De Positivo’s: dagelijkse quiz met Jelle Cleymans op VTM

Jelle Cleymans presenteert De Positivo’s; een nieuwe dagelijkse quiz, die je vanaf maandag 24 augustus kunt volgen op VTM. In de eerste week bewijzen bekende Vlamingen als William Boeva, Julie Van den Steen, Jade Mintjens en Lotte Vanwezemael dat er volop nieuws is dat een glimlach op ons gezicht tovert. De Positivo’s met Jelle Cleymans iedere maandag tot en met donderdag op VTM.

De Positivo’s

Het zijn lastige tijden en dus kunnen we er maar beter de sfeer in houden. VTM doet dat vanaf maandag 24 augustus met een last-minute vrolijke uitsmijter om de zomer af te sluiten. In de actualiteiten quiz De Positivo’s gaan drie bekende panelleden in een zomerse setting met een hoog pop-up gehalte van maandag tot donderdag enkele weken op zoek naar het beste nieuws van de dag. Zie het als tegengif om de rest van 2020 wat te vergeten.

Gasten De Positivo’s

Bekende gezichten als William Boeva, Jens Dendoncker, Michael Van Peel, Soe Nsuki, Natalia en Jef Neve bewijzen dat er elke dag nog meer dan genoeg goed nieuws is om een glimlach op ons gezicht te toveren. Een half uur lang negeren ze alle kommer en kwel of tonen ze juist aan dat aan elke tegenslag ook een goede kant te vinden valt. Ze serveren een frisse, snelle quiz met de speciaal ingehuurde über-positivo Jelle Cleymans als verrassende spelleider.  

De Positivo's op VTM met presentator Jelle Cleymans
Presentator Jelle Cleymans

Positivo’s van de eerste week:

In de eerste uitzending (van de eerste week Positivo’s) is het de beurt aan William Boeva, Jade Mintjes en Walter Grootaers. Die laatste ken je natuurlijk van De Kreuners (en Big Brother – wat in 2021 weer op tv komt, maar of Walter Grootaers er dan bij is…).William Boeva ken je als stand-up comedian, maar de oplettende kijker heeft hem ook in De Twaalf en Wat Als gezien. Jade Mintjes is voor mij de meest onbekende van het stel. Op Instagram zie ik voorbij komen dat ze druk bezig is met Instafamous. En een Google-rondje wijst uit dat ze onder andere meespeelde in Ghostrockers (als Eva).

De Positivo’s voor de tweede uitzending zijn Julie Van den Steen, Bert Haelvoet en Thomas Smith. Wie weet kan het nieuwe VTM-gezicht Julie Van den Steen wel al iets meer vertellen over de bekende Vlamingen achter de maskers in The Masked Singer. Zij zit tenslotte in de jury van deze nieuwe show, die misschien wel het hoogtepunt vormt van het najaar 2020 van VTM (al is deze nieuwe actuaquiz voor mij ook wel een kanshebber – wat heb ik gelachen tijdens de eerste aflevering). Acteur Bert Haelvoet ken je dan weer van #hetisingewikkeld, 13 Geboden, Wat Als? en natuurlijk uit De Dag (nu op Videoland terug te kijken vanuit Nederland0. Wat speelt hij daar een geweldige rol! Thomas Smith is een Vlaamse stand-up comedian, die je waarschijnlijk wel kent van Foute vrienden.

Grootste negativist

In de derde aflevering schuift William Boeva (zie aflevering 1) weer aan. Hij krijgt gezelschap van schrijver Herman Brusselmans. Die is de laatste tijd veel op tv te zien. Zo kun je hem vanaf volgende week bewonderen in Veel tamtam van Jonas van Geel. En hij is één van de bekende ouders in de opvoedshow van Pedro Elias. Nu komt Brusselmans natuurlijk niet over als de meest positieve Belg. Of zoals hij dat zelf zegt: “Ik ben de grootste negativist die je kunt vinden. Ik haat alles en iedereen. Ik vind niks leuk. Ik vind dat het decor op geen kloten trekt.” Tja en dat de presentator zijn zus heeft uitgenodigd, vind hij ook niet kunnen. Want inderdaad het is in deze aflevering tijd voor een familie-onderonsje. De Ridder-actrice Clara Cleymans komt langs.

Op de laatste dag van de eerste week is ook Lotte Vanwezemael te gast. Seksuolotte is de laatste tijd een graag geziene gast (ook in Het Rad). Ze krijgt gezelschap van twee agenten: Andy Peelman en Vincent Voeten. Vincent Voeten werkt als politieagent in de Kempen. Inmiddels is hij ook al zo’n vijf jaar actief als stand-up comedian. Niet onverdienstelijk ook. De komiek heeft het amper een jaar na zijn debuut geschopt tot de finale van de Lunatic Comedy Award én hij won de grootste stand-up wedstrijd van Nederland: de Comedy Talent Award. Andy Peelman kennen we natuurlijk allemaal van De Buurtpolitie en Andy op Patrouille. Wist je dat Andy Peelman met Dina Tersago een nieuwe tv-show op VTM presenteert dit najaar?

Tweede week Positivo’s met o.a. Jade Mintjens

In de tweede week staat Positivo’s later geprogrammeerd. Je ziet de show dan na programma’s als Axel Gaat Binnen en Telefacts NU (of voor wie eerst op VTM2 kijkt: na Jonge Wolven en Lady Truckers) om 22.45 uur. In de aflevering van maandag waren West-Vlamingen Guga Baul, Liesa Naert en Gunter Lamoot te gast. Sowieso drie gasten die beschikken over veel humor. Gug Baul is natuurlijk de meester van de stemmetjes én de partner van Tine Embrechts. Samen presenteerden ze Goed Verlof, maar dat kon door corona dit jaar natuurlijk niet door gaan. Liesa Naert ken je als Griet uit Eigen Kweek en natuurlijk van De Hoppers. Gunter Lamoot is dan weer een Vlaamse comedian. Wist je dat hij ook als acteur te zien was in Bevergem?

De verrassing van de eerste week – wat mij betreft – is op dinsdag weer te gast: Jade Mintjens. Benieuwd met wat voor opmerkingen ‘Eva’ uit Ghostrockers ons weer doet verbazen. Daarnaast zijn Jonas Van Geel en Jef Neve te gast. Die laatste is muzikant en waarschijnlijk het bekendste van zijn optredens met Natalia. De komst van Jonas Van Geel is goed nieuws voor de fans van Cleymans & Van Geel. Sowieso is de wisselwerking tussen die twee altijd fantastisch. Althans als het je sfeer is. Ik genoot zelf dus erg van de Instagram-lives van het duo. Maar er is natuurlijk ook leuk nieuws over Jonas Van Geel vanaf 2 september is hij op tv te zien met de taalquiz Veel Tamtam en hij werkt momenteel aan een nieuwe show o.a. met Guga Baul. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar Niets te melden, want die kunnen we in Nederland vanaf 20 september al zien als Niks te melden.

Jelle Cleymans presenteert De Positivo’s

“‘Never waste a good crisis’, zeggen ze soms. Corona bezorgt ons veel ellende maar biedt hier en daar ook kansen. Het programma-idee is bij enkele makers spontaan ontstaan die zélf ook nood hadden aan een portie positiviteit in deze corona-tijden. De Positivo’s wordt niet met grootse technische middelen gemaakt, maar wel – en dat vind ik veel belangrijker – met een kleine gemotiveerde ploeg die enorm veel goesting heeft om er een lap op te geven en de zomer op een positieve manier af te sluiten.”, vertelt Jelle Cleymans, die De Positivo’s presenteert. En voor de liefhebbers van De Ridder; inderdaad hij is de broer van Clara Cleymans.

Jelle Cleymans presentator De Positivo's bij VTM najaar 2020
Jelle Cleymans

Spring

“Ik besef dat ik een verrassende naam ben voor dit programma maar als nieuwsjunk en iemand voor wie het glas altijd halfvol is, is De Positivo’s op mijn lijf geschreven. Het ritme van een dagelijks programma is spannend maar ik heb er super veel zin in. Een mens moet in het leven al eens Spring-en, nietwaar?”, lacht hij. Daarmee refereert Jelle Cleymans meteen naar het programma waarmee hij bekend is geworden bij heel (jong) Vlaanderen. Hij speelde maar liefst zes jaar lang Evert van Bellum in de Ketnet-serie Spring. Daarna was hij jaren te zien in Thuis als Jens de Belder. Maar wist je dat hij zijn carrière eigenlijk begon in De Kotmadam? Als dertienjarige was hij daarin al te zien als één van de kinderen die regelmatig snoep kwam komen.

Muziek & musical

Maar Jelle Cleymans is niet alleen acteur – en tegenwoordig dus ook presentator. Ik geniet al jarenlang van zijn muziek. Recent heeft hij een geweldig Vlaamstalig album gemaakt met Jonas Van Geel (met daarbij de hilarische lives op Instagram ten tijde van de lockdown), maar ook zijn solo-albums heb ik zelf veelvuldig geluisterd. De musical-liefhebbers kennen Jelle Cleymans natuurlijk ook van zijn hoofdrollen in onder andere Daens, ’14-’18 en ’40-’45.

Eén van de 14 nieuwe programma’s van VTM

Maar even terug naar De Positivo’s. Die hebben de smaak in ieder geval meteen te pakken. Kijk maar eens naar de onderstaande teaser-filmpjes die VTM heeft gemaakt. Wat mij betreft een mooie start van het najaar van VTM met volop nieuw programma’s.

De Positivo’s met o.a. Marc van Ranst!

Foto’s: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 augustus 2020 /