook in Nachtwacht: de dag van de bloedmaan en eindelijk in De Bunker seizoen 2. Hij zal te zien zijn in het tweede seizoen van Fair Trade (eveneens van Marc Punt).
 • Gert Hulleman zien we – net als in Kampioen zijn blijft plezant – als Joop.
 • Vera Puts kruipt in de huid van Mien. In de serie zag je haar eerder als Truus Pinckers. Haar laatste rol was er eentje in Geub.
 • Ludo Hellinx is cipier. In de serie was hij eerder te zien als Senne Stevens en Van Thillo. Ludo Hellinx ken ik zelf als Felix Haantjes uit Postbus X en Interflix, maar deze acteur heeft heel veel rollen op zijn naam staan. Hij speelde daarnaast jarenlang de rol van Patrick Pauwels in Familie, maar moest helaas de reeks verlaten.
 • Guga Bául speelt een gevangene. Deze komiek valt op door de vele typetjes die hij kan spelen. Zo zag je ‘m bijvoorbeeld in RIP 2020 met Nathalie Meskens, Jonas Van Geel en Ruth Beeckmans. Of wat dacht je van zijn rol in De dag van de Bloedmaan en natuurlijk van zijn optreden als IJskoning in The Masked Singer.
 • Xander De Rycke is net als Guga een gevangene. Wist je dat hij in drie films van F.C. De Kampioenen meespeelt? In de tweede en derde als gevangene en in Viva Boma als lijk. Xander De Rycke is een vlaamse stand-up comedian en schrijver.
 • Gunter Lamoot speelt de derde gevangene. Deze cabaretier was eerder te zien in de film Ex-Drummer. Recent zag je hem bijvoorbeeld ook in Nonkels en Beau Séjour.
 • Liesa Naert is een meisje in de Pussycast. Deze actrice kun je bijvoorbeeld kennen uit Eigen kweek en Gevoel voor Tumor. Ze speelt daarnaast de rol van Jackie Hopper in de Ketnet-serie De Hoppers. En je zag haar vorig jaar in De Anderhalve Meter Show. En laten we ook de indrukwekkende documentaire Het Proces Dat Niemand Wou.
 • Jits Van Belle kruipt eveneens in de huid van een meisje uit de Pussycat. Zij was eveneens te zien in Gevoel voor Tumor. Recent was ze meer dan tweehonderd afleveringen te zien als Robyn Versteven in VTM Familie. Daarvoor had Jits Van Belle verschillende rollen in series, zoals Marsman en Nieuw-Texas. In de telenovelle Emma was ze te zien als Babs. Emma is de eerste Vlaamse telenovelle, die vanaf 1 januari 2017 op Eén werd uitgezonden.
 • Guido De Craene is ambulancier. Hij was recent kort te zien in Glad IJs als Frank Swennen.
 • Louis Talpe zien we als redder bij de helikoper; dat past goed bij zijn rol in Onder Vuur. En natuurlijk bij zijn voormalige rol van Mega Toby. Recent zag je hem verder in Black-Out, Beau Séjour 2 en the Window.

Jubilee General kijken

Heb je de Kampioenen-film Jubilee General film gemist op tv? Geen probleem: je kunt de tweede FC Kampioenen film Jubilee General tot dinsdag 13 september kijken op VRT NU. Maak hiervoor vanuit Nederland (of een ander land dan België) gebruik van een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten. Ook de andere films zijn hier terug te kijken. Natuurlijk kun je ook de dvd kopen.

FC De Kampioenen films op een rijtje:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 augustus 2022 /