Finale The Masked Singer België met Konijn, Ridder, Miss Poes én Robots

De finale van The Masked Singer België gaat vrijdag 18 maart 2022 tussen Konijn, Ridder en Miss Poes. Daarnaast kunnen de kijkers ook nog een optreden van de Robots verwachten. Helaas moest Schorpioen (Klaasje Meijer) in de halve finale The Masked Singer België 2022 verlaten.

Update: ontdek welke bekende Vlamingen er in de finale staan. Als je klikt op hun karakter, ontdek je hun naam.

Robots in finale The Masked Singer?

Nu denk je misschien ‘hoe kunnen de robots in de finale van The Masked Singer optreden?’. Nou, dat heeft alles te maken met een uitdaging van speurder Julie Van den Steen. “Mijn hart bloedt nog altijd een beetje door de exit van de Robots en ik denk dat ik niet de enige ben”, klonk het. “Wat als ik een foto van de Robots post op de Instagram van VTM en die foto verbreekt het record van 50.000 likes, wat echt héél veel is? Zou ik ze dan kunnen overhalen om nog één keer terug te komen in de laatste aflevering? Is dat geen keigoed voorstel?” In een mum van tijd werden deze likes behaald. Robots Aster & Lize verzorgen dus een gast optreden in de grote finale.

Finale The Masked Singer België

Verder is in het in de finale van The Masked Singer België dus aan Konijn, Ridder en Miss Poes. Alle speurders zijn van de partij om ze te ontmaskeren. Wist je dat de finale zelfs live te kijken is in de bioscoop? Maar liefst 5000 fans zijn er bij op dit bijzondere moment. Of zoals Niels Destadsbader zegt: “Het is als een nieuwe broek die je koopt en die een beetje te klein is, zo spannend is het vanavond.”

Liedjes finale The Masked Singer (VTM)

De drie finalisten openen de show spectaculair met Simply The Best van Tina Turner. Nadien staan Konijn, Miss Poes en Ridder er alleen voor en treden ze elk twee keer op. Eerst met een nieuwe song, vervolgens met een favoriet nummer uit de reeks. Konijn doet dit met Impossible van James Arthur en DJ Got Us Fallin’ In Love van Usher. Miss Poes kiest voor Listen van Beyoncé en Emotions van Mariah Carey. En Ridder zingt The Edge Of Glory van Lady Gaga en Alive van Sia.

Publiek beslist

Daarna beslist het publiek in de studio en het digitale thuispubliek wie als eerste zijn of haar masker moet afnemen. De twee topfinalisten zingen nadien een final face off en die bepaalt wie de winnaar wordt. Wie denk jij dat gaat winnen, laat je voorspelling achter op onze Instagram of onder dit bericht in onze Facebook-groep.

Konijn

Dat Konijn één van de deelnemers aan The Masked Singer België is, daar kom je niet omheen. Hij heeft er al een hele promotour op zitten langs onder andere Oostende, Gent en Antwerpen. Hier ontdek je meer over het Konijn. Zelf zegt hij of zij: “Ey, ey, ey! Dit is Ko-to-the-nijn, aka Konijn”, klinkt het. “Ik hiphop hier met de juiste stijl het toneel op en ben honderd procent gereed om erin te springen. Ik hoor graag bij de club. En hoor tot een hechte familie. Maar je zal zien dat ik ook alleen kan scoren. Yow, ik ben overduidelijk geen angsthaas. Daarvoor ben ik veel te brutaal. Als ik wat rond snuffel kan ik het angstzweet van de anderen al ruiken. Dus bring it on!”

Konijn over de finale

Konijn: “Ik vind het echt compleet crazy dat ik in de finale sta. Ik voel mij een wit konijn tussen twee out of this world stemmen. Het was een challenge om te shinen als een gangsterkonijn, ik ben zo blij dat ik het publiek mee kreeg. Ik ben een tough konijn, maar ook wel fluffy. Gelukkig houden de speurders ook van mijn zachte kant. Voor mij is dit een escape from reality.”

Ridder

Ridder is super elegant en straalt veel power uit. Deze superheld is stoer en komt op voor de mensheid. Ridder lijkt recht uit de toekomst te komen en verkent de werelden die het pad kruisen. Ridder: “Hola iedereen, heb geen schrik. Want Ridder, dat ben ik. Ik sta paraat. Je kan altijd op mij rekenen. Om jullie te beschermen tegen allerlei soorten kwaad. Ik ben een hoffelijke ridder. Maar ik ben niet in de middeleeuwen blijven steken. Dus ik ga dat ouderwets gedrag niet imiteren, want dat heb ik al genoeg gedaan. Ik heb voldoende power om een heel leger te bedwingen. Al hou ik niet van een ordinair potje vechten. Ik ben slimmer dan dat en sneller dan het licht. Om de wereld te redden moet je soms eenvoudig beginnen. Mijn eerste heldendaad? Het podium veroveren. Boom!”

Ridder in finale

Ridder: “Als ik terugdenk aan mijn Masked Singer-kruistocht word ik overvallen door dankbaarheid. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou mogen meemaken. Hier regeert alleen de stem, niet wat je doet of al gedaan hebt. Ik stond vaak te bibberen in mijn harnas, maar als je na een strijdvaardige performance een staande ovatie krijgt is het dat helemaal waard. Ik heb de concurrentie in het vizier en ben klaar voor deze veldslag.”

Miss Poes

Miss Poes is één en al schoonheid en elegantie. Ze laat zichzelf graag in de watten leggen en ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Als een echte miss is ze politiek correct en is haar grootste droom ‘wereldvrede’. Maar ze laat zich niet doen en kan soms ook ‘kattig’ uit de hoek komen. Miss Poes: “Ciaokes miauwkes. Hey, ik ben Miss Poes. Speciaal voor vandaag heb ik mijn mooiste jurk uit mijn collectie gekozen. Ik wuif iedereen toe want dat kan ik goed, en haal mijn mooiste tandpastasmile boven. Als Miss Poes voel ik de pressure om alle katten goed te vertegenwoordigen, dus ik ben vereerd dat ik hier aanwezig mag zijn. Bij deze plechtige opening van The Masked Singer. Ik heb er keiveel zin in. Ik voel de temptation helemaal. Zeg maar, er heeft nog niemand een lintje doorgeknipt. Dan telt dat toch niet? Ik verklaar de show officieel voor geopend!”

Miss Poes in finale

Miss Poes: “The Masked Singer was voor mij één groot feest. Dat ik de eerste show mocht openen vond ik heel speciaal. Vlak voor de muziek startte, dacht ik: ‘Oh my god, is dit echt?’. Ik voelde me net als een Assepoesje op het bal. Als ik merk dat wat ik zing ook binnenkomt, kan ik alleen maar heel luid spinnen. Ik ga dit zotte avontuur nooit vergeten en wil eindigen met een verpletterende uithaal.”

Bekende Vlamingen in tweede seizoen The Masked Singer

Je kunt op VlaamsKijken natuurlijk alles lezen over deelnemers tweede seizoen van The Masked Singer. Maar we hebben inmiddels ook al artikelen geschreven over alle bekende Vlamingen (en zelfs internationale sterren) die de afgelopen periode zijn ontmaskerd. We zetten ze voor je op een rijtje.

Foto: VTM (van optredens halve finale)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 maart 2022 /