Streamz: alles wat je moet weten – 14 september live

Streamz wordt op 14 september gelanceerd met tal van bekende Vlaamse series en films. Het goedkoopste abonnement kost 11,95 euro per maand. Ontdek in dit artikel meer over het streamingplatform dat ook wel de Vlaamse Netflix wordt genoemd.

Vandaag is bekendgemaakt dat niet alleen DPG Media en SBS voor Streamz samenwerken, maar ook VRT. Zo staan er aan de start direct meer dan 1000 titels klaar. Van nieuwe Vlaamse series tot internationale tv-series.

Op de hoogte blijven van het aanbod en de nieuwste (Vlaamse) series. Sluit dan aan bij de Facebook-groep van VlaamsKijken.

Vlaamse series op Streamz

Als Streamz op 14 september van start gaat, dan kun je meteen verschillende Vlaamse series exclusief zien op het platform. Natuurlijk is De Bende van Jan de Lichte al aangekondigd, maar ook Fair Trade, Black Out en Baantjer Het Begin zijn te kijken op Streamz. Verder komen Mijn Slechtste Beste Vriendin, Cheyenne et Lola, Free Love Paradise, Niets Te melden, Cold Courage, D5R en de docureeks over Dimitri Vegas & Like Mike naar Streamz. Zo zijn meteen 11 exclusieve titels bekendgemaakt.

Ook De Luizenmoeder, Studio Tarara, Callboys, Gina & Chantal, Safety First, De Dag en Matroesjka’s zullen er te zien zijn.  Omdat de VRT ook mee doet, kun je in de catalogus ook Over Water, Geub, FC De Kampioenen, Eigen Kweek, De Ridder, De Parelvissers, Het Eiland, In De Gloria en De Ronde verwachten.

Ga voor het complete overzicht naar het artikel: Alle (Vlaamse) series op Streamz

Internationale series

Wat internationale reeksen betreft moet je denken aan titels van Universal, ViacomCBS, Showtime en alle titels van HBO. De volgende series verschijnen alvast dit najaar: Love Life met Anna Kendrick, The Third Day met Jude Law en The Undoing van de makers van Big Little Lies.

Vlaamse films op Streamz

Als je bij de Vlaamse fims kijkt dan moet je denken aan Patser, D’Ardennen, Belgica, De Premier en Kampioen zijn blijft plezant van F.C. De Kampioenen. Klanten die voor Streamz + kiezen kunnen genieten van maar liefst 300 extra recente films per jaar.

Tip: Als je voor een streamingdienst kiest, zoals Streamz, Netflix, Videoland en ga zo maar door, dan is het wel belangrijk dat je internetverbinding toereikend is. Volgens experts op het gebied van internetsnelheid van Speedcheck.org is een downloadsnelheid van 5-10 mbps voldoende voor een goede streamervaring. Wil je in 4k streamen, dan is 25 mbp aan te raden.

Aanbod voor kids en tieners

Ook de kleinsten vinden hun gading bij Streamz: alle seizoenen van onder andere Olly Wannabe, Peppa Pig, Dora The Explorer, Paw Patrol, Masha en de beer en Blaze en de Monsterwielen staan integraal op het platform. Voor tieners en jonge volwassenen zijn er naast de internationale series van HBO (Absentia, Euphoria) en Blackpills, ook de populaire lokale reeksen van wtFOCK en D5R.

Maar ook alle TAGMAG-programma’s zijn terug te vinden op Streamz. In het najaar staan gloednieuwe reeksen op het programma: onder andere de afvalrace Bootcamp, 40 Shades, een variatie op Tagmansion en Studentenanekdotes, gebaseerd op waargebeurde verhalen uit het studentenleven. 

Dit kun je verwachten van Streamz:

 • Tv-series van VTM, VIER, VIJF, Eén en Canvas (voordat ze op tv zijn)
 • Exclusieve tv-series, de zogenaamde Streamz Originals
 • Internationale reeksen inclusief alles van HBO (zoals Game of Thrones, Watchmen, The Third Day en The Sopranos). Lanceert HBO iets nieuws in de VS? Dan kun je het in Vlaanderen op dit nieuwe streamingplatform verwachten.
 • Een uitgebreide catalogus Vlaamse klassiekers.
 • Uren kijkplezier voor kinderen en tieners.
 • Mogelijkheid om vijf profielen te maken en kijken met vier tegelijk.
 • Download je favorieten en kijk offline
 • Maximaal vijf individuele profielen
 • Kijken met 4 personen tegelijk op verschillende apparaten in Full HD
 • Geen reclame
 • Persoonlijke aanbevelingen
 • Veilige kidsomgeving
 • Zeven dagen Terugkijk TV bij een abonnement via Telenet
 • Geschikt voor Smartphone (iOS & Android), Tablet, PC, Chromecast, Smart TV (Samsung Tizen, LG), Apple TV en Android TV.

Verschil Streamz en Streamz +

Kies je voor 19,95 euro per maand voor Streamz+ dan krijg je hierbij ook nog recente blockbusters. De filmcatalogus van dit aanvullende pakket is namelijk gigantisch. Maar liefst 300 extra recente films per jaar komen er op het platform. Zo zullen vanaf mid september onder andere kaskrakers als Jumanji: The Next Level, Harriet, 1917 en Les Misérables te zien zijn. En het aanbod wordt verder aangevuld met cinemaparels van de grootste klassiekers. Dit is dus echt een pakket voor de echte filmliefhebber.

Prijs Streamz

Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de speciale app en website Streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV). De klant sluit een maandabonnement af voor €11,95 voor Streamz en €19,95 voor Streamz+.  

Streamz abonnement in Nederland

Deze dienst is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen. Maar als je in Vlaanderen een abonnement afsluit, kun je wel in heel Europa kijken. Goed nieuws dus voor Nederlanders die Streamz willen kijken (met een omweggetje) of Vlamingen die in Nederland verblijven of elders in Euopa (op vakantie gaan.

Als je de VlaamsKijken-groep volgt, ben je als liefhebber altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Telent Play en YUGO All In

Alle Telenet-Play en YUGO All In-klanten worden automatisch overgezet naar het nieuwe aanbod van Streamz. Andere Telenet-klanten kunnen kiezen of ze een afzonderlijk abonnement nemen en de titels bekijken via de app en website. Of ze kunnen hun Streamz-abonnement linken aan hun Telenet-diensten, waardoor alle titels ook te bekijken zijn via hun digitale televisie en via de Yelo- of Telenet TV app. Hierdoor krijgen ze ook 7 dagen Terugkijk TV.

Telenet Play More & Streamz

Play More klanten behouden hun Play More pakket. Dit omvat alles van Streamz+, met daarbovenop nog een twintigtal extra themakanalen zoals National Geographic Wild, Discovery World, Boomerang, Nick Toons, muziekzenders en de lineaire Play More-kanalen. Alle klanten ontvangen nog een persoonlijke communicatie met alle info.

Aantal persoonlijke profielen bij Streamz

Elk abonnement geeft toegang tot 4 gelijktijdige streams in HD en per abonnement kunnen er 5 kijkprofielen aangemaakt worden, waaronder een specifiek profiel voor kids. Zo kan iedereen in het gezin genieten van een gepersonaliseerde ervaring. Streamz heeft een slimme recommendatiefunctie, die gebaseerd is op het technologisch hoogstaand platform van VTM GO. Hierdoor worden titels aanbevolen op basis van wat er eerder bekeken werd en heeft dus iedereen zijn eigen ‘unieke’ Streamz. Je kan ook downloaden en offline bekijken.

VTM GO blijft gratis

Goed om te weten: VTM GO, het gratis online videoplatform van DPG Media, blijft bestaan in zijn huidige vorm. VTM GO blijft de plek waar iedereen alle programma’s van VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4 live kan kijken of kan herbekijken. Dit wordt aangevuld met enkele exclusieve VTM GO titels, die een verlengde zijn van VTM-programma’s.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2020 /