Familie afscheid Ludo Hellinx (Patrick) en Hilde Van Haesendonck (Jenny)

Ludo Hellinx en Hilde Van Haesendonck hebben afscheid genomen van Familie. Hun personages Patrick en Jenny pakten hun koffers om voor zeker drie maanden op reis te vertrekken en daar voluit te genieten van hun prille pensioen. Er werd een traantje weggepinkt.

Afscheid Jenny en Patrick in Familie

Jenny en Patrick hebben in Familie mooie vooruitzichten in het verschiet. De twee geliefden pakten hun koffers om voor zeker drie maanden op reis te vertrekken en daar voluit te genieten van hun prille pensioen. “Het is geen vaarwel”, klonk het bij een geëmotioneerde Jenny. “Eerder… tot de volgende”, vulde Patrick (Ludo Hellinx) aan terwijl hij naar Benny (Roel Vanderstukken) knipoogde. Waarna ze de deur achter zich dicht trokken om richting Istanbul te vliegen.

Wijze raad voor Benny

En afscheid nemen, dat deed het personage Jenny (Hilde Van Haesendonck) zoals de kijkers haar kenden: met wat wijze raad voor Benny. “Niet alle dagen frieten eten en zorg er maar voor dat Samira (Belinda Voorspoels) zich snel thuis voelt”, klonk het. Samira en haar kinderen trokken dan ook meteen bij Benny in, om er tijdelijk te verblijven. Maar dat samenwonen zal de komende weken duidelijk niet van een leien dakje lopen…

Afscheid Hilde Van Haesendonck en Ludo Hellinx

Met het vertrek van Jenny en Patrick neemt Familie ook afscheid van acteurs Hilde Van haesendonck en Ludo Hellinx, die jarenlang in de huid van de personages kropen. Zo speelde Ludo Hellinx sinds 2012 de rol van Patrick Pauwels. Volgens IMDB was hij daarnaast in 2009 een aflevering te zien als Bruno Bostoen. Maar als Patrick Pauwels speelde hij ruim 1200 afleveringen. Hilde Van Haesendonck was sinds 2014 te zien in de serie; ruim 550 afleveringen speelde zij Jenny Versteven.

Ludo Hellinx

Ludo Hellinx is één van de acteurs, die ik persoonlijk nog vanuit mijn jeugd herken. Hij speelde namelijk de rol van Felix Haantjes in zowel Postbus X als Interflix. Maar je kunt hem ook kennen als Raymond Jacobs uit Flikken Gent. Of als Antoine uit De Rodenburgs.

Hilde Van Haesendonck

Actrice Hilde Van Haesendonck heeft jarenlange ervaring. Niet alleen als Jenny in Familie, maar je kent haar bijvoorbeeld ook als Marilou uit De zonen van Van As. Ze was als voorzitter Beyer te zien in De Ridder en speelde bijvoorbeeld Yvonne Meulemans in Oud België. Ze debuteerde in 1981 in De collega’s als Solange Verstraeten in de afleveringen ‘De tijdelijke’.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 maart 2022 /