Dief! van Marc Punt met Axel Daeseleire | alles over cast

De film Dief! met Axel Daeseleire in de hoofdrol wordt zondagavond 9 juli 2023 om 22.05 uur uitgezonden op VTM (Go). Marc Punt is de regisseur van deze film uit 1998. Ontdek alles over de cast en verhaal.

Dit bericht schreef ik op 10 juli 2021; ik heb het op 9 juli 2023 van een update voorzien, omdat Dief van Marc Punt weer op tv te kijken is.

Verhaal Dief!

Frans Van Reeth (Axel Daeseleire*) was gedurende meer dan vijftien jaar een van de beruchtste en kleurrijkste figuren uit de Belgische misdaadwereld. Hij was nooit gewapend. Zijn inbraken en overvallen waren spectaculair en gedurfd en meestal onvoldoende voorbereid, zodat Van Reeth de helft van zijn leven sleet in strafinstellingen. Vijf keer slaagde hij erin om te ontsnappen. Zijn ganse leven was een kat-en-muisspel met politie en de rijkswacht. Frans Van Reeth haalde geregeld de voorpagina’s van de kranten als controversiële volksheld.

Cast Dief!

De cast van Dief! wordt gevormd door Axel Daeseleire, Danaë Van Oeteren, Marilou Mermans, Gaston Berghmans, Tania Kloek, Pol Goossen, Marc Peeters, Jaak Van Assche, Peter Van Den Begin, Jenne Decleir, David Steegen, Damiaan De Schrijver, Rik Van Uffelen, Luc Verhoeven en Dieudonné Kabongo.

De acteurs en actrices uit Dief! kennen we natuurlijk uit verschillende Vlaamse films en tv-series. Een aantal van hen zag je zelfs recent nog op tv. Een overzicht met diverse kijktips.

Makers

Zowel de regie als het scenario heeft Marc Punt verzorgd. Je kent hem natuurlijk van Fair Trade seizoen 1 en 2. Maar denk ook aan films als Pippa, Bowling Balls en meer… Wist je dat hij het scenario schreef voor Ad Fundum; het debuut van Erik van Looy.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juli 2023 /