Vijfhonderd afleveringen Winteruur | uitzending met deze 13 gasten

Winteruur is toe aan de vijfhonderdste uitzending! De jubileumaflevering belooft een speciale te worden. Wim Helsen begint dan wel hetzelfde als al die andere afleveringen, maar dan is er niet één gast maar openen er dertien Winteruur gasten tegelijk de uitzending met een gedicht. Ontdek hier wie de gasten van de jubileumaflevering van Winteruur zijn. Te kijken om 22.40 uur op Canvas en VRT NU.

500ste aflevering Winteruur

De opbouw van de 500ste Winteruur is dezelfde als bij elke andere aflevering: Wim Helsen nodigt een gast uit om een tekst voor te lezen, Wim en zijn gast gaan in gesprek en tot slot leest de gast de tekst opnieuw voor. Met dat verschil dat in aflevering 500 niet één gast, maar wel 13 gasten tegelijk aan het woord zijn.

Gedicht Jacques Perk

De tekst is een kort fragment uit een gedicht van Jacques Perk

Vanwaar die vrolijkheid, wenst gij te weten

die fel mij uit gelukkige ogen straalt

ik haat niet, ik zet niemand iets betaald

ik geef zoveel om lof of blaam als gij om vliegenscheten

Jubileumaflevering

Zo begint de jubileumaflevering van Winteruur. Aansluitend geven de 13 gasten, kriskras door elkaar, antwoorden op de vragen van Wim. En dan gebeurt er iets bijzonders… Er ontstaat een bijzonder gesprek tussen Wim en één gast, totdat Wim opmerkt dat die gast een onbekende is en helemaal niet werd uitgenodigd voor dit jubileum. Wim Helsen: Een ingetogen en betekenisvol gesprek is- buiten mijn wil om- ontaard in een woest en onbegrijpelijk feest.

Gasten 500ste aflevering Winteruur

Te gast in de 500ste aflevering van Winteruur zijn Guy Mortier, Sien Eggers, Tijs Vanneste, Saskia De Coster, Hugo Matthyssen, Soe Nsuki, Jeroom, Pedro Elias, Ella Leyers, Jaouad Alloul, Greg Timmermans en Jan Decleir. Zitten hier voor jou onbekende namen bij? We zetten ze nog even op een rijtje.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

11 januari 2022 /