Kinderen kopen een huis voor gezin in tv-programma Play5

Ouders die dolgraag willen verhuizen maar hun kinderen niet, geven in het nieuwe SBS6 programma Kinderen kopen een huis de regie volledig uit handen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak. Het programma was in het voorjaar van 2021 in Nederland op SBS6 te kijken en vanaf vrijdag 29 juli kun je ‘m om 18.40 uur kijken op Play5.

Kinderen kopen een huis op Play5

Dit bericht over Kinderen kopen een huis verscheen voor het eerst op 22 maart 2021 op VlaamsKijken. Het is op woensdag 27 juli 2022 bijgewerkt, omdat Kinderen kopen een huis in de zomer te kijken is op Play5.

Kinderen kopen een huis

Maandenlang hebben de kinderen hun hakken in het zand gezet maar nu de rollen zijn omgedraaid hopen de ouders dat hun kroost wel wil meewerken. Samen met presentatrice Leonie ter Braak en makelaar Geert Klaver gaan ze op huizenjacht in het nieuwe tv-programma Kinderen kopen een huis.

Kinderen kijken kritisch naar huizen

Tijdens de zoektocht worden de kinderen steeds enthousiaster om te verhuizen en blijken kritischer dan gedacht. Zo wordt er gelet op gehorigheid, de aanwezigheid van dubbelglas, vragen ze zich af of er muurtjes weggebroken kunnen worden en zijn vooral de grootte van slaapkamers en tuin belangrijk. Zijn de kinderen stressbestendig tijdens het bieden? Hoe hou je iedereen in het gezin tevreden? Lukt het ze om in deze overspannen huizenmarkt voor een goede prijs het huis te kopen, maar bovenal: zijn de ouders ook blij met de keuze van het huis?  

Deelnemers Kinderen kopen een huis

In elke aflevering van Kinderen kopen een huis leren we een nieuw gezin kennen. De ouders wachten telkens in spanning af totdat er een handtekening onder het koopcontract staat. Pas na deze laatste stap krijgen de ouders het huis te zien. Zo volgen we Mike (13 jaar) en Marit (16 jaar). Ze zitten beiden op school in Tilburg waar zij een speciaal talentenprogramma volgen. Dagelijks zitten zij ruim twee uur in de bus naar en van school. De ouders willen meer rust voor de kinderen en dichterbij school wonen. Mike en Marit willen helemaal niet uit hun vertrouwde omgeving weg. Lukt het Leonie en makelaar Geert om een huis te vinden waar het hele gezin straks blij mee is?

De rollen zijn omgedraaid…

Ook Shania (14 jaar) en Keano (10 jaar) staan niet te springen om te verhuizen, maar als de rollen worden omgedraaid denken ze daar ineens heel anders over. Ze gaan natuurlijk ook niet alleen op pad; makelaar Geert Klaver en presentatrice Leonie ter Braak (die in Nederland ook meedeed aan De Code van Coppens) gaan mee.

Familie Schriemer

In de eerste aflevering maken we kennis met het samengestelde gezin Schriemer. Ze wonen nu in Assendelft. Vader Raymond is na de scheiding van de moeder van de kinderen al vaak verhuisd en het huis waar ze nu in wonen is snel gekocht om puur praktische redenen. Maar Raymond en zijn nieuwe vriendin Ilze hebben zich er nooit echt prettig gevoeld, dus willen ze wat anders. De kinderen willen daarentegen niet wéér verhuizen. Maar nu ze de regie in handen krijgen, worden ze wel enthousiast. Alhoewel de volwassenen denken dat de kinderen alleen maar zullen letten op de locatie; een huis dicht bij hun moeder – zit daar een verrassende wending in.

Kinderen kopen een huis kijken

Wil je Kinderen kopen een huis kijken? Dat kan straks dus ook op Play5 (en ik vermoed ook op GoPlay). Maar het is ook in Nederland nog steeds mogelijk om de afleveringen terug te kijken. alle acht de afleveringen van Kinderen kopen een huis seizoen 1 zijn te kijken op Kijk.nl. Wil je vanuit België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten (zoals VPN Nederland) en ga dan naar de site. Dan kun je alle afleveringen bingewatchen.

Zouden jullie ook wel een Vlaamse editie van dit programma willen zien? Ideaal voor de liefhebbers van programma’s als Blind Gekocht.

Foto: William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 juli 2022 /