Le Fidèle met Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos kijken

Le Fidèle met Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos kun je in de nacht van zaterdag op zondag 26/27 november 2022 om 00.25 uur op VTM kijken. De film is verder te kijken via Streamz in België. Het is derde speelfilm van Michaël R. Roskam.

Michaël R. Roskam

Dat is niet de minste (tenslotte werd hij met Rundskop zelfs voor een Oscar genomineerd). Recent maakte hij nog de kortfilm Het slachtoffer, waarbij nog steeds de vraag is of Matthias Schoenaerts misschien de mysterieuze acteur Antoine Princen is… Samen met Dimitri Verhulst werkt Michaël Roskan momenteel aan een mini-serie over het leven van Sylvia Kristel.

Neo-noir

Wat je kunt verwachten van Le Fidèle? Dat is een romantische neo-noir waarin de regisseur Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos samenbrengt in een donkere liefdestragedie tegen de achtergrond van het beruchte Belgische gangstermilieu.

Verhaal Le Fidèle

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek (Matthias Schoenaerts) en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi” Delany (Adèle Exarchopoulos). Passionele, onvoorwaardelijke liefde. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Het soort geheim dat levensbedreigend kan zijn, voor hen beiden en voor iedereen rond hen. Gigi en Bibi zullen tegen noodlot, rede en eigen zwaktes moeten vechten om hun liefde te redden. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

Cast Le Fidèle

Naast Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos zijn er bijrollen voor onder andere Sam Louwyck (die je bijvoorbeeld kent uit Onder Vuur) en Stefaan Degand (die je zag in Een Echte Job). Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain (scenarist van onder meer Dheepan en De rouille et d’os) en Noé Debré (Dheepan). Nicolas Karakatsanis stond opnieuw achter de camera, nadat hij eerder ook al meewerkte aan Rundskop en The Drop. Alain Dessauvage zorgde voor de montage, Raf Keunen tekende voor de originele muziekscore.

Le Fidèle is een Frans-Belgische coproductie tussen Savage Film & Stone Angels in coproductie met Pathé, Wild Bunch. Hij is gecoproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama, Frakas Productions, Kaap Holland Film, Subla, RTBF, VOO en BeTV, SCIO Productions. In samenwerking met Canal+, Orange Cinéma Séries, Telenet-STAP, VTM, Kinepolis Film Distribution. Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallonia, Screen Flanders, Screen Brussels, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, Nederlands Film Fonds, Eurimages en Creative Europe Programma – Media of the E.U.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

9 maart 2018 /