Clouseau Showcase van album Jonge Wolven op tv kijken

Clouseau heeft net het nieuwe album Jonge Wolven uitgebracht. Ze stelden deze cd voor in de studio’s van EMG Belgium te Vilvoorde tijdens een exclusieve showcase. De Jonge Wolven showcase van Clouseau is vandaag – donderdag 14 april – om 21.40 uur te kijken op tv op Eén.

Gemist? Geen probleem: tot 14 mei is deze showcase van Clouseau terug te kijken op VRT NU. Voor Nederlandse fans is dit mogelijk als ze een VPN Verbinding gebruiken, die ze op België kunnen zetten.

Clouseau showcase kijken

In de studio’s van EMG Belgium in Vilvoorde stellen Kris en Koen Wauters het nieuwe Clouseau-album Jonge Wolven voor tijdens een exclusieve showcase. Naast songs van hun nieuwe album Jonge Wolven spelen ze ook vier Clouseau-klassiekers. Dat doen ze in duet met Billie Leyers, Ruben Block, Geike Arnaert en Metejoor (die momenteel coach is bij The Voice Kids).

Openhartig gesprek

Jonge Wolven is het veertiende Nederlandstalige studioalbum en het meest persoonlijke van Clouseau. Naar aanleiding van de release praten Koen en Kris Wauters heel openhartig met Siska Schoeters over de songs op het album. Maar ze hebben het ook over het overlijden van tekstschrijver Stefaan Fernande. Jaren werkten ze samen. En ook voor Jonge Wolven schreef Kris Wauters alle muziek samen met Stefaan Fernande. Het album is de laatste getuigenis van zijn geweldige talent. Daarnaast heeft Siska Schoeters het met de heren ook over de moeilijke periode die zowel Kris als Koen Wauters zelf (privé) hebben meegemaakt. Clouseau legt uit wat de impact daarvan op de plaat is.

VlaamsKijken terugkijk-tip: de documentaire Wauters in de woestijn over de deelname van Koen Wauters aan Dakar.

Jonge Wolven

De cd Jonge Wolven wordt op Bol.com omschreven als een ‘eerlijk album’. “Koen zingt beter, eerlijker en volwassener dan ooit en het album klinkt fantastisch. De productie van Kris is feilloos: sommige songs zijn adembenemend, andere zijn verrassend, zowel qua vorm als inhoud. Je voelt als luisteraar tegelijkertijd onvervalst jeugdig enthousiasme én een hoop métier. Je hoort échte instrumenten: drums, gitaren, violen – dingen die je de dag van vandaag nog maar weinig hoort in de hitparade.”

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 april 2022 /