Leonie ter Braak in Erasmus MC: Uit het leven gegrepen

Leonie ter Braak is vanaf vanavond (dinsdag 10 november) om 21.30 uur te zien bij SBS 6 met het nieuwe programma Uit het leven gegrepen: Erasmus MC. Hierin toont ze ontroerende verhalen uit het Rotterdamse ziekenhuis.

Uit het leven gegrepen: Erasmus MC

In het nieuwe SBS6-programma Uit het leven gegrepen: Erasmus MC dompelt presentatrice Leonie ter Braak zich een paar maanden lang onder in de wereld van het Erasmus MC. Op wie wacht die meneer met zijn mobiele infuus? Waarom kijken mensen daar zo opgelucht? En waarom loopt die mevrouw met een eenhoorn ballon? Leonie spreekt deze mensen aan in de centrale hal en ontdekt de mooie en ontroerende verhalen.

Leonie ter Braak heeft bijzondere ontmoetingen in ziekenhuis

Het Erasmus MC is een wereld met ruim 15.000 medewerkers, waar jaarlijks meer dan een half miljoen patiënten langskomen en waar allerlei verhalen achter schuil gaan. Leonie ter Braak ontmoet verschillende mensen waaronder een man die een ernstige longziekte heeft en op de eerste plek staat van een longtransplantatielijst. Ook leert ze een 2-jarige jongen kennen die als een van de jongste kinderen in Nederland een harttransplantatie heeft ondergaan.

Positief blijven in nare omstandigheden

Daarnaast neemt Leonie ter Braak een kijkje op diverse afdelingen en mag ze bij verschillende behandelingen aanwezig zijn. Naast de zware en emotionele verhalen spreekt ze de bezoekers en medewerkers ook over luchtige en grappige onderwerpen. En hoe moeilijk de situaties zijn, iedereen probeert kracht te vinden en positief te blijven in deze omstandigheden. Ik ben zelf erg benieuwd naar dit programma, want ik vind Leonie ter Braak echt een fijne televisiemaakster. Zij maakte ook Niets liever dan een kind.

Grotendeels opgenomen voor corona

Uit het leven gegrepen: Erasmus MC wordt geproduceerd door Me Media. Een groot deel van de verhalen is vóór de Coronacrisis opgenomen. Vervolgens zijn de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM gevolgd en opnames aangepast op basis van het actuele Protocol Audiovisuele Sector. Benieuwd hoe het er in ziekenhuizen nu aan toe gaat, dan kan ik de eerste uitzending van Pauw komt binnen aanraden. En deze documentaire.

Meekijken met hulpdiensten

Dit is natuurlijk een Nederlands programma. Of je soortgelijke programma’s in Vlaanderen hebt, durf ik niet te zeggen, omdat ik niet weet hoe het Nederlandse programma alles in beeld brengt. Maar je hebt natuurlijk in België wel veel series die met de hulpdiensten meekijken, zoals De Mug en Helden van Hier.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf dinsdag 10 november om 21.30 uur en op KIJK.nl.

Foto: SBS 6 / Wessel de Groot

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 november 2020 /