Vrede op Aarde 2021: deze jury reikt dit jaar de awards uit

Wist je dat je op oudejaarsavond twee keer kunt genieten van Vrede op Aarde? Om 20.40 uur kijk je naar de ‘gewone’ aflevering en om 23.50 uur kun je kijken naar een speciale uitzending. Over zowel het seizoen, de jury van de Vrede op Aarde-awards als over de oudejaarsuitzending lees je hier alles.

Tv-programma: Vrede op Aarde

Vrede op Aarde is voor mij persoonlijk altijd één van de hoogtepunten van het tv jaar. Ik geniet keer op keer van de show van Sven de Leijer. En dan met name van de jury die bepaald wie de Vrede op Aarde awards winnen. Onder leiding van juryvoorzitter Jan Peumans wordt er altijd op bijzondere wijze bepaald wie er wint. Dit jaar is Sven de Leijer er helaas niet bij in het chalet; Siska Schoeters neemt zijn rol in. We zien Sven de Leijer wel in de studio van Vrede op Aarde, waarin hij tal van gasten aan de tand voelt. In dit artikel ontdek je wie de gasten zijn én wie de jury van de Vrede op Aarde awards vormt. Vrede op Aarde is te kijken vanaf vanavond – vrijdag 24 december – om 20.45 uur op Eén.

Vrede op aarde 2021

Sven De Leijer blikt in de studio terug op 2021: het jaar van een zalige sportzomer, coronaverstrengingen en -versoepelingen. Hij neemt natuurlijk ook de opvallendste televisieprogramma’s onder de loep, en doet dat alles samen met tal van gasten.

Aftellen naar 2022

Daarnaast kun je op oudejaarsavond kijken naar een speciale Vrede op aarde. Sven de Leijer telt samen met Arnout Hauben, Elodie Ouedraogo en oudejaarskoning Jacques Vermeire af naar het nieuwe jaar. Uiteraard neemt Sven deze opdracht erg serieus. Hij haalt dan ook alle middelen – én enkele special guests – uit de kast om het aftelmoment tot een goed einde te brengen. Dit moment zie je op 23.50 uur op Eén. Eerder op de avond zie je om 20.40 uur ook nog een gewone aflevering.

Gasten Vrede op aarde 2021

De gasten die we de aankomende dagen kunnen verwachten in Vrede op aarde 2021 zijn Cath Luyten, Michel Wuyts, Johan Bonny, Marie Verhulst, Tijs Vanneste, Soe Nsuki, Helmut Lotti, Pommelien Thijs, Goedele Wachters, Wim Lybaert, Sabine Hagedoren, Dominique Van Malder, Ann Wauters, Jacques Vermeire, Arnout Hauben, Elodie Ouedraogo, Thomas Vanderveken, James Cooke, Kadèr Gürbüz, Erik Van Looy, Steven Decraene, Catherine Van Eylen, Average Rob, Jan Jaap Van der Wal, Xavier Taveirne, Gloria Monserez, Bart Cannaerts, Fatma Taspinar, Karl Vannieuwkerke en Nina Derwael. Kortom: een heleboel opvallende namen, waar we op VlaamsKijken ook al regelmatig over hebben geschreven. Nieuwsgierig, dan kun je een naam altijd in het zoekscherm intypen.

Luc Haekens

Reporter Luc Haekens was er weer bij op de belangrijkste momenten van het jaar. Bij de slachtoffers van de Ever Given, op het WK Wielrennen in Leuven, bij de vele Vlaamse toeristen in Durbuy en bij de heropening van de discotheken. Maar ook in een vaccinatiecentrum, bij een jeugdbeweging die werd getroffen door de overstromingen en op de dag dat werknemers terug naar kantoor mochten.

Awards

Natuurlijk mogen ook de Vrede op Aarde Awards niet ontbreken. In een chalet in de Ardennen komt de jury samen. Zij reiken naar goede gewoonte de belangrijkste prijzen van het jaar uit: de Vrede op aarde-awards. Verdienen onder andere een prijs: Dwarsligger van het jaar, TV-revival van het jaar, Sportpensioen van het jaar, Feest van het jaar, Slechtste idee van het jaar, Hit van het jaar en Kunstwerk van het jaar.

Jury Vrede op aarde Awards

Voor de chalet krijgt Sven De Leijer (nadat hij persoonlijk zeer verdrietig nieuws te verwerken kreeg – zijn zoontje is aan het eind van de zwangerschap overleden) versterking van gastvrouw Siska Schoeters. Presentatrice Siska Schoeters ontvangt er juryvoorzitter Jan Peumans, juryleden Philippe Geubels, Imke Courtois, Pedro Elias, Jennifer Heylen, Guy T’ Sjoen, Micha Marah, Jan Paternoster, Sofie Van de Velde en kok Filip Peeters.

Juryleden op een rijtje

Heb je geen idee wie al die mensen in de jury van de Vrede op aarde Awards zijn? We zetten ze kort op een rijtje:

  • Jan Peumans is al jaren de juryvoorzitter bij Vrede op aarde. Hij heeft een carrière in de politiek achter zich.
  • Philippe Geubels zien we vanaf aanstaande zondag 26 december weer terug op Eén met een nieuw seizoen van Taboe. Afgelopen week was Philippe De Musical op tv.
  • Imke Courtois is voormalig topsporter voetbalkenner. Ze presenteerde dit najaar De Strafste Sporter op Ketnet.
  • Pedro Elias ken je bijvoorbeeld van het succesvolle De Container Cup, waarvan we in 2021 een tweede seizoen konden bekijken.
  • Jennifer Heylen is één van de Vlaamse actrices van dit moment. Ze is te zien in het nieuwe seizoen van Loslopend Wild. Speelde een geweldige rol in Glad IJs (op Streamz). Je hoort haar in Storm Lara. En ik ben erg benieuwd naar H4Z4RD, die ze momenteel aan het filmen is. Je ziet haar tevens in het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin, de Streamz-serie die vanaf begin januari dagelijks op tv komt. Je zag haar deze week nog in Bake Off Vlaanderen Kerst.
  • Guy T’Sjoen is endocrinoloog in het UZ Gent. Hij is gespecialiseerd in nder meer transgenderzorg. Je kunt hem kennen uit Topdokters.
  • Micha Marah is een Belgische zangeres. Ik moet toegeven dat ik er nog nooit van haar had gehoord…
  • Jan Paternoster is in 2022 het nieuwe jurylid van The Voice. Hij is de man van Studio Brussel-presenatrice Eva De Roo. Je kent hem van de band Black Box Revelation.
  • Sofie Van de Velde kun je kennen als kunstkenner uit het programma Stukken Van Mensen. Ze bracht afgelopen jaar het boek Expeditie Kunst uit, hierin legt ze uit hoe je zelf een kunstcollectie kunt opstarten.
  • Filip Peeters kennen we natuurlijk allemaal als zeer succesvol acteur, maar wist je dat hij eigenlijk kok van opleiding is? In de lockdown heeft hij dit weer opgepakt. Nu bakt hij met succes tarte tatins.

Vrede op aarde: vanaf 24 december, elke weekdag en zaterdag rond 21.35 uur op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2021 /