Matthias Schoenaerts in De Bende van Oss | cast en verhaal

Wist je dat we een jonge Matthias Schoenaerts aan het werk zien in de Nederlandse film De Bende van Oss? Deze film wordt op dit moment uitgezonden op NPO3.

Je kunt De Bende van Oss terug kijken via NPO Start / NPO Plus (vanuit België is dat volgens mij alleen mogelijk via VPN). Daarnaast is-ie nog steeds op dvd en blu-ray verkrijgbaar.

Mathias Schoenaerts in De bende van Oss

Johanna (Sylvia Hoeks), een jonge en levenslustige vrouw, is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in de zogeheten ‘Ossche Bende’ die bijna dagelijks samenkomt in haar café in de industriestad. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord. Johanna wil breken met de misdaad en krijgt hulp uit onverwachte hoek van de corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord. Ondertussen is de marechaussee, die de machteloze politie te hulp is geschoten, vastbesloten om met de bende af te rekenen.

Cast De bende van Oss

De cast van De bende van Oss (2011) telt naast Matthias Schoenaerts nog tal van bekende namen. De hoofdrollen worden gespeeld door Sylvia Hoeks, Benja Bruijning, Frank Lammers, Daan Schuurmans, Marcel Musters, Theo Maassen, Pierre Bokma, Matthias Schoenaerts, Maria Kraakman, Bert Geurkink, Jaap Spijkers en Juul Vrijdag.

Matthias Schoenaerts

Inmiddels is Matthias Schoenaerts natuurlijk uitgegroeid tot een internationaal graag gezien acteur. We hebben op VlaamsKijken al verschillende keren over hem geschreven. Zo hebben we artikelen over Zuur (met Veerle Baetens, die begin 2021 op tv bij Eén te zien was), maar ook over Brothers by Blood, Dennis van Rita, Linkeroever, The Old Guard en Le Fidèle.

Acteurs en actrices De bende van Oss

De afgelopen ruim tien jaar hebben ook de andere acteurs en actrices uit de cast van De bende van Oss niet stil gezeten.

 • Sylvia Hoeks zag je bijvoorbeeld eerder in De Storm. Ze zal de hoofdrol spelen in de biografische productie over Sylvia Kristel. Daarnaast werkt ze nog aan verschillende internationale producties.
 • Benja Bruijning is dit jaar te zien in de Netflix-serie Dirty Lines. We zagen hem recent ook in Heirs of the Night en Follow de Soa. Kijkers van Undercover konden hem in het tweede seizoen als de partner van het personage van Anna Drijver. In werkelijkheid is hij ook haar vriend.
 • Frank Lammers is op dit moment weer te in Undercover 3 als Ferry Bouman. De afgelopen twee jaar zag je hem bijvoorbeeld in de EdelfigurantLittle Amsterdam (Onze Straat) en niet te vergeten, hij ontwikkelde twee Gerri-films. We schreven allebei: Groeten van Gerri en Herrie in Huize Gerri. Hij zal te zien zijn in de Vlaamse film H4Z4RD.
 • Daan Schuurmans speelde al in tal van Nederlandse films en series mee. Zoals de series Vliegende Hollanders en Mocro Maffia, maar denk ook aan Nieuwe Buren, Bellicher en niet te vergeten Heer & Meester.
 • Marcel Musters ken je uit tal van bekende series en films, maar afgelopen najaar zag je hem ook in het indrukwekkende Smoeder.
 • Theo Maassen is acteur en cabaretier. De afgelopen jaren was hij in tal van rollen te zien van TBS tot Minous en Doodslag. Recent zag je hem op tv nog in Niks Te MeldenYentl en de Boer de serie en in de Vlaamse film Façades met Natali Broods. Op Videoland speelt hij op dit moment mee in Woensel West.
 • Pierre Bokma zag je onder andere in de film De Patrick met Kevin Janssens, maar hij was ook te horen in de podcast Gothrecht van Faberyayo.
 • Maria Kraakman zag je recent nog op tv in In Blue, de Nederlandse film waarin zij de hoofdrol speelt.
 • Bert Geurkink was als Felix te zien in Hoogvliegers, maar je kunt hem ook kennen uit Voetbalmaffia en Petticoat.
 • Jaap Spijkers hoorde je deze zomer in de Podcast-thriller Wraak met Rifka Lodeizen. Wist je dat hij net als Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr ook in Oogappels te zien is; als de vader van Fabie. Daarnaast speelde hij mee in Keizersvrouwen. Een serie met Jaap Spijkers die ik nog steeds wil terugkijken is Ik Weet Wie Je Bent. En zo zijn er nog tal van series en films waar je deze acteur van kent. Later dit jaar kun je hem zien in Het Jaar van Fortuyn.
 • Juul Vrijdag zag je eerder in Onze Straat: Krassen. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Nood en als Moeder van Pieter in de Nederlandse Dertigers.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2022 /