Bart Cannaerts is Cycloop in The Masked Singer in België

Bart Cannaerts is ontmaskerd als de Cycloop in The Masked Singer in België. De kijkers noemden zijn naam al, maar de speurders hadden geen enkel idee dat Bart Cannaerts Cycloop was. Zij noemden namen als Steven Van Gucht, Lieven Scheire en Peter Van de Veire. De comedian en tv-maker moest aan het eind van de derde show van The Masked Singer 2022 de show verlaten. Hij is daarmee de derde deelnemer die inmiddels bekend is. Bart Cannaerts vertelt zijn verhaal in Behind The Mask, te kijken op VTM GO en woensdag 2 februari om 20.35 uur bij VTM.

Bart Cannaerts als cycloop

Zijn aaibaarheidsfactor en knuffelgehalte deden menig hart overlopen, maar toch viel Cycloop vanavond af in de derde show van The Masked Singer. De jury had geen idee dat hij het was. Zelf zegt Bart Cannaerts: “Dat jullie echt geen idee hadden vond ik echt heel tof. Op dit moment ben ik er helemaal ok mee, maar ik denk dat ik morgen wel een beetje verdrietig ga zijn”, vertelt de comedian na zijn uitschakeling. “Ik had graag meegedaan in een Kinder Bueno, want dat is mijn lievelingseten. Cycloop was een heel warm pak. We hebben er vandaag om te lachen een thermometertje in gestoken en het was 56°C.”

Lees hier alles over de andere deelnemers (en het verloop van de show), en ontdek meer over de speurders van het tweede seizoen The Masked Singer. Wil je een voorspelling doen van wie de andere deelnemers zijn, dan kan dat via onze Instagram.

Plaslapje van cycloop

In Behind The Mask maakt de tv-maker kennis met Cycloop en ontdekt hij alle hoekjes en spleetjes van het pak. Letterlijk dan. Ook een bijzondere opening die helemaal onderaan het pak zit, het zogenaamde ‘plaslapje’. “Dat is precies een soort vagina”, lacht Bart Cannaerts. “De eerste keer dat ik het pak aandeed had ik een losse boxershort aan waar lucht door kon. Toen heb ik geleerd: strakke, nauw aansluitende boxershorts zijn belangrijk.” Wist je trouwens dat de cabaretier deze week nog op VTM te zien was met zijn show We Moeten Nog Eens Afspreken? Zondag kun je hem nogmaals in actie zien als je dit gemist hebt.

Stress

En terwijl hij het toch gewoon is om op het podium te staan, is hij ontzettend zenuwachtig. Die zenuwen voor zijn allereerste performance ontsnappen niet aan het oog van de camera’s. “Wat ik hier voelde was een soort stress die ik niet kende. Zo’n emoties heb ik nog nooit ervaren.”

Bizarre voorbereiding show 2

Voor show 2 probeerde Bart Cannaerts zich dan ook nóg beter voor te bereiden. Hij vertelt: “Om het goed warm te krijgen en het gevoel op het podium na te bootsen trok ik 2 truien en 2 jassen aan. Ik bond een handdoek rond mijn gezicht zodat dat heel benepen en claustrofobisch aanvoelde. Dan nog mijn fietshelm en daarover mijn capuchon. Alleen door zo te oefenen kon ik me écht voorbereiden op wat er te gebeuren stond. Gelukkig is mijn dochter nooit de kamer binnengekomen, die zou zich wel een paar hoedjes geschrokken hebben door dat rare wezen te zien. Dat is wat The Masked Singer met een mens doet. Dat soort waanzin zit je dan thuis in je bureau te doen. En ik ga het nog missen ook.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 januari 2022 /