Dance Camp met in cast Sterre Koning en Juvat Westendorp

Dance Camp is de nieuwe, swingende jeugd dramaserie van AVROTROS, die vanaf nu iedere zondag om 14.25 uur te kijken is op NPO Zapp (ook via de Zapp-site en het YouTube-kanaal). In de cast van Dance Camp onder andere Sterre Koning, Juvat Westendorp, Vincent Vianen en tal van jonge, talentvolle dansers van onder andere Lucia Marthas Institute for Performing Arts en Codarts Rotterdam. Ontdek hier meer over verhaal en cast van Dance Camp. De serie telt acht afleveringen.

Dance Camp

Al jaren is de onzekere Kyra (Britt Gerrits) in stilte verliefd op de 17-jarige danser Tom (Jesse Stoop). Op hun eindexamenfeest realiseert ze zich dat ze Tom hierna nooit meer gaat zien. Haar vriendin Chelsea (Indy Correa) komt met de oplossing: Kyra moet leren dansen zodat ze naar Dance Camp kan, het zomerkamp waar Tom elk jaar naartoe gaat. Om toegelaten te worden, krijgt Kyra hulp van de stoere hiphop-danser Noah (Sanilson Monteiro). Na keihard trainen wordt Kyra uiteindelijk toegelaten door danscoach Jay (Juvat Westendorp). Dit tot groot ongenoegen van Jill (Sterre Koning), die er alles aan doet om Kyra dwars te zitten.

Eenmaal op kamp gaat niet alles zoals Kyra voor ogen had. Maar ondanks dat ze door andere danseressen, waaronder de gemene Jill, gepest wordt, gaat ze vol voor het dansen. Terwijl Kyra ‘s nachts door traint met Noah, gaat Chelsea met andere ogen naar Tom kijken. Iets wat ze uit alle macht probeert te onderdrukken, aangezien ze haar jarenlange vriendschap met Kyra belangrijker vindt. Zorgt dit voor een breuk in hun vrienschap? Ondanks de onderlinge wrijving repeteren de dansers samen heel hard voor de eindvoorstelling. Iedereen wil graag de solo dansen, vooral omdat de scout van de Dans Academie (Vincent Vianen) naar de voorstelling komt kijken.

Cast Dance Camp

De cast van Dance Camp bestaat uit diverse bekend gezichten, zoals Sterre Koning, Juvat Westendorp en Vincent Vianen. En daarnaast doen er tal van jonge, talentvolle dansers mee van onder andere Lucia Marthas Institute for Performing Arts en Codarts Rotterdam. Denk aan Britt Gerrits, Jesse Stoop, Indy Correa, en Sanilson Monteiro.

  • Britt Gerrits speelt de rol van Kyra in Dance Camp. Dit is haar eerste rol in een serie of film.
  • Jesse Stoop kruipt in de huid van danser Tom, waar Kyra verliefd op is. Ook voor hem is dit zijn debuut.
  • Indy Correa is Chelsea; de beste vriendin van Kyra. Eerder was zij in Spotlight te zien als Deb. In deze reeks speelde ook Danny Dorland (die je nu kent uit #LikeMe) mee.
  • Sanilson Monteiro vertolkt de rol van de stoere hiphop-danser Noah in Dance Camp. Dit is zijn debuut.
  • Juvat Westendorp zien in Dance Camp als danscoach Jay. Recent schreef ik nog over zijn rol in de film Niks vreemds aan en over hoe hij te zien zal zijn in F*ck de liefde 2. Je kunt hem verder kennen van bijvoorbeeld Onze Jongens.
  • Sterre Koning kruipt in de huid van de gemene Jill. Wist je dat Sterre Koning ruim twee jaar geleden het boek Sterre – Waarom wachten tot je later groot bent, heeft geschreven? Waar je haar van kent? Ze zat bij Kinderen voor Kinderen, deed mee aan het Junior Songfestival, haalde de halve finale van The Voice Kids en was te zien in films als Whitestar en 100% Coco New York.
  • Vincent Vianen is de scout van de Dans Academie. Je zag hem eerder als choreograaf en filmmaker in Dream School. Als choreograaf heeft hij ook meegewerkt aan De piraten van hiernaast en Onze Jongens.

Herkenbaar voor jongeren

Dance Camp is een jeugdserie die door thema’s als liefde, vriendschap, jaloezie en passie voor muziek en dans voor veel herkenning zorgt. Hoe ga je om met onzekerheid? En wat doe je als verliefd bent op dezelfde persoon als je beste vriend of vriendin? Steve Oen is de regisseur van deze serie; eerder maakte hij twee kortfilms. Arnout Vallenduuk schreef het scenario. Dat deed hij ook bij H3L, Brugklas: De Tijd van m’n Leven en bijvoorbeeld #Forever.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 januari 2022 /