Kelly van der Veer documentaire op Prime Video NL te kijken

Kelly van der Veer leerden we in 2001 kennen toen ze meedeed aan de derde editie van Big Brother – The Battle. Ze was daarna een hele tijd veelvuldig op tv te zien. Tot dat we vooral nog haar berichten over haar lazen in de roddelmedia. Ze koos er namelijk voor om als webcamgirl en prostituee aan het werk te gaan. In de documentaire Kelly op Prime Video NL leren we Kelly van der Veer en haar familie beter kennen. 

Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video en kijk de documentaire over Kelly van der Veer. 

Documentaire Kelly van der Veer

We zijn Kelly van der Veer de laatste jaren uit het oog verloren. Ze was de eerste transvrouw die we in Nederland leerden kennen door Big Brother. Er is in de loop der jaren veel op nationale tv tegen of over Kelly gezegd. Waren die opmerkingen wel zo gewoon als je dat in het perspectief ziet? In haar documentaire op Prime Video NL vertelt Kelly van der Veer haar verhaal. Daarnaast vertellen ook haar ouders en zus meer over haar leven. 

Indrukwekkende documentaire

Sinds de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit (31 maart) is de documentaire over Kelly van der Veer op Prime Video Nederland te kijken. In anderhalf uur krijgen we een kijkje in haar leven; zowel in haar heden als het verleden. Ik heb ‘m inmiddels gekeken en vind het echt een heel indrukwekkende documentaire. Waar Kelly van der Veer soms onderwerpen uit de weg probeert te gaan, daar zijn haar zus en ouders ontzettend openhartig.

Kijktip: Pano: Trans tieners – jongeren die twijfelen over gender

Ouders Kelly van der Veer

Ze vertellen over haar kindertijd, maar ook over de transitie van jongen naar meisje. En over hoe zij de periode rondom de geslachtsaanpassende operatie vonden. Hoor je nog wel eens verhalen van ouders, die hier moeite mee hebben. De ouders van Kelly hebben haar altijd gesteund; en staan nog steeds aan haar zijde. Er is zoveel respect en liefde voor haar. Als kijker vond ik het dan ook pittig om te horen dat het leven voor Kelly van der Veer zelf soms niet meer hoeft. Door de documentaire begrijp je het dan weer wel. Deze dame heeft echt geen gemakkelijk leven (gehad). 

Kelly van der Veer

Kelly van der Veer werd bij het grote publiek bekend door Big Brother in 2001. Ze viel toen op, omdat ze kuste met Andries de Jong. Alleen wist hij niet dat Kelly geboren was in het verkeerde lichaam. Na de zoen moest ze dat wel vertellen… Wist je dat Andries de Jong in 2006 de biografie van Kelly van der Veer* heeft geschreven? Big Brother was trouwens niet de eerste tv-ervaring voor Kelly van der Veer; ze zat eerder bij Kinderen voor Kinderen* (12 tot en met 15) en won in 1997 De Travestieshow bij Veronica. 

June te Spenke

June te Spenke heeft de documentaire over Kelly van der Veer op Prime Video Nederland gemaakt. Eerder maakte June te Spenke Famke Next over Famke Louise, maar denk ook aan Cryptokoorts voor Videoland. 

Documentaire Kelly kijken

De documentaire Kelly is te kijken op Prime Video Nederland. Prime Video is zonder extra kosten beschikbaar voor Prime-leden (waar je maar 2,99 euro per maand* voor betaald). En dat vind ik zeker de moeite… Zeker voor de vaste Nederlandse lezers van VlaamsKijken.

Vlaamse producties op Prime Video

Nederlandse liefhebbers van Vlaamse acteurs en actrices zitten sowieso goed bij Prime Video. Zo kon je er bijvoorbeeld kijken naar films als Zillion en H4Z4RD. Maar ik denk ook aan series als Glad ijsDe KraakFair Trade (waar seizoen 2 net toegevoegd is op Prime Video) en het spiksplinternieuwe Geldwolven. Daarnaast zijn series aangekondigd als De Club en De Studio’s. Maar ook ‘oudjes’ als Code 37, Coppers, Deadline 14/10 en Deadline 25/5 zijn er te vinden. En wat Nederlandse producties betreft, denk ik aan Modern Love Amsterdam en zeker LOL: Last One Laughing (met Philippe Meubels, Jeroom en tal van Nederlandse cabaretiers).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 april 2023 /