De dag van vandaag: quiz met Bart Cannaerts en Fien Germijns

Je kunt vanaf vandaag – Tweede Paasdag, maandag 18 april – rond 21.30 uur op Eén kijken naar de nieuwe quiz De dag van vandaag met Bart Cannaerts, Fien Germijns en drie bekende Vlamingen. In deze dagelijkse quiz legt Bart Cannaerts de bekende Vlamingen het vuur aan de schenen, terwijl Fien Germijns iedere avond een kijker verrast… Ontdek hier meer over hoe de De dag van vandaag werkt, hoe je als kijker kunt winnen én wie die bekende Vlamingen zijn.

De dag van vandaag

Bart Cannaerts legt in de quiz de De dag van vandaag elke avond drie bekende Vlamingen het vuur aan de schenen over de kleine en grote actualiteit van de dag. Van de Oscars over de Ronde van Vlaanderen tot de Franse presidentsverkiezingen: wat blijft daar eigenlijk van hangen? De show verloopt in vier rondes, waarin de BV’s zoveel mogelijk geld proberen te verzamelen. De drie bekende quizzers spelen niet voor de eer of voor zichzelf, maar het prijzengeld van de dag kan op het einde gewonnen worden door… de kijkers thuis. Althans, als ze de finale winnen. Als de quizzers de finale verliezen, gaat het geld in de pot voor de volgende dag – waar een andere kijker dan weer kans op maakt. Fien Germijns verrast elke avond een gelukkige kijker, volgt live met hen de finale, en kan hopelijk de prijzenpot uitdelen.

Even meer over de presentatoren van De dag van vandaag:

Bart Cannaerts

Bart Cannaerts is toch wel één van de tv-gezichten van dit moment. Zo zag je hem als vervanger in de rol van presentator van De Slimste Mens Ter Wereld toen Erik Van Looy geveld was door corona. Daarnaast kun je hem kennen van De ideale wereld. En natuurlijk niet te vergeten: op VTM zagen we hem als de cycloop in The Masked Singer. Daarnaast heeft VTM recent ook zijn shows Wanneer gaan we nog eens bowlen en We moeten Nog Eens Afspreken uitgezonden.

Fien Germijns

Fien Germijns kun je kennen van Iedereen beroemd. In de rubriek Koekskes en Boekskes lift ze elke week mee van aan een tankstation in ruil voor wat koffie, koekjes en de magazines van die week. Eerder had ze de rubriek Achterklap. Daarnaast kun je haar kennen als radiopresentatrice bij Studio Brussel.

Maar misschien wel de belangrijkste vraag? Hoe kunnen kijkers De dag van vandaag winnen?

Zo win je als kijker in De dag van vandaag

Ben je benieuwd hoe je als kijker van deze quiz kunt winnen? Zo win je als kijker in De dag van vandaag. Wil jij de prijzenpot verzilveren dan kun je je tijdens elke aflevering als kijker inschrijven via VRT Nu. Vlak voor de finale van de quiz wordt gespeeld, belt Fien Germijns live aan bij de uitgekozen kijker van de dag. Ze ploft samen met het gezin in de zetel en volgt er live de finale. Fien is erbij om de vreugde mee te vieren bij winst – of met een kwinkslag de tranen te verzachten bij verlies.

Actuele quiz

De dag van vandaag maakt zijn naam waar. Het is namelijk een dagverse quiz. Elke ochtend begint met een leeg blad, en zo’n tien uur later staat er een volledige quiz klaar. Alle kleine en grote nieuwtjes van de dag kunnen tot een quizvraag leiden. De show van Panenka is iedere maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur te kijken op Eén.

Quizzers De dag van vandaag

Ben je benieuwd naar de bekende Vlamingen die deelnemen als quizzers aan De dag van vandaag? Dat zijn Siska Schoeters, Sven de Leijer, Soe Nsuki, Sarah Vandeursen, Pien Lefranc, Joke Emmers, Gloria Monserez, Robin Keyaert, Wim Helsen, Jelle Cleymans, Maureen Vanherberghen, Hakim Chatar, Rik Verheye, Jan Jaap van der Wal, Liesa Naert, Laura Govaerts, Joris Hessels, Aster Nzeyimana, Bab Buelens, Amelie Albrecht, Wouter Deprez, Amir Bachrouri en Tom Waes.

Bekende Vlamingen

Over veel van deze bekende Vlamingen hebben we op VlaamsKijken al eens geschreven; we maken dus een overzicht van de quizzers van De dag van vandaag.

 • Siska Schoeters zag je recent bijvoorbeeld als presentatrice van de Clouseau showcase, maar je kent haar natuurlijk ook van Durf te vragen.
 • Sven de Leijer is dé man van Vrede op Aarde. Daarnaast zie je hem later dit jaar met Philippe Geubels en Gloria Monserez in een nieuw seizoen van Hotel Romantiek.
 • Soe Nsuki is co-presentatrice van Vlaanderen vakantieland. Ze is daarnaast actief als scenarioschrijfster van Panna en Shaq.
 • Sarah Vandeursen is bekend als comedian in het Canvas-programma De ideale wereld, maakt deel uit van de muziekgroep Kenji Minogue. Maar je zag haar ook in Undercover 2 en Taboe seizoen 2.
 • Pien Lefranc is radiopresentatrice bij Studio Brussel.
 • Joke Emmers zag je recent op Streamz in Billie vs Benjamin en op Eén in Loslopend wild seizoen 6. Ze speelde daarnaast een geweldige hoofdrol in Leef. Al blijven mijn favorieten toch haar rol van Wendy in Callboys en die van Ines in Beau Séjour (het eerste seizoen).
 • Gloria Monserez is één van de opkomende tv-talenten van dit moment. Ze is op dit moment te zien in Ketnet Musical – De Finale.
 • Robin Keyaert is dj bij MNM en hij is de sokpop. Hij is de zoon van zangeres en tv-gezicht Ingeborg.
 • Wim Helsen ken je als cabaretier, acteur en presentator van Winteruur.
 • Jelle Cleymans presenteerde in de zomer van 2020 De Positivo’s. Hij heeft samen met Jonas van Geel een cd uitgebracht. In Daens speelt Jelle Cleymans de rol van Jan De Meeter; dat deed hij in 2008 en doet hij ook nog steeds in de nieuwe versie. Maar je zag hem ook in de musical 14-18.
 • Maureen Vanherberghen was recent te zien in De Verraders. Maar je kent haar natuurlijk ook als één van de Helden van Ketnet, als radiopresentatrice bij QMusic en als presentatrice van Vlaanderen vakantieland.
 • Hakim Chatar is dj, maakt humoristische filmpjes én hij is samen met Qmusic-presentatrice Jolien Roets.
 • Rik Verheye kennen we natuurlijk als Jay Vleugels (en in het tweede seizoen Jeremy Vleugels) in De Callboys. Daarnaast zag je ‘m in De Anderhalve Meter Show en in De bende van Jan de Lichte. Maar de rol waarmee hij het meest indruk op mij heeft gemaakt, blijft toch wel die van Jimmy in Adem. Wat een indrukwekkende film. Op Eén zag je hem vorig jaar in We moeten eens praten.
 • Jan Jaap van der Wal ken je bijvoorbeeld van De Ideale Wereld, maar ook van Dit Was Het Nieuws.
 • Liesa Naert kun je bijvoorbeeld kennen uit Eigen kweek en Gevoel voor Tumor. Ze speelt daarnaast de rol van Jackie Hopper in de Ketnet-serie De Hoppers. En je zag haar net als Rik Verheye in De Anderhalve Meter Show. Daarnaast is ze één van de vrouwen die aan het woord komen in Het proces dat niemand wou, de Streamz-documentaire over de zaak Bart De Pauw.
 • Laura Govaerts is radiodj bij MNM en net als Soe Nsuki en Maureen Vanherberghen één van de nieuwe gezichten van Vlaanderen Vakantieland.
 • Joris Hessels zag je recent op tv met Taxi Joris. Maar je kent hem ook van Viervoeters, Radio GagaGentbruggeAlbatros en wist je dat hij een boek heeft geschreven: Een klein afscheid.
 • Aster Nzeyimana is de opvolger van Frank Raes in Extra Time. We leerden hem beter kennen in Het Huis en hij verraste ons samen met vriendin Lize Feryn als de robots in The Masked Singer.
 • Bab Buelens is een veelzijdige dame, zowel actief als presentatrice, actrice als zangeres. Maar op dit moment vooral als influencer. Dit schreven wij eerder over Bab Buelens.
 • Amelie Albrecht is stand-up comedian; je zag haar ook in Instafamous.
 • Wouter Deprez is cabaretier, maar hij schreef ook boeken.
 • Amir Bachrouri is voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad.
 • Tom Waes heeft volgens mij geen introductie meer nodig; je kent ‘m uit Undercover en als presentator van Reizen Waes. Daarnaast wachten we vol spanning op Het verhaal van Vlaanderen.

Foto: © VRT – Thomas Sweertvaegher

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 april 2022 /