Niemand in de stad: cast met jong talent en bekende namen

Niemand in de stad – het speelfilmdebuut van documentairemaker Michiel van Erp – komt op tv. De verfilming van het boek van Philip Huff is in de nacht van vrijdag op zaterdag 9-10 december om 00.10 uur op NPO3 te kijken. Met jonge acteurs als Minne Koole, Jonas Smulders, Chris Peters, Sofie Porro en Julia Akkermans. En oude ‘rotten in het vak’ als Huub van der Lubbe, Anneke Blok en Hans Kesting. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de Niemand in de stad cast (met veel kijktips!).

Dit bericht verscheen voor het eerst online op 19 september 2022 en is bijgewerkt en volledig geactualiseerd op vrijdag 9 december 2022.

Verhaal Niemand in de stad

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren zij wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

Niemand in de stad cast

De Niemand in de stad cast kent een mooie combinatie van jong talent en ervaren acteurs. De film is in 2018 uitgebracht; dus ook het jonge talent kennen we inmiddels al uit diverse films en series. Hieronder ontdek je alles over de cast van Niemand in de stad. Je doet meteen kijkinspiratie op, want veel acteurs en actrices uit Niemand in de stad hebben de laatste tijd gave rollen gescoord. De hoofdrollen worden gespeeld door Julia Akkermans, Jonas Smulders, Minne Koole, Chris Peters en Sofie Porro; zij zijn de studenten. Daarnaast zien we ook Vlaming Carlos Schram, die we dus ook extra in het zonnetje zetten.

Julia Akkermans

Julia Akkermans zien we in de Niemand in de stad cast; zij speelt de rol van Elisabeth de Vries. Hiervoor won zij tijdens het Nederlands Film Festival de prijs voor beste vrouwelijke bijrol. Deze actrice kun je ook kennen van haar rollen in Papadag, Keizersvrouwen en Alles is zoals het zou moeten zijn. Recent zag je haar in Dirty Lines, Pink Moon en Op tijd terug.

Jonas Smulders

Jonas Smulders die Matt de Jager speelt, heeft van de jonge acteurs in de cast van Niemand in de stad de meeste rollen op zijn naam. Hij was als te zien in onder andere Het Diner, Ventoux, Brasserie Valentijn. Maar denk ook aan recentere titels als Paradise Drifters (met ook Joren Seldeslachts), De Oost, Doodstil en Forever Rich. Op dit moment zie je hem op Prime Video in Modern Love Amsterdam.

Minne Koole

Minne Koole – die Philip Hofman speelt in Niemand in de stad – kun je verder kennen als de jonge Willem Holleeder in Judas. En als Henry Zwanenburg uit de Netflix-serie Ares. De laatste jaren kun je niet meer om Minne Koole heen. Zo zag je hem – net als Jonas Smulders – in Doodstil. Maar we zagen hem ook in Thuisfront. Daarnaast schitterde hij in de hoofdrol in de succesvolle Netflix-serie Dirty Lines als Frank Stigter. Ook hem gaan we zien in Modern Love Amsterdam.

Chris Peters

Chris Peters speelt de rol van Jacob van Wijnbergen. Je kunt hem kennen uit De Libi, als Davy Vos uit het laatste seizoen van Penoza, maar ook als Tonio uit de gelijknamige film. Ook hij is zo’n jonge acteur, die we de laatste jaren in de meest geweldige rollen hebben gezien. Zo zien we hem op dit moment als Frenkie Til in de Videoland-hit Sleepers. Hij speelde de rol van Bram in Rampvlucht. En in Dirty Lines – waar meer acteurs en actrices uit de Niemand in de stad cast in te zien waren – speelde hij naast Minne Koole één van de hoofdrollen, namelijk die van Ramon Stigter (de broer van Frank). Het is nu wachten op De Droom van de Jeugd.

Sofie Porro

Sofie Porro kruipt in de huid van Karin Ricks. Wist je dat deze actrice ook te zien was in de Vlaamse film Charlie en Hannah gaan uit? In deze film (te zien op Streamz) worden de hoofdrollen vertolkt door Evelien Bosmans en Daphne Wellens (die je samen met Frances Lefebure in de serie F*** you very, very much zag). Recent speelde ze Sjans in de serie Zuipkeet.

Carlos Schram

De Vlaamse acteur Carlos Schram spotten we ook in Niemand in de stad. Hij kruipt in de huid van de uitsmijter van een stripclub. Je kunt hem verder kennen als Barouk uit Professor T, als Tong Po uit Patser en als Pedro uit Black out. Op Netflix is hij te zien in de Vlaamse film Cool Abdoul, waarin hij te zien is als Dennis. Daarnaast zie je hem ook in Zeppos Het Mercatorspoor en op dit moment in de Vlaamse bioscoop in De Zonen van Van As – De Cross.

Meer acteurs uit Niemand uit de stad cast

En we zien nog meer acteurs en actrices in de Niemand uit de stad cast. We zetten ze op een rijtje:

 • Anneke Blok kruipt in de huid van de moeder van Philip. De Vlaamse lezers kennen haar van Zuidflank. Maar ze speelt bijvoorbeeld ook Hansje in de Soof-reeks, we zagen haar als Lenie in Onze Straat II en bijvoorbeeld in Wat is dan liefde. Recent zag je haar op Videoland in Vaders & Zonen.
 • Jacqueline Blom kun je kennen uit OogappelsNieuw Zeer 2, maar ook uit bijvoorbeeld Toen wij de tijd hadden, Volgens Jacqueline, Volgens Robert en Penoza. Recent zag je haar in het populaire Tweede Hans en De verschrikkelijke jaren tachtig. Het is nu wachten op Ome Cor waarin Jacqueline Blom de rol speelt van mevrouw Spelt.
 • Gijs de Lange is helaas dit jaar overleden. Je kunt hem kennen van Het Klokhuis, maar recent zag je hem ook nog in Het A-Woord, De K van Karlijn, Nieuw Zeer en Casa Coco.
 • Kim Feenstra is bekend geworden door haar deelname aan Holland’s Next Top Model in 2006. Ze ging als model aan het werk, kwam in verschillende programma’s voorbij, acteerde onder andere in Verliefd op Ibiza, kreeg haar eigen docusoap en schreef een boek.
 • Malou Gorter ken je bijvoorbeeld uit Oogappels, maar je zag haar ook in Het jaar van Fortuyn, De verschrikkelijke jaren tachtig, Dwaalspoor, Mocro Maffia, Hollands Hoop en Annie MG. Je zag haar recent naast Jacob Derwig in het toneelstuk Revolutionary Road, dat te zien was via ITALive. Ook Teun Luijkx en Alejandra Theus speelden hier in mee. Net als verschillende andere acteurs uit de Niemand in de stad cast is Malou Gorter ook te zien in Amazon-serie Modern Love Amsterdam.
 • Hans Kesting speelt de vader van Jacob. Je zag hem recent in SleepersNr. 10, in DNA, Hoogvliegers, Ares en Nieuw zeer.
 • Jade Olieberg is op dit moment op Prime Video te zien in de serie Geldwolven (aanrader!). Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de nieuwe Vlaams-Nederlandse serie De Club. Jade Olieberg debuteerde in Hoe overleef ik… in 2008. Daarna heeft ze tal van rollen gespeeld; zoals Feline in Dokter Deen, Sara in Penoza, Lola in Ik Weet Wie Je Bent en meer recent bijvoorbeeld Sara in Ares, de moeder van Summer in AAP en bijvoorbeeld in Anne+. Jade Olieberg speelde tevens de hoofdrol in Good Bad Girl.
 • Ariane Schluter speelt de moeder van Jacob. Je zag haar bijvoorbeeld in films als Kleine IJstijd en Instinct.
 • Jip van den Dool zag recent nog in Het gouden uur. Maar hij speelde ook in Buiten is het feest en Red Light, net als in Ares, Dare en Ventoux.
 • Jennifer Welts kun je kennen uit Het Huis Anubis (Sterre de Wit), Wolfseinde en de film Hemelrijken. In Goede tijden, slechte tijden speelt ze de rol van Noortje Nieuwenhuis. We gaan haar verder zien in Goodbye Stranger, Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn en Only You.
 • Huub van der Lubbe (van De Dijk) zien we als de vader van Matt in Niemand in de stad. Dit is de laatste rol die hij speelde. Je zag hem als acteur bijvoorbeeld als Sven van Buren in Dokter Deen.

Michiel van Erp

Niemand in de stad is het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. Hij heeft een lange staat van dienst als documentaire maker. Zo maakte hij furore met de portrettenserie Lang leve, die hij vanaf 1996 maakte voor de VARA. Hiervoor ontving hij diverse nationale en internationale prijzen. Recent maakte hij bijvoorbeeld de documentaire MH17: Het verdriet van Nederland, maar ook de 3Doc De wereld aan je voeten, 2Doc Een lijk in het bos en Toen zij van Rotterdam vertrokken. Daarnaast heeft hij de dramaserie Ramses – over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzorg die van Joop Admiraal en Liesbeth List gemaakt.  Recent maakte hij Stromboli, de verfilming van het boek van Saskia Noort.

Philip Huff

Niemand in de stad is de tweede roman van Philip Huff, die debuteerde met Dagen van gras. Hij schrijft daarnaast voor verschillende landelijke en internationale media. In 2020 verschijnt met Bosrandgeluk zijn eerste korte film, die hij niet alleen zelf schreef maar ook regisseerde. In 2022 volgde Het Kamp. Zijn boek Niemand in de stad heeft hij zelf tot scenario bewerkt voor deze film van Michiel van Erp.

Niemand in de stad kijken

Wil je de film Niemand in de stad kijken, dan kan dit in de nacht van vrijdag op zaterdag 9-10 december om 00.10 uur op NPO3. Dan komt-ie vervolgens ook op NPO Start voor wie ‘m gemist heeft. Wil je vanuit het buitenland naar deze film kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op een Nederlandse server zet, voordat je naar NPO Start gaat. Daarnaast is Niemand in de stad ook op dvd verkrijgbaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 december 2022 /