Het Huis Anubis op Videoland – ontdek wat cast nu doet!

Het Huis Anubis is sinds 1 augustus 2020 volledig te zien op Videoland. Dat betekent meer dan 400 afleveringen genieten van deze Studio 100-serie. Hier begon het succes voor jonge acteurs en actrices als Vincent Banić, Achmed Akkabi en Iris Hesseling. En wist je dat ook Karen Damen een rol speelde in deze serie? Ook zo nieuwsgierig naar wat er van de cast van Het Huis Anubis is geworden; ik zet het in dit artikel allemaal voor je op een rijtje.

Inmiddels is ook de spinoff: Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard toegevoegd op Videoland. Dat zijn ook nog eens ruim 170 afleveringen. Daarover later meer. Wat ik wel kan verklappen is dat je uit die serie Sanne Samina Hanssen kunt kennen. Jawel, dat is één van de nieuwe gezichten van Undercover seizoen 2. En de Videoland-kijkers kennen haar natuurlijk van Zie Mij Graag.

Bizarre ontdekking in Het Huis Anubis

Even kort om je geheugen op te frissen. Het Huis Anubis is een statig pand uit 1900 dat dienstdoet als internaat. Er wonen acht jongeren samen onder leiding van conciërge Victor (Walter Crommelin). Wanneer nieuwkomer Nienke (Loek Beernink) als ontgroening een nacht moet doorbrengen op de zolder van het huis doet ze een bizarre ontdekking: het huis heeft een groot mysterie waar niemand iets van afweet. Een paar van de bewoners gaan op zoek naar die verborgen geschiedenis, terwijl de andere vooral erg druk zijn met school, vrienden en hun liefdesleven. Kortom: een serie vol spanning en avontuur mét heel veel herkenbare elementen voor pubers.

Vincent Banić

Voor de lezers van VlaamsKijken is Vincent Banić misschien wel de bekendste acteur uit deze Nederlands-Vlaamse jeugdserie. We kennen hem inmiddels natuurlijk uit #LikeMe en Familie. Het Huis Anubis vormde echt zijn doorbraak. Hij speelde de rol van Mick Zeelenberg en was niet alleen in de serie te zien, maar ook in de films Anubis en het pad der 7 zonden en Anubis en de wraak van Arghus. Wist je dat hij zelfs een relatie heeft gehad met zijn Anubis-collega’s Marieke Westenenk en Claartje Janse? Inmiddels is hij sinds 2019 samen met Bab Buelens. In Beestig konden we recent nog zien dat ze inmiddels samen een puppy hebben.

Vincent Banić is trouwens niet alleen acteur; hij heeft in Antwerpen (in de Londenstraat) ook een restaurant. In Restaurant Zagreb brengt Vincent Banić samen met zijn team traditionele Kroatische gerechten op tafel. Hij is opgegroeid in dit restaurant; zijn ouders begonnen er namelijk inmiddels zo’n 35 jaar geleden al mee.

Meer over #LikeMe met Vincent Banic ontdekken? Hier het #LikeMe-overzicht.

Karen Damen

En als we het dan toch over Vlaamse acteurs en actrices in Het Huis Anubis hebben, dan mag natuurlijk voormalig K3-zangeres Karen Damen ook niet ontbreken in dit overzicht. Zij speelde vanaf aflevering 11 tot 172 Esther Verlinden. Esther Verlinden is een jonge lerares lichamelijke opvoeding in de school waar de bewoners van het internaat naar toe gaan. In het eerste seizoen verzorgt Karen Damen in haar rol best voor wat opschudding. Ze zou namelijk iets te intiem zijn met Mick (die gespeeld wordt door Vincent Banić, zoals je hierboven al kon lezen). In het tweede seizoen is ze nog te zien als begeleidster en oprichtster van de schoolkrant; daarna zien we haar niet meer.

Karen Damen was dit jaar te zien in de Vlaamse versie van Beste Zangers. Ontdek hier alles over haar deelname aan Liefde voor Muziek.

Vlaamse acteurs en actrices in Het Huis Anubis

Ondanks dat Het Huis Anubis een Nederlands-Vlaamse jeugdserie is van Studio 100 valt de Vlaamse inbreng een beetje tegen. Naast Vincent Banic en Karen Damen hebben er nog vier Vlaamse acteurs en actrices een bijrol in Het Huis Anubis: Magda Cnudde, Pim Lambeau, Ayesha Künzle en Hugo Maerten. Magda Cnudde speelt de gehele serie Trudie Tayibi. Je kunt haar ook kennen uit Spoed, Familie en als Jozefien uit Rox. Pim Lambeau zien we in het eerste en derde seizoen als Sarah Winsbrugge Hennegouwen. Deze actrice kun je kennen uit series als Oud geld, Onderweg Naar Morgen en recenter Zwarte tulp, waarin ze te zien was als Roos Vonk.

Ayesha Künzle kruipt in de huid van Amneris en is vooral in het tweede seizoen te zien. Na haar rol in Anubis was ze te zien in De Kotmadam als Jill Verhaest. In het vierde seizoen maken we ook kort kennis met Hugo Maerten als Gerard van der Knoest. Hij was ook te zien als vader Fred Bender in Bluf – de serie waarin dat andere Anubis-gezicht Achmed Akkabi de hoofdrol speelde. En eerder in Zoop, Van jonge leu en oale groond en in jeugdserie Lost in the Game.

Achmed Akkabi

De volgende opvallende naam uit de cast van Het Huis Anubis is Achmed Akkabi. Hij speelde 290 afleveringen de rol van Appie (Abdella Tayibi). Kevin Wekker nam zijn rol daarna over. Die rol moest hij opgeven, omdat hij ging studeren aan de Toneelacademie in Maastricht. De opnames en opleiding waren niet te combineren.

Voor Achmed Akkabi vormde Het Huis Anubis echt zijn doorbraak. Daarna volgden hoofdrollen in Rabat, De president, Moordvrouw, Bluf en – het door hem met Thijs Römer geschreven – Mocro Maffia. In deze reeks speelt hij De Paus. En niet te vergeten ontzettend veel bijrollen in series en films. Zelfs in Kattenoog; deze serie heb ik de afgelopen tijd al verschillende keren benoemd, omdat hierin twee hoofdpersonen uit Undercover 2 spelen.

Ken jij de andere acteurs en actrices ook nog? Laten we kijken hoe het met de cast van Het Huis Anubis is gegaan. Natuurlijk frissen we ook even je geheugen op en ontdek je welke rol de acteurs en actrices ook al weer speelden.

Loek Beernink

Nieuwkomer Nienke wordt gespeeld door Loek Beernink. Ondanks dat we vier seizoenen lang van haar kunnen genieten, is ze daarna nog maar heel weinig op tv te zien. Ja ze heeft nog een aantal programma’s gepresenteerd op Nickelodeon, maar daarna is het vrij stil geworden. In 2015 komt ze nog voorbij als Barista in Helden van Marcel Harteveld en Johan Fretz. En ze werkt mee aan de throwback aflevering van Het Huis Anubis in 2018.

In dat jaar werd ook bekend dat ze acht jaar lang te maken heeft gehad met een stalker. Op Facebook schreef ze toen. “Het is een lang proces geweest en het heeft zijn sporen bij mij achtergelaten wat vertrouwen en het deelnemen aan het openbare leven betreft. Maar nu ben ik hier, open en zichtbaar,”

Iris Hesseling

Ook Iris Hesseling is één van de vaste gezichten in de cast van Het Huis Anubis; zij speelt Amber Rosenbergh. De afgelopen jaren was ze te zien in de 100% Coco-films als Alicia. Daarnaast heeft ze verschillende programma’s voor kinderen en jongeren gepresenteerd.

Op haar website lees ik dat ze inmiddels werkzaam is als kindercoach en creatief therapeut voor kinderen. Ze begeleid voor Theaterwerkplaats Kazou kinderen en jongeren met autisme.

Lucien van Geffen

Als Fabian Ruitenburg liet Lucien van Geffen het hart van menig tienermeisje op hol slaan. Toch werd het na Het Huis Anubis erg stil rondom Lucien van Geffen. Via zijn Instagram ontdekken we dat hij werkt bij The Student Hotel. Voor de meisjes die nog steeds de stille hoop hebben het vriendinnetje van Lucien te worden: helaas. Op zijn Instagram zien we heel veel gelukkige plaatjes met zijn vriend Michael.

Sven de Wijn

De oplettende kijkers hebben Sven de Wijn de afgelopen jaren regelmatig op tv voorbij zien komen in gastrollen. Zo was de acteur die Jeroen Cornelissen in Het Huis Anubis speelt te zien in bijvoorbeeld DNA, Moordvrouw (als Henry), maar ook als trauma arts in Goede tijden, slechte tijden en recent als politieagent in De 12 van Schouwendam. En wist je dat hij ook een hele tijd in de musicalhit Soldaat van Oranje heeft gespeeld?

Vreneli van Helbergen

Als je op IMDB naar Vreneli van Helbergen zoekt, dan kom je haar naam bij verschillende producties tegen. Niet alleen in de cast, zoals in Het Huis Anubis waar ze Patricia Soeters speelde, maar vooral als (assistent) verantwoordelijke voor kostuum / kleding. Ze werkte bijvoorbeeld mee aan Moordvrouw, CMC, Ik Weet Wie Je Bent en De Club van Lelijke Kinderen.

Liliana de Vries

Als we kijken naar het cv van Liliana de Vries, dan is zij ook één van de cast leden van Het Huis Anubis die nog steeds veel acteert. Ze speelde in Het Huis Anubis de rol van Mara Sabri. Daarna was ze te zien als Maria in beide Mannenharten films, maar ook in beide Bon Bini Holland-films. Wist je dat ze zelfs Vlaamse kijkers haar van een andere rol kunnen kennen? Ze speelde mee in Generatie B, maar ook in de film Catacombe met onder andere Kevin Janssens. In De Maatschap had ze een grotere rol. Ze is inmiddels ook moeder.

Marieke Westenenk

Marieke Westenenk kennen we natuurlijk als Joyce van Bodegraven uit Het Huis Anubis, maar ze is ook de vrouw achter Toko Mikki. Dit is een webshop met poster (door Marieke Westenenk zelf ontworpen), haarbanden, tassen en ringen. Daarnaast is ze werkzaam als casting director.

Je zag Marieke Westenenk na Het Huis Anubis nog in Raveleijn, Ik ook van jou en – bij de Belgische kijkers ook wel bekend – Komt een man bij de dokter. Daar neemt ze de rol van Mandy van der Spek voor haar rekening. Je zag haar kort in het eerste en tweede seizoen van Mocro Maffia als Chantal.

Gamze Tazim

Ook Gamze Tazim is één van de cast leden van Het Huis Anubis, die daarna ook nog op tv te zien waren. Ze speelde in Het Huis Anubis de rol van Noa van Rijn. Daarna was ze te zien in films als Gangsterboys en Mixed Kebab. Ze speelde in de serie Malaika de rol van Esra Yildiz. En in 2017 zag je haar in Celblok H als Emina Demir. Voor de Vlaamse lezers; deze serie is net als Gent-West gebaseerd op Wentworth Prison.

Kevin Wekker

Voor hij in Het Huis Anubis te zien was, speelde Kevin Wekker een klein rolletje in Onderweg naar Morgen. In 2008 nam hij vervolgens de rol van Appie over van Achmed Akkabi. Hij speelde in 2016 een gastrol in Goede tijden, slechte tijden. Via zijn Instagram ontdekt ik dat hij nog steeds acteert, maar nu vooral in het theater. In het nieuwe seizoen gaat hij het theater in met de kindervoorstelling Robbie & Roef. De repetities zijn eind juni gestart.

Walter Crommelin

Walter Crommelin heeft in Het Huis Anubis verschillende rollen gespeeld. Zo was hij te zien als Victor Emanuel Rodenmaar Junior – de conciërge van het internaat. In in de flashback serie speelde hij Victors opa. In 2008 en 2009 was hij ook te zien als Victor Emanuel Rodenmaar Senior. Walter Crommelin heeft een uitgebreid cv. Hij was zowel te zien in diverse films als in tv-series, zoals Loenatik (Directeur Bomhoff) en Toen was geluk heel gewoon (Butler Hopjes). In november 2018 publiceerde Walter Crommelin zijn boek ‘Een gemengd boeket’, een bundel anekdotes, citaten en gedachten.

Over welk personage uit Het Huis Anubis wil jij meer weten? Laat het weten in onze Facebook-groep van VlaamsKijken, zodat we dit artikel over de cast van Het Huis Anubis kunnen aanvullen.

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard

Toen ik vanochtend (op 1 augustus 2020) dit artikel schreef, stonden bij mij de afleveringen van de Anubis-spinoff nog niet online. Maar ik kan je vertellen dat je op Videoland ook kunt kijken naar Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard (goed voor 173 afleveringen). Deze spinoff gaat over vijf jongeren met ieder een speciaal zintuig. Samen proberen ze het mysterie van de donkere druïden te ontrafelen.

Sanne Samina Hanssen

Naast Sanne Samina Hanssen, spelen ook de Vlaamse acteurs David Cantens en Guillaume Devos een rol. Sanne Samina Hanssen heb ik – en ik denk meer met mij – leren kennen door haar rol in Zie Mij Graag. Maar je zag haar ook in De Liefhebbers én vanaf 6 september dus in Undercover seizoen 2. Hier heb ik uitgebreid over Sanne Samina Hanssen geschreven. In Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard speelt Sanne Samina Hanssen Anastacia van Emeryck-Reehorst. Dat is één van de vijf tieners met een speciale gave. Ze is van adel en ontzettend welgesteld; dat merk je ook in haar – arrogante – gedrag. Haar kracht is dat ze helderziend is, in het donker kan kijken en ontzettend ver kan zien.

David Cantens

In Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard neemt David Cantens de rol van muziekleraar Gideon voor zijn rekening. Een rol die perfect bij hem past, want hij maakt ook in het dagelijkse leven muziek. En dat doet hij niet voor de minste. Wist je dat hij zelfs muziek voor theatervoorstellingen maakt? David Cantens kun je kennen uit (het geweldige) Marsman, De Luizenmoeder, Gevoel voor Tumor en Nieuw Texas*. Als je alle vier de series hebt gezien, dan weet je dat David Cantens een geweldige acteur is, die echt van alle markten thuis is. Daarnaast speelt hij in Familie, waarin hij te zien is in één van de cliffhangers van Familie seizoen 29. Na de zomer ontdekken we hoe dit verder gaat.

* Zowel Marsman als Gevoel voor Tumor zijn op Netflix te vinden.

Guillaume Devos

Guillaume Devos speelde meer dan 500 afleveringen in Familie de rol van Pierrot Van den Bossche. In Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard speelde hij Ridder Galahad.

Benieuwd naar wat de andere acteurs en actrices uit Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard inmiddels doen? Stuur me dan een berichtje via mijn Facebook-groep. Dan kan ik toevoegen aan dit artikel hoe het nu met die hoofdrolspelers gaat..

Studio 100 & Nickelodeon

Het Huis Anubis is een jeugdserie van Studio 100, die vanaf september 2006 tot en met december 2009 werd uitgezonden op Nickelodeon in Nederland en België. De reeks was razend populair, waarbij de ontknoping destijds werd bekeken door 463.000 kijkers. Benieuwd hoeveel kijkers daar bij gaan komen nu we Het Huis Anubis op Videoland kunnen terugkijken.

Theater voorstellingen en films

Naast de Anubis-seizoenen vind je op Videoland ook de theatervoorstellingen De Graal Der Eeuwige Vriendschap en De legende van het spooktheater. Of de spinoff Hotel 13 ook nog op Videoland komt, is nog niet bekend. Ook de films zijn nog niet aangekondigd. Hier lees je er meer over:

Meer jeugdsentiment: Zoop

Tja, en als we het dan toch over jeugdsentiment hebben… Wist je dat Zoop ook terug te kijken is via Videoland. Daarnaast volgen de films later deze maand. In Zoop maakten we kennis met verschillende acteurs en actrices die nog steeds op tv te zien zijn. Zo speelden Nicolette van Dam, Ewout Genemans, Patrick Martens, Erwan van Buuren, Vivienne van den Assem, Juliette van Ardenne, Jon Karthaus, Sander Jan Klerk, Teun Kuilboer en Monique van der Werf in Zoop. De Vlaamse acteur Luk Van Mello was in het eerste seizoen te zien als Meneer Kroonenberg.

Foto: Studio 100 / Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 augustus 2020 /